100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is Online TV kijken?

Donderdag 5 September 2019
Laatste update: Donderdag 14 Mei 2020 1 minuut en 50 seconden leestijd

Wat is Online TV kijken?

Thuisblijven om je favoriete programma te zien? Of een programma pauzeren wanneer jij wilt? Online TV kijken maakt dit mogelijk. De naam zegt het eigenlijk al. Je kijkt programma’s niet meer direct op de televisie, maar via internet.

Voordelen

Je kan je voorstellen dat Online TV kijken veel voordelen met zich meebrengt. Zo kan je zelf bepalen wanneer je een programma wilt bekijken. Een programma missen hoeft dus niet meer, je kijkt het programma waar en wanneer jij wilt.

Nog een voordeel van Online TV kijken via het internet is dat je niet meer gebonden bent aan je vaste plek voor de televisie. De meeste zenders hebben eigen platformen waardoor je deze kunt bekijken via je laptop, smartphone of tablet. Zo kan je zelf bepalen waar jij tv kijkt.

Hoe kan jij Online TV kijken?

Er zijn zowel gratis als betaalde mogelijkheden om via internet, TV te kunnen kijken. Bij een aantal providers kan je bepaalde applicaties gebruiken voor het afspelen van TV-programma’s. Ziggo was een van de eerste met een TV-app voor klanten. Inmiddels hebben steeds meer providers een app. Je moet wel verbinding maken met het netwerk van je provider.

De betaalde versies zijn in Nederland ook erg populair. RTL heeft de app RTL XL. Via deze app kun je alle programma’s van RTL 4, 5, 7 en 8 kijken. Met de premium (betaalde versie) heb je nog meer voordelen. Nog een site is NLZiet. Bij NLZiet kan je kiezen uit programma’s van NPO, RTL en SBS.

Geen extra kosten

Je hoeft niet bang te zijn voor extra kosten vanuit je provider. De extra TV-dienst om TV te kijken via je telefoon, laptop of tablet zit automatisch inbegrepen bij je abonnement met internet en tv. Tegenwoordig zenden ook steeds meer zenders online hun programma’s uit via de website. Zorg er wel voor dat je internetverbinding snel genoeg is. De beeldkwaliteit is namelijk voor een groot deel afhankelijk van je downloadsnelheid.

Heb jij snel genoeg internet om TV  te kunnen kijken via het internet? Doe dan nu de PostcodeCheck en kijk wat op jouw adres de snelste provider is voor internet thuis!

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking