100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe vind ik de snelste internetprovider?

Donderdag 20 Februari 2020 1 minuut en 24 seconden leestijd

Hoe vind ik de snelste internetprovider?

Iedereen wil natuurlijk snel en goedwerkend internet en dat snappen wij bij Providercheck maar al te goed. In dit bericht willen wij je op weg helpen naar een goed internetabonnement met de juiste internetsnelheid.

Stap 1 Postcodecheck

Om de snelste internetprovider te vinden, is het belangrijk dat je weet welke mogelijkheden je hebt op jouw adres. Na de postcodecheck zie je welke mogelijkheden je hebt en welke snelheden je kan ontvangen.

Na de postcodecheck zie je welke verbindingsmogelijkheden je hebt en welke snelheden daarmee je kan behalen.

Stap 2 Internetsnelheid kiezen

Soms is het best lastig om te bepalen welke internetsnelheid je nu echt nodig hebt. Er zijn internetsnelheden van 12 Mbit/s tot wel 1 Gigabit. In het bericht: hoeveel Mbit/s heb je nodig?, vertellen we hier alles over.

Stap 3 Speedtest

Veel providers halen niet de maximale internetsnelheid. Via deze link doe je eenvoudig de speedtest. Met de speedtest zie je jouw internetsnelheid en kun je direct vergelijken met andere behaalde snelheden bij jou in de buurt.

Ook goed om op te letten, zijn de volgende punten:

  • Kies je voor DSL? Let op de afstand van het verbindingspunt en wat hierdoor je maximale snelheid wordt. Als deze vrij laag is kan je misschien nog voor kabel of glasvezel gaan.
  • Downloadsnelheid
  • Uploadsnelheid

Het is en blijft een keuze die voor iedere internetgebruiker verschillend is. Zo wil de een gamen en volop downloaden en de ander misschien alleen mailtjes versturen. Let er dus op dat de internetsnelheid past bij jouw internetgebruik en voorkom hiermee onnodig hoge abonnementskosten.

Mocht je al internet hebben en werkt dit erg traag? Ook daar heeft Providercheck een aantal handige tips voor! Je leest het hier.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking