100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Apple Music

Specialiteiten: Apple Music heeft een perfecte integratie met andere Apple devices, voor een vloeiendere en betere gebruikerservaring. Het werkt naadloos samen met iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Siri, HomePod en Apple Carplay.

Informatie: Uiteraard is Apple Music niet alleen op Apple devices te gebruiken. De app werkt ook op smart tv’s, Playstation 5, Xbox, Android, Windows, Sonos en Google Nest.

Apple Music gratis gebruiken kan gedurende 1 maand op proef. Je krijgt zelfs 6 maanden gratis Apple Music wanneer je een iPhone, Airpods, Beats hoofdtelefoon of HomePod koopt. Het is bovendien mogelijk om Apple Music te combineren met 3 andere Apple-diensten in Apple One. Dit zijn iCloud, Apple TV+ of Apple Arcade. Ook Apple One is 1 maand gratis uit te proberen.

Pluspunten
 • Meer dan 100 miljoen nummers
 • Meer dan 30 duizend kan en klare playlists
 • Veel muziek beschikbaar in Dolby Atmos
 • Gratis naar de beste radioprogramma’s luisteren
 • Automatische updates bij nieuwe releases van je favoriete artiesten
 • Met Apple Music Sing lopen de songteksten mee met de muziek, waardoor je in realtime mee kunt zingen
 • Nieuwe muziek ontdekken
 • Bekijk exclusieve live optredens van je favoriete artiesten
 • Apple Music Classical (streamingdienst voor klassieke muziek) inbegrepen
 • Nummers downloaden voor offline luisteren
Minpunten
 • Er is geen permanent gratis versie beschikbaar, met bijvoorbeeld advertenties
 • Sommige functies wat beperkt als je geen Apple device hebt
 • Delen van muziek en volgen van vrienden wat omslachtig
 • Vergeleken met andere muziek streamingdiensten relatief weinig podcasts

Previews

Apple Music 1
Apple Music 2
Apple Music 3
Apple Music 4
Apple Music 5
Apple Music Top 3
 • Ed Sheeran

  Ed Sheeran

  Ed Sheeran is niet alleen met grote afstand de meest beluisterde artiest op Apple Music, maar heeft ook het meest beluisterde liedje op Apple Music: ‘Shape of You’. Met het liedje ‘Perfect’ heeft hij bovendien ook nog de vijfde plek in handen. In totaal heeft hij 6 noteringen in de top 100, waarvan 5 in de top 30.

 • Taylor Swift

  Taylor Swift

  Taylor Swift staat op dit moment op de tweede plek van meest beluisterde artiesten op Apple Music. Haar meest beluisterde liedje is ‘Anti-Hero’ op een opvallende 67e positie. Ook het liedje ‘Look What You Made Me Do’ is terug te vinden in de top 100.

 • Drake

  Drake

  Hoewel de nummers twee en drie stevig boven de rest staan, zijn ze wel met elkaar aan het stuivertje wisselen. Om dit moment vinden we daarom Drake op plek 3, maar hij en Taylor Swift kunnen zomaar over een maand weer met elkaar gewisseld hebben. Zijn meest beluisterde liedje staat op positie 32 en heet ‘God’s Plan’. Op positie 99 vinden we nog ‘In My Feelings’.

Wat is Apple Music?

Apple Music is de streamingdienst voor muziek van Apple en werd in 2015 gelanceerd. Hoewel in Nederland wat minder groot, is het al sinds 2018 de grootste muziek streamingsdienst van de Verenigde Staten. Groter dan Spotify dus.

Interessant is dat Apple Music een groot deel van het succes te danken heeft aan de overname van Beats Electronica, bekend van de hoofdtelefoons, door Apple. Het bedrijf is daarmee namelijk ook de eigenaar geworden van het eerder geïntroduceerde Beats Music. Beats Music is eind 2015 volledig opgegaan in Apple Music en ook veel functionaliteiten zijn overgenomen.

De verwachting is dat Apple Music meer en meer de functionaliteiten van Apple iTunes over zal nemen. Apple heeft namelijk in 2019 al aangekondigd dat iTunes zal ophouden te bestaan. Op Mac-computers met Catalina of nieuwer is de applicatie al opgesplitst in Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. iTunes is nog wel beschikbaar voor oudere Mac-computers en Windows. De vraag is hoe lang nog.

Een leuk weetje is dat Apple Music de eerste app is van Apple die ook op Android apparaten werkt.

Wat is het Apple Music aanbod?

Apple Music heeft een enorm aanbod van verschillende muziek, bestaande uit meer dan 100 miljoen songs. Daar kun je dus wel even mee vooruit! Ook staan er meer dan 30.000 playlists voor je klaar.

Apple Music biedt bovendien behoorlijk wat muziek aan in Dolby Atmos audio. Een voorbeeld hiervan is de muziek van Rihanna. Sowieso is alle muziek in lossless audio te beluisteren. Bovendien heeft Apple behoorlijk wat exclusieve content, die dus alleen via deze muziekdienst te beluisteren of bekijken is.

Naast muziek en playlists heeft Apple Music live radioprogramma’s voor je klaar staan. Daarnaast is het mogelijk om met Apple Music Live concerten van je favoriete artiesten te bekijken en beluisteren.

Hoe werkt Apple Music?

Apple Music werkt heel simpel en intuïtief. Je maakt een account aan, gratis voor 1 maand, en kunt vervolgens zoeken op de muziek die je wilt luisteren. Je kunt onder andere zoeken op artiesten, albums, nummers, maar ook muziekstijlen en moods. Zo vind je altijd muziek die past bij waar je zin in hebt.

Het is bovendien mogelijk Apple Music te bedienen via Siri. Zo kun je dus ook handsfree muziek opzetten met je stem. Dit werkt ook in de auto wanneer je auto beschikt over Apple Carplay.

Wat zijn de Apple Music kosten?

Apple Music is zoals gezegd in eerste instantie gratis uit te proberen voor een maand. Bij aankoop van specifieke Apple-producten bedraagt de proefperiode 6 maanden. Na je proefperiode zijn er drie verschillende abonnementen om te kiezen:

 • Studenten (€5,99 per maand): Wanneer je aan kunt tonen dat je een student bent kun je Apple Music gebruiken voor slechts €5,99 per maand.
 • Individueel (€10,99 per maand): Het reguliere abonnement om gebruik te maken van de diensten voor niet-studenten.
 • Gezin (€16,99 per maand): Ale voordelen van een individueel abonnement, maar dan te gebruiken door zes personen. Hiervoor moet je de “delen met gezin” functionaliteit gebruiken. Alle gezinsleden blijven een persoonlijke muziekbibliotheek en aanbeveling behouden.

Wil je Apple Music combineren met iCloud+, Apple TV+ en Apple Arcade? Dan ben je goedkoper uit met een Apple One abonnement, waarbij je deze diensten combineert. De kosten hiervoor zijn:

 • Individueel (€16,95 per maand): Maak gebruik van Music, TV+ en Arcade van Apple, inclusief 50GB opslagruimte bij iCloud. Hiermee bespaar je €7 per maand vergeleken met losse abonnementen.
 • Gezin (€22,95 per maand): Dezelfde voordelen, maar dan met 200GB opslagruimte en te delen met 5 gezinsleden.

Ook Apple One is een maand gratis te proberen.

Apple Music klantenservice

Heb je vragen over Apple Music of loop je tegen technische problemen aan? Dan kun je contact opnemen met Apple via een specifieke website: https://getsupport.apple.com

Aan de hand van je vraag of probleemstelling krijg je de mogelijke contactopties te zien, wat doorgaans chat, telefoon en e-mail zijn. Liever direct bellen voor technische ondersteuning? Het telefoonnummer is 0800 0201 581.