100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Zender van de maand december 2022!

Woensdag 7 December 2022
Laatste update: Vrijdag 16 December 2022 3 minuten en 51 seconden leestijd

Zender van de maand december 2022!

De laatste maand van het jaar is alweer aangebroken. De sint is inmiddels terug naar Spanje en kerst staat weer voor de deur. Ben jij ook al druk bezig met de kerstversiering en de kerstcadeautjes? De providers wel! Want ook in december hebben zij een gratis zender van de maand voor jou in petto. Ben je benieuwd welke zender jij gratis kunt bekijken? Lees dan snel verder!

Wil jij ook graag maandelijks genieten van een zender van de maand maar heb je nog geen internet en tv abonnement? Kijk dan welke internet providers kunnen leveren op jouw adres via onze gratis postcodecheck.

KPN

Bij KPN kijk je de hele maand december gratis naar de zender NPO1 Extra. Dit is een digitaal thema kanaal van de publieke omroep. In december pakt deze omroep uit met 2 grote live evenementen! Je kunt namelijk 24 uur per dag kijken naar 3FM Serious Request en naar de top 2000.

Van 18 tot en met 24 december kun je 3FM Serious Request volgen. De dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen draaien 24 uur per dag vanuit het glazen huis verzoeknummers voor geld. Het geld wat dit jaar opgehaald wordt gaat naar stichting Het Vergeten Kind. Stichting Het Vergeten Kind haalt kinderen uit hun negatieve leefklimaat en overlaadt ze met positieve aandacht. De dj’s laten zich een week lang opsluiten in het glazen huis in Amersfoort. De overige 3FM dj’s trekken door het land om verslag te doen van de acties.

De Top 2000 is razend populair en dit wordt dan ook het 24e jaar. De NPO Radio 2 Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks ongeveer 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. Je kunt kijken en luisteren naar de Top 2000 vanaf de eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond.  

Je kijkt naar NPO1 Extra bij KPN op kanaal 41.

Wil je blijven genieten van deze zender? Dan kan met het pluspakket voor maar €6,99 per jaar. In het Pluspakket vind je deze zender op kanaal 81.

T-Mobile

Bij T-Mobile kijk je de hele maand december gratis naar de zender ShortsTV. Dit is de enige zender ter wereld die volledig gewijd is aan korte films. Je kunt dus 24/7 genieten van korte films van hoge kwaliteit. Wij hebben een aantal kijktips voor jou op een rij gezet!

 • World Cup Secret Stories: Dit is een korte animatieserie die tragische gebeurtenissen van het wereldkampioenschap voetbal reconstrueert. Met de verhalen van legendes die het spel overstegen.
  zaterdag 17 december en zondag 18 december om 16:00 uur
   
 • 2022 Oscar Nominated Short films – live action: Dit is een officiële compilatie van de vijf live-action short films die dit jaar genomineerd waren voor een Oscar. Waaronder de Oscarwinnaar The Long Goodbye.
  zaterdag 24 december om 21:00 uur
   
 • Christmas on ShortsTV: Je kijkt naar hartverwarmende familieklassiekers tot vrolijke verhalen vol kerstplezier. Je kerst wordt extra knus en warm met deze shorts.

Zondag 25 en maandag 26 december om 18:00 uur

Kijk bij T-Mobile naar de zender van de maand op kanaal 18.

Wil je blijven genieten van de shorts? Dat kan met het Infotainment pakket!

Youfone en Budget Alles-in-1

Youfone en Budget Alles-in-1 hebben deze maand beide NPO1 Extra als zender van de maand. Je kunt alle programma’s van de afgelopen 60 jaar terugkijken op dit kanaal. Zo zie je een grote verscheidenheid aan programma’s. December is een speciale maand voor deze zender, je kijkt namelijk ook naar Serious Request en het Top 2000 Café. Het Serious request wordt 24/7 uitgezonden vanuit het glazen huis in Amersfoort waar ze geld inzamelen voor stichting Het Vergeten Kind. Dit evenement is van 18 tot en met 25 december te zien. Via het Top-2000 café kun je de Top 2000 non stop blijven volgen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsdag.

Bij Youfone kijk je naar de zender van de maand op kanaal 26.

Bij Budget Alles-in-1 kijk je naar de zender van de maand op kanaal 42.

Ziggo

Ziggo heeft al enige tijd geen zender van de maand meer. Wel heeft deze provider er voor gekozen om haar klanten in december te verwennen met een aantal extra zenders. Deze zenders zijn beschikbaar voor iedereen die bij Ziggo een basis tv pakket heeft. Het gaat om de zenders:

 • NPO1 extra op kanaal 81: Kijk van 18 tot en met 24 december naar het Serious Request vanuit Amersfoort en volg de top 2000 tussen 25 december en 1 januari.
 • 192 TV op kanaal 610: Je kunt in de week tussen kerst en oud en nieuw 6 dagen lang luisteren naar de top 25000 met hits tussen 1955 en 1984.
 • TV Oranje op kanaal 609: Het is TV Oranje feestmaand war je naar de top 1000 kunt luisteren van eigen bodem.
 • TV538 op kanaal 538: Je kunt Missie 538 volgen waar Radio 538 in actie komt voor het goede doel.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking