100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Alles over LG Smart televisies!

Vrijdag 16 Juli 2021 3 minuten en 57 seconden leestijd

Alles over LG Smart televisies!

Ben je je aan het oriënteren op het kopen van een Smart tv? Denk dan eens aan de LG Smart televisie. Een mooie televisie met een eenvoudige navigatie, daardoor is hij makkelijk te gebruiken voor iedereen. Lees snel verder om er achter komen wat de LG Smart televisie is en hoe hij werkt!

Wat is een LG Smart televisie?

Een Smart Tv is een televisie die je op een makkelijke manier kunt verbinden met het internet. Wanneer je Smart TV is aangesloten op het internet kun je via de browser surfen op het web en gebruik maken van apps zoals Netflix en Videoland. In veel gevallen kun je ook je smartphone of tablet verbinden met je tv zodat je bijvoorbeeld youtube filmpjes vanaf je smartphone af kunt spelen op je Smart TV.

De smart tv’s van LG maken gebruik van het besturingssysteem WebOS. Dit is een kleurrijk besturingssysteem waar je apps zoals Netflix en Youtube kunt gebruiken. Er wordt ongeveer elk jaar door LG een nieuwe versie van dit systeem uitgebracht.

LG heeft WebOS speciaal ontwikkeld voor LG TV’s. Door middel van dit besturingssysteem kun je op een makkelijke en snelle manier navigeren door het hele menu. Je kunt met WebOS je televisie gedeeltelijk zelf kalibreren. Je kunt het contrast, de helderheid en de kleurweergave veranderen. Ook zijn er een aantal standaard functies aanwezig zoals Channel Advisor en Channel Plus. Hierbij wordt er voorspelt welke programma’s je wilt gaan kijken en zie je een overzicht van alle content die je kunt gaan bekijken.

De acht meest gebruikte applicaties, zenders, functies en instellingen worden weergegeven op het beginscherm. Deze passen zich aan aan je kijkgedrag en gebruik. Ook kun je zelf de applicaties rangschikken. Het grootste voordeel van WebOS is de makkelijke opzet. Je hoeft niet heel vaak meer door het menu te scrollen omdat je meest gebruikte applicaties meteen worden weergegeven. Daarnaast kun je zelf je applicaties rangschikken. Het zal echter even wennen worden dat de applicaties op je beginscherm worden weergegeven omdat ze kunnen veranderen en wisselen.

Hoe werkt de LG Smart televisie?

Het bedienen van de LG Smart televisie gaat tamelijk eenvoudig. Je kunt de Smart TV bedienen met een Smartphone, of bij de duurdere modellen wordt standaard de Magic Motion geleverd. Dis een afstandsbediening die werkt op handgebaren of bewegingen.

Door de eenvoudige interface is het heel makkelijk om iets te vinden wat je wilt kijken. Voordat je de Smart TV functie hebt geactiveerd zie je nog wat je aan het kijken bent. Je kunt dus bijvoorbeeld gewoon een film of serie doorkijken terwijl je even iets opzoekt op het internet. In de LG Store kun je app downloaden zoals RTL XL, Netflix, Videoland, Skype of Bol.com. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om korte 3D-films gratis te downloaden.

Het enigste punt wat iets lastiger blijft bij een Smart TV is het surfen op het web. Wel heeft LG nu een browser ontwikkeld die Adobe Flash en Java ondersteunt waardoor het normale surfen ook makkelijker moet worden.

Waarom kies ik voor een LG Smart TV?

De LG Smart TV onderscheid zich door de eenvoudige opzet en het makkelijke gebruik. Ook de synchronisatie met andere apparaten binnen het netwerk zoals een smartphone is eenvoudig. Doordat je veel apps kunt downloaden kun je alles bekijken via de LG Smart TV.

LG heeft Smart TV’s in haar aanbod van 24 inch tot en met 88 inch en biedt hiermee dus ook Smart TV’s aan in meerdere prijsklasse. Daarnaast zijn er ook tv’s met meerdere scherptes, zo kun je kiezen tussen 4K, 8K, Full HD en HD Ready tv’s.

Wie is LG?

De filosofie van LG draait om mensen, oprechtheid en het vasthouden aan de grondbeginselen. LG wilt haar klanten begrijpen en optimale oplossingen en nieuwe ervaringen aan kunnen bieden door middel van onophoudelijke innovatie. Zo helpt LG haar klanten om een beter leven te leiden. Ze heeft haar imago geleidelijk en consistent ontwikkeld met de slogan “Life’s Good”. Ze is eigentijds en uniek.

LG electronics is opgericht in 1958 en heeft sindsdien het voortouw genomen in de digitalisering dankzij de technologische expertises die is verkregen bij de productie van huishoudelijke apparaten zoals radio’s en tv’s.

LG produceert elektronica zoals mobiele telefoons, tv’s en computers, huishoudelijke producten zoals wasmachines en drogers, maar ook airconditioning en zonnepanelen.

Heb jij een Smart TV maar nog geen internet?

Dan kun je bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er internet op jouw adres leveren. Om gebruik te maken van een Smart TV moet je namelijk wel verbonden zijn met het internet.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking