100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is Canal Digitaal?

Dinsdag 7 Januari 2020
Laatste update: Woensdag 12 Augustus 2020 5 minuten en 17 seconden leestijd

Wat is Canal Digitaal?

Je favoriete programma’s altijd en overal bekijken? Dan kan met de handige app van Canal Digitaal. Maar wat is Canal Digitaal precies en welke voordelen heeft de App? In dit bericht vertellen we je hier alles over.

Wie is Canal Digitaal?

Canal Digitaal is een Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie. Je kent ze misschien ook onder de naam CanalDigitaal, de bedrijfsnaam die ze eerder gebruikte. De naam Canal Digitaal is ontstaan na de overname door Canal+, die je misschien nog wel kent als filmnet in de jaren ’90.

Canal Digitaal biedt satelliettelevisie aan via het netwerk van SES Astra. Daarnaast bieden zij legale IPTV-abonnementen. Sinds 1 oktober 2009 is Canal Digitaal onderdeel van de M7 Group S.A. die vanuit Luxemburg opereren. Na verschillende overnames in de afgelopen jaren is de M7 Group sinds juli 2020 opgegaan in Canal+ Luxembourg. De merknaam M7 Group blijft wel in gebruik.

Naast Canal Digitaal is ook internetprovider Online.nl onderdeel van dezelfde M7 Group. Kies je bij Online.nl nu voor een internetabonnement in combinatie met tv, dan ontvang je televisie via Canal Digitaal. Al in 2009 startte Canal Digitaal een samenwerking met Online.nl. Zij waren destijds nog eigendom van T-Mobile. Klanten konden toen al kiezen voor de combinatie internet en tv.

In 2001 kwam Canal Digitaal zelfs met een eigen Alles-in-1 abonnement. Voor het internet en telefonie gedeelte maakte ze daarvoor gebruik van het netwerk van KPN. De samenwerking met T-Mobile stopte in 2012. Maar door het toetreden van Online.nl tot de M7 Group werken zij weer samen.

Van analoge satelliettelevisie naar digitaal

In de jaren ’80 maakte satelliettelevisie een grote groei door in Europa. Was het daarvoor nog nodig om een schotelantenne met een doorsnede van 2,40 meter te plaatsen om de signalen te ontvangen. Door nieuwe technieken werden de schotelantennes een stuk kleiner met een doorsnee van 90 cm.

In die jaren had de kijker in Nederland nog niet veel te kiezen qua televisieontvangst. Kabeltelevisie stond nog in de kinderschoenen waardoor in een groot deel van Nederland de publieke omroep alleen via de ether te bekijken was.

Eind jaren ’80 besloot het Luxemburgse SES Astra een satelliet te gaan exploiteren die in een groot gedeelte van Europa zorgde dat je ook met een schotelantenne van 60 cm ontvangst had. Dit was het begin van commerciële televisie in Nederland. Zo trad RTL-Véronique in die jaren als eerste commerciële toe aan het Nederlandse zender-aanbod.

In het midden van de jaren ’90 stopten de analoge satellietkanalen en daarvoor in de plaats kwamen digitale kanalen. Dit had een groot voordeel. Er konden veel meer zenders worden uitgezonden, met een betere beeldkwaliteit. Nederland is in 1996 één van de eerste landen waar wordt gestart met het digitale satellietaanbod

Samenwerking Canal Digitaal en Online.nl

We vertelde eerder al dat Canal Digitaal samenwerkt met internetprovider Online.nl. Dankzij deze samenwerking ontvang je wanneer je kiest voor een    internet en televisiepakket van Online, tv van Canal Digitaal. En dat heeft best wat voordelen. Kies je voor tv van Canal Digitaal dan ontvang je een pakket vergelijkbaar met die van interactieve televisie bij andere internetproviders. Daarnaast kun je ook alle ongecodeerde kanalen via de satelliet bekijken.

Je kunt bij Online.nl kiezen uit twee verschillende tv-pakketten. Dit is altijd in combinatie met een internetabonnement van Online.nl. Je kunt kiezen uit een tv-pakket met tv-ontvanger of je maakt gebruik van de Canal Digitaal TV app.

Kies je voor interactieve tv van Canal Digitaal in combinatie met Online.nl internet, dan ontvang je het meest complete tv-pakket. Zo ontvang je ruim 80 tv-zenders, waarvan 52 in HD. Je kunt programma’s opnemen, pauzeren en kunt gebruik maken van TV Gemist. Daar bovenop kijk je ook nog eens gratis naar ESPN 1, 2 en 3. En wil je nog meer? Kies dan voor het Entertainment HD tv-pakket.

De voordelen van Canal digitaal TV met Basis HD en de tv-ontvanger:

 • Het meest complete tv-pakket
 • Meer dan 80 tv-zenders, waarvan 52 in HD
 • Maak gratis gebruik van TV Gemist, Begin Gemist, Pauzeren en Opnemen
 • Inclusief gratis TV App waarmee je overal tv kunt kijken, thuis en binnen de EU
   

De voordelen van Canal Digitaal TV met Basis HD en de TV App:

 • Hét basis tv-pakket
 • 60 tv-zenders, waarvan 42 in HD
 • Maak gratis gebruik van TV Gemist, Begin Gemist, Pauzeren en Opnemen
 • Kijk tv op je Smart tv, telefoon, computer of tablet
   

Naast de samenwerking die Canal Digitaal met Online.nl heeft kunnen klanten van internetprovider Tweak ook gebruik maken van de tv-diensten van Canal Digitaal. Tweak levert razendsnel glasvezel internet.

De Canal Digitaal TV app

Ben je niet op zoek naar een internetabonnement, maar wil je wel overal live naar je favoriete programma’s kijken? Of je nu thuis op de bank zit of in je hangmat ligt aan de Spaanse Costa, je hoeft niets te missen dankzij de Canal Digitaal TV App. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android en in de App Store voor Apple.

Je kunt al voor €11,95 per maand gebruik maken van de Canal Digitaal TV app. Je kunt met dit abonnement de app gebruiken op vijf apparaten en op twee tegelijkertijd kijken. De app is te gebruiken door iedereen met een Canal Digitaal TV abonnement. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar.

Kies je voor de TV App van Canal Digitaal, dan kun je razendsnel voor de buis zitten. Je maakt een account aan, download de Canal Digitaal TV App en binnen 2 minuten kun je tv-kijken op je Smart tv, telefoon, tablet of laptop.

Welke voordelen heeft de Canal Digitaal TV App?

 • Stream eenvoudig via een Google Chromecast of Apple TV naar je televisie. Of download de app in de appstore van je Smart tv
 • Live tv-kijken in HD-kwaliteit, in alle EU-landen
 • Kijk programma’s tot 7 dagen terug
 • Net te laat voor je favoriete serie? Maak gebruik van Begin Gemist
 • 100+ On Demand filmhuisfilms
 • Herinneringen instellen voor je favoriete films
 • FOX Sports 1
   

Internet en tv van Online.nl

Wil jij internet van Online.nl combineren met het meest complete interactieve tv-pakket van Nederland? Kies dan nu voor internet en tv van Online.nl.

Met onze gratis postcodecheck ontdek je razendsnel of Online.nl leverbaar is op jouw adres. Online biedt zowel DSL als glasvezel internet over het kwalitatieve KPN-netwerk. 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking