100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

TV kijken op je tablet

Vrijdag 29 Mei 2020 2 minuten en 5 seconden leestijd

TV kijken op je tablet

TV kijken alleen via de televisie kijken is al lang verleden tijd. Er zijn steeds meer mogelijkheden om TV te kunnen kijken. Zo kan je tv kijken via je smartphone, laptop maar ook via je tablet. In dit bericht vertellen we je meer over tv kijken via je tablet.

Tv kijken op je tablet, hoe werkt dat?

Tv kijken op je tablet is een gemakkelijke manier om tv te kijken. Als je via je tablet tv kijkt, ben je namelijk niet plaatsgebonden. Je hoeft niet op de bank achter de televisie te zitten om programma’s te kunnen kijken. Je kan met mooi weer lekker in de tuin blijven zitten en toch genieten van je favoriete serie. Daarnaast is tv kijken op je tablet ideaal tijdens vakantie. Zo hoef je zelfs op vakantie je favoriete programma’s niet meer te missen.  Ook een handige afleiding als de kinderen zich vervelen of als je zelf de Formule 1 niet wilt overslaan. Maar hoe werkt het tv kijken met een tablet precies?

Hoe kijk je tv met een tablet?

Verschillende providers hebben een app waar je televisie mee kan kijken. Meestal heb je zowel een Internet- als een televisieabonnement van dezelfde provider nodig. Als je de app van jouw provider via de Google Play Store of iTunes download op je tablet, kan je volgens op je tablet televisie kijken. In sommige gevallen kan je ook via de website van de provider tv kijken. Om tv te kunnen kijken met je tablet is het wel altijd noodzakelijk dat je een Internetverbinding hebt. Dat kan via Wifi. Het is bijvoorbeeld mogelijk met een smartphone een Wifi-hotspot te maken, zodat je met je tablet dit Wifi-netwerk kan gebruiken om tv te kijken op de tablet.

Met welke providers kan je tv op je tablet kijken?

Met vrijwel alle grote providers is het mogelijk om via je tablet tv te kijken. Denk bijvoorbeeld aan T-Mobile, Online, Ziggo en KPN.  De exacte mogelijkheden verschillen per app en per provider. Na het downloaden van de app moet je soms nog inloggen met gegevens die je van de provider hebt gekregen. Daarna kan je op je tablet live televisie kijken. Meestal is het ook mogelijk om opgenomen programma’s terug te kijken in app. Ook heb je in de app andere mogelijkheden van digitale tv zoals het pauzeren van programma’s. Door bijvoorbeeld mooie films op te nemen, kan je zowel thuis als op vakantie genieten van de mooiste films en series.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking