100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wat zijn Internet en TV pakketten?

Tuesday 3 July 2018 2 minuten en 24 seconden leestijd

Wat zijn Internet en TV pakketten?

Bijna iedereen in Nederland is inmiddels in het bezit van een mobiele telefoon waardoor er steeds minder gebruik wordt gemaakt van een vaste telefoon. Wil je buiten vaste telefonie wel gebruik maken van internet en TV dan is een internet en TV pakket ideaal voor jou. Met dit pakket kun je, zoals de naam al zegt, gebruik maken van internet en TV. Omdat je geen gebruik maakt van vaste telefonie, is dit pakket vaak net iets goedkoper dan een Alles-in-1 pakket.

Internet in een internet en TV pakket

Net zoals bij losse internetabonnementen en Alles-in-1 pakketten kun je bij een internet en TV pakket kiezen voor verschillende vormen van internet zoals Glasvezel, ADSL, VDSL en Kabel. Dan heb je ook nog de keuze uit verschillende internetsnelheden. Lees ons Kennisbank bericht over de verschillende internetsnelheden / Mbit's en ontdek welke internetsnelheid het beste bij jouw thuissituatie past. Let bij ADSL en VDSL op! De internetsnelheid die wordt aangeboden door de providers is niet altijd de snelheid die je daadwerkelijk ontvangt. Dit is namelijk afhankelijk van de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jouw adres? Doe dan onze postcode check en ontdek wat de daadwerkelijke internetsnelheid is die jij thuis ontvangt.

Televisie in een internet en TV pakket

Met je internet en TV pakket kun je natuurlijk ook televisiekijken. Er zijn verschillende vormen. Zo kun je analoog televisiekijken, digitaal en het nieuwste van het nieuwste, met interactieve TV. Veel zenders zenden hun programma’s inmiddels uit in HD-kwaliteit voor een nog scherper beeld. Je hoeft tegenwoordig dankzij uitzending gemist en de opneem functie niets meer te missen. En wil je languit op de bank een filmpje kijken dan zoek je die op via de Video on demand functie. Dankzij de verschillende TV apps die providers aanbieden hoef je nu ook tijdens je vakantie in de EU je favoriete televisieprogramma’s niet meer te missen. 

Voordelen van internet en TV pakketten

Wanneer je kiest voor een internet en TV pakket kun je met vragen bij dezelfde provider terecht. Omdat de diensten samenlopen is het makkelijker om over te stappen naar een andere provider en daarmee opnieuw te besparen. En je ontvangt nog maar één factuur, wat weer makkelijk is voor je administratie.

Er zijn ook nadelen. Wanneer er een storing is, is je internetverbinding weg en kun je geen televisiekijken. Je kunt met een internet en TV pakket geen gebruik maken van je vaste telefoon. Soms is het verschil tussen een internet en TV pakket en een Alles-in-1 pakket maar heel klein, waardoor het interessant kan zijn toch te kiezen voor een Alles-in-1 pakket.

Aanbieders van internet en TV pakketten

Hier volgen een aantal van de aanbieders, oftewel providers, van internet en TV pakketten in Nederland

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking