100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Pathé Thuis

Specialiteit: Daar kunnen we kort over zijn; Films!
Informatie: Je kijkt bij Pathé Thuis online naar films via je smartphone, tablet, game console, laptop en PC. Stream Pathé Thuis met behulp van een Google Chromecast of Apple Airplay naar je tv. Heb je een Smart TV? Maak dan gebruik van de Pathé Thuis app.

Kun jij ook zo genieten van een filmavond? Een bak popcorn erbij en de ervaring is compleet en je hoeft er niet eens de deur voor uit. Want met Pathé Thuis kijk je de nieuwste en beste films gewoon thuis of waar je maar wilt. Je kunt bij Pathé Thuis niet alleen terecht voor de nieuwste films, maar ook voor klassiekers. Daarnaast bieden zij films in allerlei thema’s; van romantiek, tot muziek, naar actie en alles daar tussenin.

Tip! Je betaalt bij Pathé Thuis geen vast bedrag per maand voor een abonnement, maar huurt of koopt de film die je graag wilt zien. Op die manier betaal je alleen voor de diensten die je echt gebruikt. Kijk je een film toch maar één keer? Kies dan voor huren voor het laagste tarief. Wil jij ook genieten van de beste films? Klik dan nu op de ‘Bestellen’ button en maak een gratis account aan! Wist je dat je je eerste film voor maar €1,99 huurt?

Pluspunten
 • Maak een gratis profiel aan en betaal alleen voor de films die je bekijkt
 • Je hebt de keuze om films te huren of te kopen
 • Iemand anders blij maken met een film? Dat kan met Pathé Thuis Cadeau!
Minpunten
 • Je kunt niet op meerdere schermen tegelijkertijd een film bekijken
 • Het is niet bij alle films mogelijk om een keuze te maken tussen huren of kopen
 • Let op! Voor het aanmaken van een account moet je in Nederland zijn, je kunt de dienst wel gebruiken in andere EU lidstaten

Previews

Pathé Thuis 1
Pathé Thuis 2
Pathé Thuis 3
Pathé Thuis 4
Pathé Thuis 5
Pathé Thuis Top 3
 • Oppenheimer (2023)

  Oppenheimer (2023)

  Wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject, waarvoor hij met een groep wetenschappers de atoombom ontwikkelt.

 • The Super Mario Bros. Movie (2023)

  The Super Mario Bros. Movie (2023)

  Loodgieters en broers Mario en Luigi komen via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht, waar ze van elkaar gescheiden worden. Mario begint met hulp van prinses Peach aan een groots avontuur om zijn broer terug te vinden.

 • Jurassic World (2022)

  Jurassic World (2022)

  Dinosaurussen leven en jagen vier jaar na de verwoesting van Isa Nublar overal. Het evenwicht tussen dinosaurussen en mensen geeft de toekomst opnieuw vorm.

Wat is Pathé Thuis?

Je bent vast al eens in een Pathé cinema geweest. Het Franse moederbedrijf werd al in 1896 opgericht door de broers Pathé. In 1992 ging Pathé een samenwerking aan met Warner Bros en Morgan Creek onder de naam Chargeurs en opende zij in april 1995 hun eerste bioscoop in Nederland (Scheveningen). In diezelfde periode stopte de samenwerking tussen de drie en nam Pathé MGM over. Sindsdien opende Pathé steeds meer bioscopen in Nederland.

De video-on-demand dienst Pathé Thuis werd in 2011 opgericht. Hierdoor werd het mogelijk om je favoriete Pathé film thuis te bekijken. Pathé Thuis biedt jou de nieuwste films aan, maar dan vanuit huis. Over het algemeen zijn films drie tot vier maanden nadat ze in de bioscoop hebben gedraaid beschikbaar en het aanbod bestaat uit nog veel meer dan alleen nieuwe films. 
 

Wat biedt Pathé Thuis films?

Je kunt bij Pathé Thuis terecht voor de nieuwste films, maar dat niet alleen. Pathé Thuis heeft ook een groot aanbod aan oudere films in allerlei genres, denk aan Actie, Animatie, Arthouse, Avontuur, Comedy, Documentaire, Drama, Familiefilm, Fantasie, Horror, Misdaad, Nederlandse film, Oorlog, Romantiek, Science Fiction, Thriller en Western. Wij hebben een aantal van onze favorieten voor je op een rij gezet:

 • Actie, avontuur en drama: Kun jij wel wat spanning gebruiken? Kijk dan onder andere naar Birds of Prey (2020), Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) en Kingsman: The Golden Circle (2017). Of wat denk je van Wonder Woman 1984 (2020), Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) of Into the Wild (2007). Ook op drama gebied heeft Pathé Thuis een hoop te bieden met films als Bohemian Rhapsody (2018), 1917 (2019), A Star is Born (2018) en de klassieker Titanic (1997).
   
 • Comedy: Mag er in jouw Pathé thuisbioscoop wat meer gelachen worden? Dan kun je onder andere kijken naar: The Gentlemen (2020), The Hustle (2019), Trolls Wereld Tour (2020), 21 Jump Street (2012) of Herrie in huize Gerri (2021). Wist je dat die laatste een Pathé Thuis Original is?
   
 • Horror en thriller: Er valt bij Pathé Thuis genoeg te griezelen. Doe de gordijnen dicht en kijk onder andere naar It Chapter One (2017), The Purge: Anarchy (2014) en alle SAW films. We kunnen je ook de klassieker The Silence of the Lambs (1991) aanraden of Hotel Mumbai (2018) en Joker (2019).
   
 • Fantasie: Bekijk alle Harry Potter, The Hobbit, The Lord of the Rings en Twilight films in je eigen Pathé Thuis thuisbioscoop of Alice in Wonderland (2010), Maleficent (2014), Hoe tem je een draak (2010) en Night at the Museum 2; Battle of the Smithsonian (2009).
   
 • Documentaire: Naast films heeft Pathé Thuis ook een groot aanbod aan documentaires die vaak ook wegkijken als een spannende film. Kijk onder andere naar: Tina (2021) over het leven van zangeres Tina Turner, Free Solo (2018) over bergbeklimmer Alex Honnold die zonder veiligheidskabels El Capitan in Yosemite National Park wil beklimmen of de documentaire They Shall Not Grow Old (2018) waar je oude beelden ziet uit de Eerste Wereldoorlog uit de archieven van oorlogsmusea die digitaal zijn bewerkt en ingekleurd.
   
 • Oorlog: Pathé Thuis biedt een groot aanbod aan films met het thema oorlog. Films over de Tweede Wereldoorlog die wij aanraden zijn onder andere: Dunkirk (2017), La Vita è Bella (1997), Midway (2019), Sonny Boy (2011), Hacksaw Ridge (2016) en de klassieker A Bridge Too Far (1977) over operatie Market Garden die in Nederland plaats vond. Ook films van recentere oorlogen staan in het aanbod, denk aan Platoon (1986), The Outpost (2020) of Black Hawk Down (2001).
   
 • Nederlandse film: Er worden steeds meer en goede Nederlandse films gemaakt en die kun je allemaal terugkijken in je eigen Pathé thuisbioscoop. Wat denk je van De beentjes van Sint-Hildegard (2019), De marathon (2012), Project Gio (2019), April, May en June (2019), Kruimeltje (2020), Costa! (2001) en Wat is dan liefde (2019).
   
 • Kinderfilm: Ook voor de allerkleinste kijkers heeft Pathé Thuis genoeg te kijken. Wij vinden Raya and the Last Dragon (2021), De LEGO Ninjago film (2017), Frozen (2013), K3 Dierenhotel (2014), Buurman & Buurman, Experimenteren er op los! (2019) en De Smurfen en het verloren dorp (2017) leuk.
   

Hoe werkt Pathé Thuis?

Met Pathé Thuis kijk je altijd en overal naar je favoriete films. De streamingdienst is beschikbaar op je laptop, Smart TV, Playstation, Android TV, Apple TV, tablet en mobiel. Je kijkt het meest relaxt een film via Pathé Thuis op tv met een groot scherm. Heb je geen televisie waarop je de Pathé Thuis app kunt downloaden? Geen probleem, stream Pathé Thuis met een Google Chromecast of Apple TV eenvoudig naar je tv vanaf je smartphone of tablet.

De films die Pathé Thuis je aanbiedt worden door de studio’s geleverd inclusief ondertiteling. Het is daarom niet mogelijk om de ondertiteling aan of uit te zetten of te kiezen voor een andere taal. Pathé Thuis werkt eraan om dit in de toekomst wel mogelijk te maken. Sommige films hebben geen ondertiteling. Is dit zo dan staat dat duidelijk aangegeven bij de betreffende film.

Je zult zien dan films beschikbaar zijn in SD en HD, maar wat is het verschil? SD staat voor Standard Definition en HD staat voor High Definition. Films in HD-kwaliteit hebben een hogere resolutie dan SD films. Pathé Thuis probeert je zoveel mogelijk de keuze te geven tussen SD en HD, maar dat is niet altijd mogelijk. Dit heeft onder andere te maken met afspraken die zij hebben gemaakt met de studio’s. Heb je de keuze niet tussen beide technieken dan kan dit dus met rechten te maken hebben.

Pathé Thuis biedt adaptive streaming, dat betekent dat je de beste kwaliteit van de door jouw gekozen resolutie aangeboden krijgt. Hoe de kwaliteit daadwerkelijk is is wel afhankelijk van je internetverbinding. Als je merkt dat de kwaliteit van de film die je bekijkt minder wordt zou het kunnen zijn dat je verbinding misschien niet sterk of stabiel genoeg is. Vergelijk de verschillende mogelijkheden voor internet thuis op jouw adres en zorg dat je je favoriete films zonder hapering kunt bekijken.

Om gebruik te maken van Pathé Thuis hoef je alleen een gratis profiel aan te maken. Vanuit je 'Mijn Pathé Thuis' omgeving kun je op een makkelijke manier tegoed toevoegen waarmee je films kunt huren en kopen.
 

Wat kost Pathé Thuis?

We hebben goed nieuws, een Pathé Thuis account kost je namelijk helemaal niets. Nou ja niets, Pathé Thuis rekent niet een maandelijks vast bedrag, maar je betaalt alleen voor de film(s) die je huurt of koopt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een gratis account aan te maken.

Als je een film huurt betaal je daar tussen de €2,49 en €4,99 voor. Voor een hogere kwaliteit betaal je vaak €1,- extra. De gehuurde film blijft gedurende 30 dagen in je account staan totdat je de film start. Als je na het huren van de film niet direct op start drukt, maar kiest voor de optie ‘Kijk later’, heb je 30 dagen om de film aan te zetten. Na het starten van de film kun je deze gedurende 48 uur bekijken. Je kunt de film binnen die 48 uur zo vaak kijken als je wilt.

Wil je een film vaker terugkijken? Dan kun je die beter kopen. Je betaalt daar wel een hoger bedrag voor, maar de film blijft van jou. de prijs van een koopfilm is afhankelijk van de titel. Over het algemeen zijn nieuwere films duurder.

Het is niet altijd mogelijk om een film te huren, dat heeft te maken met de huurrechten. Het is dan alleen mogelijk om te film te kopen. Vaak is dit een tijdelijk iets en is het op een later moment wel mogelijk om de film ook te huren. Gelukkig heb je bij de meeste films gewoon de keuze uit huur of koop.

Je kunt op verschillende manieren betalen voor de film(s) die je wilt bekijken:

 • Betaal een losse film via iDeal, creditcard (dit is alleen mogelijk via je desktop/laptop) of PayPal.
 • Huur of koop je film via een Pathé Thuis tegoed.

Wist je dat je voor de eerste film die je huurt maar €2,99 betaalt? Na het aanmaken van je gratis profiel ontvang je een mail met daarin een Pathé Thuis code. Gebruik die code en probeer de dienst extra voordelig.

Het gebeurt wel eens dat Pathé Thuis gratis films aanbiedt. Zo hadden zij aan het begin van de coronacrisis een grote actie en boden zij een maand lang iedere dag een nieuwe Pathé Thuis gratis film aan. Met een speciale code kon je in je Mijn Pathé Thuis omgeving de gratis film huren. Hou de social media van Pathé Thuis in de gaten voor toekomstige acties.
 

Pathé Thuis Kado

Wat is er leuker dan een Pathé thuisbioscoop ervaring cadeau te doen? En dat kan, want met Pathé Thuis Kado (Digitaal) geef je geen tegoed weg, maar een ‘credit’. De ontvanger kan daarmee bijvoorbeeld 1, 2 of meer films huren met een maximum van €5,99 per film. Op de kaart staat hoeveel films er gehuurd kunnen worden en in welke kwaliteit (SD of HD). Na de uitgiftedatum is de kaart 1 jaar geldig. Let op! Pathé Thuis Kado (Digitaal) is niet geldig voor koopfilms of Premium films.

Naast een digitale kaart kun je Pathé Thuis Kado ook fysiek geven. Ook deze kaart vertegenwoordigt geen tegoed, maar een ‘credit’. Je geeft er 1 of 2 huurfilms mee cadeau in SD kwaliteit en met een maximale waarde van €4,99 per film. Ook op deze kaart staat vermeld hoeveel films de ontvanger kan bekijken. De kaart is na de uitgiftedatum 1 jaar geldig en kan niet gebruikt worden voor koopfilms of Premium films.
 

Wat is zijn Pathé Thuis Premium films?

Met de Premium films van Pathé Thuis kun je verschillende nieuwe bioscoopfilms nog eerder thuis bekijken. Daarvoor betaal je wel een iets hoger bedrag dan je gewend bent bij andere films. Je kunt Premium films alleen huren, tegen dezelfde voorwaarden als je gewend bent.

Heb je wat meer geduld? Dan kun je de Premium films vaak na uiterlijk vier maanden huren of kopen voor het normale tarief. Het is heel handig dat je op de filmpagina van de film kunt zien wanneer die beschikbaar komt. Zie je nog geen datum staan? Dan is die nog niet bekend, zodra Pathé Thuis meer weet zetten zij de datum online.
 

Welke apparaten ondersteunen Pathé Thuis en wat zijn de systeemvereisten?

Je bekijkt bij Pathé online films via je smartphone, tablet, Game console, Laptop, PC en Smart TV.

Op dit moment is Pathé Thuis beschikbaar voor:

Web (Let op! Maak je gebruik van Chrome of Firefox? Pathé Thuis mag op dit moment alleen SD films aanbieden. Gebruik je safari of Microsoft Edge (Chromium Based Edge en is het niet mogelijk om in SD af te spelen)? Dan kun je ook kiezen om films in HD-kwaliteit te bekijken).

 • Samsung Smart TV (vanaf 2012)
 • Philips Smart TV (vanaf 2013/2014)
 • LG Smart TV (vanaf 2013)
 • Sony Smart TV (vanaf 2012)
 • Panasonic Smart TV (vanaf 2014)
 • iPhone vanaf iOS 8
 • iPad vanaf iOS 8
 • Android Smartphones vanaf versie 5
 • Android Tablet vanaf versie 5
 • Apple TV (vanaf 4e generatie is de app te downloaden. Heb je een 2e generatie en hoger dan kun je ‘m gebruiken met Airplay)
 • Playstation 3 en 4
 • Windows 8 en 10 applicatie

Klantenservice Pathé Thuis

Heb jij een inhoudelijke vraag over Pathé Thuis? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met Pathé Thuis zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Pathé Thuis zelf. Wij hebben het e-mail adres voor jou gevonden. Pathé Thuis is via de mail bereikbaar via support@pathe-thuis.nl