Wat is een Chromecast?

Dinsdag 31 december 2019 1 minuut en 50 seconden leestijd
Laatste update: Vrijdag 15 mei 2020

Wat is een Chromecast?

De Chromecast is een compacte mediaspeler die ontwikkeld is door Google. Een Chromecast gebruik je om muziek, films en webpagina’s van je smartphone, tablet en laptop naar je tv te streamen. Handig voor als je geen, of een oude Smart tv hebt. In dit bericht vertellen we je hier graag meer over.

Je gebruikt je telefoon of tablet als het waren als een afstandsbediening om de Chromecast te bedienen. Er staat in de apps die je kan gebruiken een logo. Aan dit logo kan je herkennen of je de video of audio kan streamen naar je Chromecast.

Voordelen

Dit heeft veel voordelen. Je kan met veel verschillende apps, gebruikmaken van de Chromecast. Het is een goedkope optie wanneer je geen Smart tv hebt. Ook heb je geen extra afstandsbedieningen meer nodig. De bediening loopt via je smartphone of tablet.

Soorten Chromecast

In 2013 kwam de eerste Chromecast op de markt. Inmiddels zijn er al veel versies gemaakt op de Chomecast en heb je genoeg keuze. Hieronder zie je welke versies er nu beschikbaar zijn.

1. Chomecast (2018)

Dit is de nieuwste versie van Google om naar je tv te streamen. Deze is sneller dan de voorgaande modellen.

1. Chromecast Ultra

Met deze Chromecast kan je in Ultra HD streamen naar je televisie. Programma’s moeten dan wel beschikbaar zijn in hoge resolutie. Ook is het belangrijk dat je een televisie hebt die 4K-beeldmateriaal kan afspelen.

1. Chromecast Audio

De Chromecast Audio lijkt op de normale Chromecast. Het grote verschil hierbij is dat je speakers gebruikt i.p.v. je televisie.

Installatie

De installatie van een Chromecast is heel eenvoudig. En kan in 3 kleine stappen, geregeld zijn:

• Doe de Chromecast in de HDMI-poort van je tv
  • Verbind de Chromecast met het wifinetwerk
  • Stream via je laptop, tablet en smartphone

Kom je er toch niet helemaal uit? In dit bericht vertellen we je meer informatie over het installeren van je Chromecast.

Beschikbare apps en programma’s

De belangrijkste apps voor het streamen naar je televisie zijn: Netflix, Youtube, Spotify, Pathe Thuis, Videoland, NPO, NLziet, RTL XL, NOS, Google Play Movies, Fox Sport en Film 1. De belangrijkste apps voor het streamen naar je adiosystemen zijn: Spotify, Deezer, Tuneln, NPO, NOS en Plex.