100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Managed services: wat wordt hiermee bedoeld en wat heb je er als onderneming aan?

Dinsdag 8 Juni 2021 2 minuten en 0 seconden leestijd

Managed services: wat wordt hiermee bedoeld en wat heb je er als onderneming aan?

Het is voor elk bedrijf doorgaans van belang om de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarbij is het eveneens belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden of zelfs naar beneden te brengen. Het overdragen van IT bedrijfsprocessen aan een externe partij met lagere kosten of hogere efficiëntie als doel valt onder de noemer van managed services. Dat is kort gezegd waarom het om draait, maar hieronder volgt een verdere uitleg over wat managed services betekent en oplevert.

Uitbesteden van beheer en onderhoud IT-infrastructuur

De uitbesteding van bedrijfsprocessen betekent dat je bijvoorbeeld het beheer en onderhoud van de IT-infrastructuur aan een derde overdraagt. In dat kader is ook wel de term managed services provider van toepassing. Het uitbesteden van een deel van de bedrijfsprocessen of helemaal biedt meerdere voordelen. Het beheer en onderhoud van de IT-infrastructuur kost op dagelijkse basis namelijk veel tijd binnen je bedrijf. Denk maar aan medewerkers die te maken krijgen met een IT-probleem en daarvoor hulp nodig hebben. Een helpdesk binnen het bedrijf heeft het daar maar wat druk mee. Dat is bovendien nog maar een enkel voorbeeld, maar ook dient er tijd en aandacht te zijn voor de beveiliging en veiligheid van systemen. Daar valt ook het maken van back-ups onder net als het beheer van de digitale omgeving.

Tijd en geld besparen

Het kost je bedrijf niet alleen veel tijd om de IT-infrastructuur te beheren, onderhouden en beveiligen, maar dus ook veel geld. Daar biedt managed services in de vorm van het uitbesteden van de bedrijfsvoering dus een oplossing voor. De bedrijfsvoering wordt daardoor een stuk efficiënter en het levert daardoor ook een kostenbesparing op. Uiteraard speelt veiligheid bij het gebruik van netwerken altijd een belangrijke rol. Daarom is het ook belangrijk daar als ondernemer aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld door keuzes te maken, waarbij hackers buiten de deur blijven en het risico op malware wordt beperkt. In dat kader is het naast het uitbesteden van IT beheer en onderhoud mogelijk om van een cloudoplossing gebruik te maken. Een private cloud server betreft een voorziening in de vorm van een infrastructuur die geschikt is voor zware belasting en optimaal is beveiligd. Zo gaan kostenefficiëntie en veiligheid hand in hand samen. Uiteraard behoud je daarbij zelf de controle over je systemen met alle vrijheid om de private cloud naar eigen inzicht in te richten.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking