100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Alles over de F1 GP Japan!

Donderdag 6 Oktober 2022 3 minuten en 0 seconden leestijd

Alles over de F1 GP Japan!

Komend weekend staat de F1 van Japan voor de deur! Zal Verstappen dit weekend al F1 wereldkampioen worden? Bij het GP weekend van Singapore stond hij al op matchpoint, maar helaas heeft hij die race niet gewonnen. Dit weekend heeft hij al de mogelijkheid om de titel in de wacht te slepen. Maar hoe moet het verlopen?

Er staan nog 5 Grand Prix wedstrijden op de planning, waarvan de GP van Japan dit weekend plaats vindt. Toch heeft Max Verstappen al kans om kampioen te worden tijdens deze GP. Als Max dit weekend minimaal 112 punten voorsprong haalt wordt hij in Japan al wereldkampioen. Hij kan met dit getal namelijk niet meer ingehaald worden omdat er nog maximaal 112 punten te behalen zijn in de overige 4 wedstrijden.  

Alles over het Suzuka International Racing Course

De wedstrijd van dit weekend is de Grand Prix van Japan. Deze begint al op vrijdag 7 oktober met de vrije trainingen. Dit parcours heet de Suzuka International Racing Course. Er worden 53 ronden gereden van 5,807 kilometer. Dit circuit is gelegen in een kermis, ontworpen door de Nederlander John Hugenholtz en eigendom van Honda. Honda gebruikte dit circuit in eerste instantie als testbaan. Dit circuit is populair bij de fans en heeft een opvallende lay-out. Het eerste evenement op dit circuit vond plaats in 1987 waar al meteen een nieuwe wereldtitel behaald werd.

Het GP circuit van Japan is het enige Formule 1 circuit met een 8 vorm. Dit houdt in dat het circuit op een bepaald moment over een ander deel van de baan heen gaat. Daarnaast is het circuit beroemd door de snelle bochtencombinaties en de technische veeleisendheid. De coureurs rijden maar liefst 18 bochten op dit circuit.

Hoe kijk je naar de F1 GP Japan?

Je kunt op meerdere manieren kijken naar de F1 GP Japan. Dit kan namelijk via de streamingdiensten F1 TV en Viaplay. Bij Viaplay wordt het commentaar bezorgd door Tom Coronel. Het commentaar tijdens de eerste training wordt verzorgd door Allard Kalff en jeroen Bleekmolen. Op Viaplay kijk je op vrijdag naar het programma Shakedown. Hierbij ontvangt presentatrice Amber Bransen gasten waarbij ze vooruit blikken op de naderende wedstrijd. Het belangrijkste nieuws komt aan bod, net als interviews en updates vanaf het circuit. Tijdens de voorbeschouwingen wordt er vooruit gekeken op de komende races en tijdens de nabeschouwing wordt alles nabesproken. Je kan met een Viaplay account twee streams tegelijkertijd open hebben.

Bekijk Viaplay 

Bij F1 TV kun je ook kijken naar voor- en nabeschouwingen waarbij internationale analisten de belangrijkste zaken bespreken. Je kunt bij F1 tv zelf kiezen in welke taal je het commentaar wilt hebben en je krijgt toegang tot livetiming, driver tracker en je kunt on-board meekijken met alle coureurs. Je kunt kiezen welk commentaar je wilt horen waarbij je de keuze hebt tussen Nederlands via Viaplay, Engels, Frans, Duits, Spaans of Portugees.

Voor beide streamingdiensten heb je wel een goede internet verbinding nodig. Heb je nog geen goede internet verbinding? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken wat er mogelijk is op jouw adres.

Wat is het programma van de F1 GP Japan?

Je kunt vanaf vrijdag 7 oktober al genieten van de voorbereidingen op de wedstrijd. Wij zetten het programma voor jou met de Nederlandse tijd op een rij:

 • Vrijdag 7 oktober
  • Eerste vrije training van 05:00 tot 06:00 uur;
  • Tweede vrije training van 08:00 tot 09:30 uur.
 • Zaterdag 8 oktober
  • Derde vrije training van 05:00 tot 06:00 uur;
  • Voorbeschouwing kwalificatie van 07:30 tot 07:55 uur;
  • Kwalificatie van 08:00 tot 09:00 uur;
  • Nabeschouwing kwalificatie van 09:00 tot 09:30 uur.
 • Zondag 9 oktober
  • Voorbeschouwing race van 06:00 tot 06:55 uur;
  • Grand Prix van Japan van 07 :00 tot 09:00 uur;
  • Nabeschouwing race van 09:00 tot 09:40 uur.

De eindtijden zijn een richttijd. Veel kijkplezier!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking