100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Amazon Music

Specialiteit: Amazon Music is een streamingsdienst voor muziek en podcasts. Met meer dan 100 miljoen nummers en podcasts luister je je favoriete tracks. Luister online en offline, maak afspeellijsten en bekijk previews van podcasts alvorens je ze afspeelt.

Informatie: Amazon Music is 24/7 beschikbaar met een abonnement. Je kunt de Amazon Music app downloaden voor ieder device of op je smart tv afspelen.

Met de muziek streamingsdienst Amazon Music luister je 30 dagen gratis naar het complete aanbod, daarna sluit je een abonnement af. Heb jij Amazon Prime? Dan kun je ook gratis en reclamevrij luisteren middels de shuffle-functie.

Tip! Onderweg naar je favoriete muziek luisteren zonder data in te leveren? Download dan je favoriete albums en afspeellijsten vooraf!

Pluspunten
 • 30 dagen gratis Amazon Music Unlimited!
 • Luister naar muziek van over de hele wereld
 • Maak je eigen afspeellijsten of bekijk die van anderen
 • Onbeperkt bladeren tussen ruim 100 miljoen liedjes en podcasts
 • Podcast Previews: bekijk korte fragment voordat je afspeelt
 • Bekijk de aanbevelingen op basis van je geschiedenis
 • Ook offline luisteren door vooraf liedjes te downloaden
 • Gratis Amazon Music Prime versie met Prime abonnement
Minpunten
 • Bij Amazon Music Prime alleen op shuffle luisteren
 • Een (blijvend) gratis versie niet in Nederland verkrijgbaar
 • Niet alle muziek staat op Amazon Music (wel veel!)

Previews

Amazon Music 1
Amazon Music 2
Amazon Music 3
Amazon Music Top 3
 • Taylor Swift

  Taylor Swift

  De Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift heeft meerdere top hits op haar naam staan. Ze behoort dan ook tot de meest gestreamde artiesten op Amazon Music. Met haar plaat ‘Midnights’ verbrak ze het record voor ‘meeste aantal streams op één dag’.

 • Bad Bunny

  Bad Bunny

  Met zijn Spaanstalige song ‘Un Verano Sin Ti’ was Bad Bunny de vorige recordhouder van ‘meeste aantal streams op één dag’. En nog steeds wordt dit album van de zanger uit Puerto Rico nog vaak geluisterd via Amazon Music. Hij is een van de meest gestreamde artiesten ter wereld.

 • Miley Cyrus

  Miley Cyrus

  Een van de populairste hits van 2023 op Amazon Music is de track ‘Flowers’ van Miley Cyrus. Met als thema ‘zelfliefde’ haalt ze een interessant thema aan. Maar ook andere songs van het petekind van Dolly Parton worden graag gehoord via deze streamingsdienst.

Wat is Amazon Music?

Amazon Music behoort tot de grootste muziek streamingsplatforms ter wereld. Misschien ben je er nog niet zo bekend mee, want wie aan muziek apps denkt, die denkt toch sneller aan Spotify. Toch is ook Amazon Music meer dan de moeite waard. Je ontdekt er namelijk ruim 100 miljoen liedjes en podcasts, van grote classic hits tot onbekende parels. De kwaliteit van Amazon muziekdienst is erg hoog, dus ga uit van heerlijke tracks die zonder ruis te horen zijn.

Naast alle kenmerken die je standaard van een goede muziek streamingsdienst mag verwachten, heeft Amazon Music een leuke extra functie voor podcasts liefhebbers. Met ‘Podcasts Previews’ luister je een kort fragment, zodat je op basis daarvan eenvoudig bepaalt of het iets voor jou is.

Wat is de geschiedenis van Amazon Music?

Zoals de naam al doet vermoeden is Amazon Music eigendom van het bedrijf Amazon. De bèta versie ging in september 2007 live onder de naam Amazon MP2. De collectie bevatte toen nog zo’n 2 miljoen nummers van 180.000 verschillende artiesten.

Ondertussen is de collectie dus flink uitgebreid! Met meer dan 50 miljoen luisteraars en zelfs Music HD kwaliteit bedient dit platform je op je wenken. Vanuit Amazon Music cast je de hits vanuit de geïntegreerde muziekspeler naar ieder afspeelapparaat.

Wat is het Amazon Music aanbod?

Er zijn verschillende Amazon Music abonnementen verkrijgbaar. In de basis bieden ze de service Amazon Music Unlimited. Dit is de volledige streamingsdienst waarmee je met een abonnement toegang krijgt tot de volledige catalogus. En wat je mag verwachten qua aanbod is eigenlijk alles wat je je wensen kunt. Met een catalogus van meer dan 100 miljoen tracks is de kans immers groot dat je favoriete artiest beschikbaar is!

Je download Amazon Music Unlimited hierboven via de oranje button, waarbij je de eerste 30 dagen gratis gebruik maakt van deze service. Kun je meteen zien of het je bevalt.

Heb je een Amazon Prime abonnement? Dan gebruik je optioneel de service Amazon Music Prime, waarmee je onbeperkt kunt luisteren. Deze service zit dus gratis inbegrepen bij je Prime abonnement, maar heeft als nadeel dat je niet zelf liedjes kunt kiezen (shufflen).

Hoe werkt Amazon Music Nederland?

Met Amazon Music luister je naar muziek, waar en wanneer je maar wilt. Zoals je van een goede muziek service mag verwachten, kun je zoeken tussen alle songs en afspelen via je internetverbinding. Liever offline luisteren? Download de liedjes dan van tevoren.

Je hebt daarnaast ook toegang tot interessante podcasts. Je maakt tevens je eigen afspeellijsten, beluistert complete albums of zoekt naar losse liedjes. Je kunt op basis van een liedje dat je op dat moment luistert ook een complete afspeellijst laten genereren met vergelijkbare tracks. Je kunt natuurlijk ook direct op een muziekgenre zoeken, van swingende songs tot hiphop, soul, kerstliedjes, summer hits en nog veel meer.

Wat zijn de Amazon Music kosten?

Onlangs zijn de Amazon Music Unlimited kosten verhoogd van €9,99 naar €10,56 per maand. Daarmee krijg je toegang tot het complete aanbod, waaronder muziek en podcasts. Je luistert ook offline en kunt onbeperkt liedjes skippen. Je probeert Amazon Music gratis voor 30 dagen, waarna je alsnog kunt beslissen of je het abonnement wilt blijven gebruiken!

Je kunt ook kiezen voor het Amazon Music Family Plan, een familieabonnement waarmee je met maximaal zes personen luistert via een eigen account. Of je kiest voor de beperkte versie, Amazon Prime Music. Daarover hieronder meer!

Is Amazon Music gratis voor Prime gebruikers?

Veel mensen vragen zich af of je Amazon Music gratis met een Amazon Prime (films, series en documentaires) kunt gebruiken. Wanneer je rondsnuffelt op internet krijg je gemengde reacties, wat ook niet gek is, omdat het een beetje vaag is en geregeld verandert. Zo kon dit eerst alleen in de Verenigde Staten en niet in Nederland. Daarna kon het wel, maar kon je ‘slechts’ 2 miljoen liedjes luisteren en waren er nog wat andere beperkingen.

Hoe zit het nu met Prime Amazon Music Nederland?

Prime gebruikers krijgen gratis toegang tot Amazon Prime Music, met een catalogus van 100 miljoen nummers. Klinkt als muziek in de oren zou je zeggen, aangezien een Amazon Prime abonnement slechts €2,99 per maand kost en je daar ook nog een aanbod aan tv-content voor krijgt. Toch is er een keerzijde. Je kunt namelijk niet zelf luisteren wat je wilt. Je kunt wel ‘shufflen’ en zo genieten van grote muziekcollectie. De afspeellijsten worden gebaseerd op wat je opslaat/markeert favoriet, waardoor de kans groter is dat de geshuffelde muziek aansluit bij je smaak.

Verder is deze inbegrepen gratis variant reclamevrij (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Spotify gratis versie). Wil je echter gebruik maken van de uitgebreide functies van Amazon Music? Dan kom je toch echt uit bij een Amazon Music abonnement waar je wel extra voor moet betalen.

Hoe luister je naar Amazon Music?

Nadat je een Amazon Music account hebt aangemaakt is je account via meerdere devices toegankelijk. Luister via smartphone onderweg of knal songs door de speaker via je smart-tv. Je kunt ook altijd casten via Chromecast. Download de Amazon Music app voor iOS, Android, Mac of Windows en je bent klaar om te genieten van de lekkerste hits.

Klantenservice Amazon Music

Heb je inhoudelijke vragen over Amazon Music en de functies die behoren bij jouw account? Dan raden we je aan om contact op te nemen met Amazon Music. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en zijn dus zelf niet van Amazon Music. Op de contactpagina van Amazon vind je veel gestelde vragen. Het telefoonnummer dat ons bekend is, is 0044 203 741 18 91 (let op, dit is een buitenlands- (Engeland) nummer).