100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is analoge televisie?

Maandag 2 September 2019
Laatste update: Donderdag 14 Mei 2020 1 minuut en 20 seconden leestijd

Wat is analoge televisie?

Analoog televisie kijken, oftewel, de ‘oude’ manier van tv kijken. Analoog televisie heeft weinig zenders en een veel minder scherp beeld. Veel providers stoppen met het aanbieden van deze manier van televisie kijken.

Inmiddels is analoge televisie al ruim 50 jaar oud. Analoge televisie is populair omdat het relatief goedkoop is, een redelijke beeldkwaliteit heeft en de installatie is in drie tellen gedaan. Waar analoge televisie vroeger goed was, wordt er nu steeds meer ruimte gemaakt voor de digitale televisie. De televisietoestellen worden steeds groter en innovatiever. De kabel loopt hierdoor tegen bepaalde grenzen aan.

Er is op dit signaal maar ruimte voor ongeveer 35 zenders. Het analoog signaal kan worden ontvangen op een moderne televisie. Helaas moet je het dan doen met een onscherp en geblokt beeld.

Waarom stopt analoge televisie?

De meeste providers stoppen met het aanbieden van analoge televisie zodat er meer capaciteit kan worden vrijgemaakt op het netwerk voor andere ontwikkelingen. Een analoge tv-zender neemt evenveel plaats in als vijf digitale HD-kanalen. Veel providers kunnen door het stoppen met analoog hun internetsnelheid verhogen.

De providers stellen hun klanten ruim van tevoren op de hoogte, zo kom je niet voor verassingen te staan. Veel klanten merken de switch van analoog naar digitaal niet. De providers zorgen hier zonder extra kosten voor. De meeste televisies kunnen deze verandering makkelijk aan. Heb je nu wel een oude televisie? Geen probleem! Bij veel providers ontvang je een decoder

Weten of je goedkoper tv kunt kijken? Probeer dan onderstaande postcodecheck en vergelijk internet en tv thuis!

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking