100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Over Canal Digitaal

Specialiteit: Via Canal Digitaal kijk je live naar alle grote tv-zenders, inclusief alle ESPN zenders. Je kijkt niet alleen naar tv programma’s, maar je kunt ook films en series bekijken. Canal Digitaal maakt zelfs haar eigen series, dit zijn Canal+ series. Met een abonnement op Canal Digitaal kun je dus ook genieten van exclusieve content.

Informatie: Je kijkt door middel van één app naar tv-programma’s, sport, films en series. Dit kan via alle devices en via het web.

Kijk jij graag tv? Dan is Canal Digitaal ideaal voor jou. Bij Canal Digitaal ontvang je het meest uitgebreide zenderaanbod, tv via het web of via de tv app, canal+ series met urenlang kijkplezier en kun je live tv kijken wanneer jij dat wilt met TV Gemist. Je kunt genieten van minimaal 70 zenders. Door middel van de Canal Digitaal TV App kun je in alle EU-landen programma’s en series streamen. Is er een leuke film op tv die je helaas niet kunt zien? Geen probleem, door de TV app kun jij deze film tot 7 dagen terugkijken of opnemen. Daarnaast kun je genieten van de originele series van Canal Digitaal. Kijk bijvoorbeeld naar de komedie serie ‘Gevoel voor Tumor’ of naar de drama serie ‘Heer & Meester’.

Tip! In de Canal Digitaal app vind je een pagina speciaal ingericht voor sportliefhebbers. Hier vind je alles over sport. Je ziet wat er live op tv is, wat er op het programma staat en wat geweest is. Ook kun je je favoriete sportprogramma’s terugkijken.

Pluspunten
 • Gratis proefperiode van 1 week
 • Je kunt tot 7 dagen terugkijken of opnemen
 • Je kunt programma’s, series en films toevoegen aan ‘Mijn lijst’.
 • Maandelijks opzegbaar
 • Je kijkt live TV
 • Veel aandacht voor sport
 • Uniek aanbod met haar eigen Canal+ Series
 • Door de tv gids kun je zien wat er op tv is en komt
Minpunten
 • Als je het vergelijkt met andere streamingdiensten is Canal Digitaal vooral gericht op tv kijken. Het aanbod van films & series is kleiner
 • Je kunt geen programma’s downloaden om zonder internet terug te kijken
 • Je kunt een programma na 7 dagen niet meer terugkijken, tenzij je deze opgenomen hebt
 • De app is alleen beschikbaar binnen de EU. Reis je verder dan de EU? Dan kun je geen tv kijken via de app

Previews

Canal Digitaal 1
Canal Digitaal 2
Canal Digitaal 3
Canal Digitaal 4
Canal Digitaal 5
Canal Digitaal Top 3
 • Possessions (2020)

  Possessions (2020)

  Natalie is een jonge Franse vrouw die in Israël woont. Ze wordt ervan beschuldigd dat ze haar man vermoord heeft in de nacht van hun huwelijk.

 • Twist (2021)

  Twist (2021)

  Oliver Twist leeft op en van de straat. Hij is een fanatiek freerunner en talentvolle graffiti-artiest. Wanneer hij op de vlucht is voor de politie wordt hij opgevangen door twee leden van een bende kunstdieven.

 • Gangs of London (2020)

  Gangs of London (2020)

  Finn Wallace was 20 jaar lang de machtigste crimineel in Londen. Nu is hij vermoord en niemand weet wie de opdracht voor de aanslag heeft gegeven. Sean Wallace neemt de plek van zijn vader in.

Alles over Canal Digitaal

Canal Digitaal is perfect voor de echte televisie liefhebber. Kijk jij graag tv maar ben je niet veel thuis? Dat is met Canal Digitaal geen probleem. Door middel van de Canal Digitaal TV app kijk jij namelijk overal en wanneer jij maar wilt tv. Naast tv kijk je ook naar toffe series waaronder series gemaakt door Canal Digitaal. Geniet van unieke series, meer dan 70 tv programma’s en maak gebruik van de opties terugkijken en opnemen!

Wat is Canal Digitaal?

Canal Digitaal is een Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie via het satellietnetwerk van SES Astra. Daarnaast zijn ze ook aanbieder van IPTV. Ze hebben een vergelijkbaar aanbod als aanbieders van kabel- en interactieve televisie. Wanneer je een abonnement hebt op satelliettelevisie kun je naast het aanbod van Canal Digitaal ook veel ongecodeerde zenders ontvangen, zoals BVN en veel Duitse en Britse zenders. Je kunt tv van Canal Digitaal via de satelliet of via de Canal Digitaal TV app bekijken. Naast televisie biedt Canal Digitaal ook internet. Dit is geen internet via de schotel, maar DSL of glasvezelinternet. Het Canal Digitaal internet bieden zij aan in samenwerking met internet provider Online.nl.  

Satelliettelevisie werd in Europa bekend in het midden van de jaren 80 van de twintigste eeuw. In 1985 ontstond betaaltelevisie. Een van de pioniers in Europa was ATN (Abonnee Televisie Nederland). Dit werd in maart 1985 vervangen door FilmNet. In 1996 nam het Franse Groupe Canal+ FilmNet over. In Nederland veranderde de naam in Canal+. Canal Plus werd opgesplitst in twee gedeeltes, namelijk het satellietpakket onder de naam Canal Digitaal tv en de betaaltelevisiezenders nog onder de naam FilmNet. Uiteindelijk werden de zenders in 1997 gefaseerd en ook omgedoopt in Canal+.

Tegenwoordig is ook de Canal Digitaal TV app beschikbaar. Hierbij is geen satelliet meer nodig om tv te kunnen kijken.  
 

Wat biedt de Canal Digitaal TV app?

Door middel van de Canal Digitaal TV app kun jij altijd en overal tv kijken. Je kunt met de app televisie kijken op bijvoorbeeld je telefoon of tablet. Dit betekent dat jij bijvoorbeeld onderweg in de trein, maar ook in je vakantiehuisje gewoon je favoriete tv programma’s kunt volgen. Wil je graag iets zien, maar heb je op dat tijdstip al andere plannen? Geen probleem, je kunt namelijk ook programma’s opnemen of programma’s terugkijken tot 7 dagen. Wil je graag tv kijken maar weet je even niet wat je wilt zien? Neem dan een kijkje in de tv gids voor de Canal Digitaal zenderlijst om te kijken waar je interesses liggen. Je kunt naar wel meer dan 70 Canal Digitaal zenders kijken.

Naast tv-programma’s kun je ook series en films bekijken. Je kunt de films bekijken die op tv zijn geweest. Deze blijven 7 dagen beschikbaar in de Canal Digitaal app. Daarnaast kun je ook films kijken van Film1 en films die Canal Digitaal on demand aanbiedt. De Series die Canal Digitaal in haar aanbod heeft zijn Canal Plus series, maar ook series van Starzplay, BBCFirst, National Geographic, Love Nature, Fox en 24 Kitchen.

Het menu van de Canal Digitaal TV app bestaat uit het volgende:

 • Home: Hier zie je wat er nu op tv is, series en films die standaard in het tv-pakket zitten, en sport. Daarnaast kun je doorklikken naar de pagina’s ‘series & films’, ‘televisie’ en ‘sport’;
 • Ontdekken: Hier zie je ‘nu op tv’, ‘trending afgelopen week’, ‘gemist per zender’, ‘kijk deze films terug’ en ‘sport terugkijken’. Daarnaast kun je doorklikken naar de pagina’s ‘sport’, ‘tv-programma’s’ en ‘Films op tv’.
 • Live TV: Hier zie je alles wat op dit moment live op tv is. Ook zie je een laadbalkje bij alles zodat je kunt zien hoe lang het programma al bezig is. Je kijkt dus Canal Digitaal Live TV.
 • Mijn lijst: Wanneer jij iets graag wilt zien dan kun je op het plusje (in mijn lijst) klikken. Wanneer je dit doet dan verschijnt het in je lijst. Zo kun je makkelijk terugvinden wat je graag wilt zien. Je lijst is onderverdeeld in meerdere kopjes, namelijk: Canal+ Series, Tv-programma’s, Opnames, Herinneringen en Erotheek.
 • TV Gids: In de TV gids kun je zien wat er vandaag op tv is en wat er op tv komt. Je kunt de gids tot 7 dagen terugkijken en je kunt tot 8 dagen vooruit kijken.
 • +Aanbod: Onder +Aanbod zijn er drie kopjes, namelijk ‘TV Gemist’, ‘Canal+ Series’ en ‘Erotheek’. In de TV gids kun je een zender selecteren. Wanneer je een zender geselecteerd hebt zie je alle programma’s die uitgezonden zijn tot en met 7 dagen terug. Hier kun je een programma aanklikken om te kijken. Bij Canal+ Series zie je het aanbod van films en series. Je kunt hier een genre kiezen of je kunt kiezen uit het aanbod zoals film1 en starzplay. Bij Erotheek zie je het aanbod aan erotiek zenders.
   

Hoe werkt de Canal Digitaal TV app?

Bij Canal digitaal kun je inloggen voor live tv, maar hoe werkt de Canal Digitaal app? Om gebruik te maken van de Canal Digitaal tv app moet je een abonnement hebben. Heb je dit nog niet? Dan kun je heel gemakkelijk een abonnement afsluiten. Heb je al een abonnement? Dan moet je inloggen in de tv app. Als je ingelogd bent kom  je automatisch op de homepage terecht.

De app werkt heel vanzelfsprekend en is daarmee gebruiksvriendelijk. Zie je iets wat je leuk vindt? Dan kun je dit aanklikken om te kijken. Wil je het graag later bekijken dan kun je het toevoegen aan je lijst zodat het makkelijker terug te vinden is.

Je kunt ook opnemen via de Canal Digitaal TV app. Dit doe je door op het programma te staan dat je op wilt nemen. Wil jij iets opnemen wat pas over 2 dagen op tv is? Dan kun je deze aflevering opzoeken en openen. Heb je het geopend? Dan zie je onder de titel en tijd 3 icoontjes staan. Je kunt een herinnering instellen, je kunt opnemen of je kunt het toevoegen aan je lijst. Wanneer je iets opgenomen hebt verschijnt het ook in je lijst. Je kunt je opnames ook terugvinden door in je app onderin op ‘meer’ te klikken. Hier zie je ‘mijn opnames’ staan. Maak je gebruik van de webversie? Dan kun je rechtsboven naast de zoekfunctie je opnames terugvinden.

Kijk je liever series en films? Deze vind je terug onder ‘+Aanbod’. Hier kun je ‘Canal+ Series’ aanklikken.

Maak je gebruik van de Canal Digitaal app en wil je graag kijken op groot scherm? Wanneer je via je telefoon of tablet kijkt kun je gebruik maken van een Google Chromecast of een Apple TV om de content te streamen. Als je een Smart TV hebt is de kans groot dat de Canal Digitaal app beschikbaar is op jouw tv.
 

Welke abonnementen kun je nemen op Canal Digitaal?

Wil je graag een Canal Digitaal abonnement? Je kunt kiezen uit twee abonnementen, namelijk tv via app of tv via satelliet.

TV via de app is €14,95 per maand. Je kunt met dit abonnement live kijken naar 78 zenders, inclusief ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4. Je kunt alle zenders ook tot 7 dagen terugkijken. Je hebt geen kastjes of kabels meer nodig omdat het allemaal via een app gaat. Je kunt kijken naar meer dan 150 series & films en het is maandelijks opzegbaar. Je kijkt de eerste week dagen gratis zodat je kunt uitproberen of het iets voor jou is.

TV via de satelliet is €26,95 per maand. Je kunt met dit abonnement live kijken naar 87 zenders inclusief ESPN. Je kunt alle zenders ook tot 7 dagen terugkijken. Omdat je tv kijkt via de schotel heb je meer dan 10 extra vrij te ontvangen zenders. Je kunt gratis gebruik maken van de tv app en je kunt naar meer dan 150 series & films kijken. Voor tv via de satelliet heb je wel een schotelset nodig.
 

Welke apparaten ondersteunen de Canal Digitaal TV app?

De Canal Digitaal TV app is capabel voor meerdere devices, namelijk:

Telefoons/tablets:

 • Apple
 • Android

Smart tv’s:

 • Samsung
 • LG
 • Panasonic
 • Toshiba
 • Hitachi
 • Hyundai
 • Nikkei
 • Telefunken
 • JVC
 • Sony (vanaf Android 7.0)

Systeemvereisten voor Windows:

 • Windows Vista (32-bit), 7, 8.1 of 10
 • Internetbrowser: IE9 of hoger, Firefox (laatste versie) of Chrome (laatste versie)
 • Windows x86 of x64 1.6 gigahertz (GHz) of hogere processor

Systeemvereisten voor Mac:

 • OSX 10.7 Lion en hoger en OSX 10.10 Yosemite inbegrepen
 • Internetbrowser: Firefox (laatste versie) of Safari (laatste versie)
 • Intel Core Duo 1.83 gigahertz (GHz) of hogere processor (PowerPC processors zijn niet ondersteund)
 • Minimaal 512MB RAM werkgeheugen

Klantenservice Canal Digitaal

Heb jij een inhoudelijke vraag over Canal Digitaal? Dan adviseren wij om contact op te nemen met Canal Digitaal zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Canal Digitaal. Je kunt Canal Digitaal telefonisch bereiken op nummer: 088 003 85 55