100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wanneer is onbeperkt bellen voordeliger?

Woensdag 25 mei 2016 1 minuut en 15 seconden leestijd

Wanneer is onbeperkt bellen voordeliger?

Onbeperkt bellen: voor veel mensen klinkt het misschien wat overdreven. ‘Zoveel bel ik toch niet per maand’, horen we vaak van onze klanten. Maar in de praktijk blijk je met onbeperkt bellen al snel geld te besparen. Lees snel verder en ontdek of ook jij geld kan besparen met onbeperkt bellen.

Bellen naar vast of mobiel?

Wist je dat je voor bellen naar mobiele nummers een ander tarief betaalt dan voor bellen naar vaste nummers? Best opmerkelijk in een tijd waarin we bijna allemaal een mobiele telefoon hebben. Daarom zijn wij er in onze berekening vanuit gegaan dat je ongeveer even veel naar mobiele als naar vaste nummers belt.

En hoe zit het dan met startkosten?

Wie zijn factuur goed uitpluist, ziet dat je per gesprek opstartkosten betaalt. Het precieze bedrag verschilt een beetje per provider, maar hangt vaak rond de 10 eurocent. De kosten daarvan kunnen dus nog behoorlijk oplopen wanneer je regelmatig ‘even een belletje’ maakt. We berekenen daarom niet alleen hoeveel minuten je moeten bellen voordat een onbeperkt bellen bundel goedkoper is. We bekijken ook hoeveel ‘belletjes’ van circa vijf minuten je kunt maken voordat overstappen op onbeperkt bellen goedkoper is.

Is onbeperkt echt onbeperkt?

Ja, onbeperkt bellen is in principe echt onbeperkt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je achteraf opeens een torenhoge rekening ontvangt. Er zijn alleen wel wat spelregels, de providers noemen dat ook wel een ‘fair use policy’. Dat wil zeggen dat je je telefoon normaal en eerlijk moet gebruiken. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je je telefoon als babyfoon gebruikt. Om je een concreter idee te geven: bij ongeveer 6.000 minuten (=100 uur) bellen naar dezelfde nummers kun je een waarschuwing van je provider verwachten.

Wanneer is onbeperkt bellen voor jou voordeliger?

Laten we dat per provider bekijken: 

Onbeperkt bellen

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.