100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Geen samenwerking glasvezel T-Mobile en KPN

Dinsdag 21 april 2020 2 minuten en 19 seconden leestijd

Geen samenwerking glasvezel T-Mobile en KPN

Leek het er even op dat concurrenten T-Mobile en KPN hun krachten zouden bundelen om de bewoners in de Haagse wijk Segbroek op het glasvezelnetwerk aan te sluiten. Nu blijkt volgens het Financieel Dagblad dat beide partijen niet tot een overeenstemming zijn gekomen.

Glasvezel internet in Den Haag

Internet met de hoogste kwaliteit, dat ontvang je met glasvezel internet. Deze vorm van internet wordt in Nederland steeds verder uitgerold. Dit gebeurt nu vooral in buitengebieden waar nog geen kwalitatieve vorm van internet is, maar ook steeds meer in stedelijk gebied.

Eén van die stedelijke gebieden is de wijk Segbroek in Den Haag. In deze wijk is de investeerder Primevest begonnen met de aanleg van glasvezel internet. Na deze wijk zal het grootste deel van Den Haag volgen. De uitvoerende partner van Primevest is T-Mobile en zij zorgen voor de exploitatie van het glasvezelnetwerk. Maar ook KPN heeft glasvezel plannen voor Den Haag

Samenwerking T-Mobile en KPN

Omdat beide internet providers graag glasvezel internet willen aanbieden in Segbroek, maar de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk willen beperken hadden Primevest (T-Mobile) en KPN een principeovereenkomst gesloten. Daarin spraken zij af dat KPN zou stoppen met de aanleg van hun eigen glasvezelnetwerk in Segbroek en de capaciteit die zij nodig hebben van Primevest zou gaan huren.

Helaas heeft Primevest de overeenkomst met KPN opgezegd. Reden voor KPN om nu toch een eigen, tweede glasvezelnetwerk in deze wijk aan te leggen. Primevest is verbaasd over deze reactie van KPN. Naar hun idee was het nog steeds mogelijk om KPN gebruik te laten maken van het aangelegde glasvezelnetwerk. Maar zij moeten ook rekening houden met T-Mobile als andere partij en geven aan dat de gesprekken tussen KPN en T-Mobile nog lopen.

Glasvezel internet voor jou?

Wil jij ook razendsnel internet via glasvezel ontvangen? Als je in de Haagse wijk Segbroek woont heb je wat te kiezen ;) en kun je nu al een internetsnelheid van wel 1000Mb ontvangen. Maar ook op steeds meer andere adressen in Nederland kun je kiezen voor glasvezel internet.

Voordelen zijn dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid gelijk zijn aan elkaar. Vooral handig voor mensen die grote documenten online moeten versturen, wat nu met het thuiswerken nog wel eens gebeurt. Glasvezel internet is één van de meest betrouwbare en kwalitatieve vormen van internet.

Ben je benieuwd of glasvezel internet leverbaar is op jouw adres? Je ontdekt het razendsnel met onze gratis postcodecheck. Daarmee kun je op een makkelijke manier internet vergelijken.

Postcode
Huisnummer
Toevoeging
 

Ziggo Gigabit internet

In Segbroek kun je niet alleen kiezen voor glasvezel internet, Ziggo concurreert mee en biedt ook supersnel internet via hun nieuwe Gigabit netwerk via de kabel. Daarmee ontvang je een internetsnelheid van wel 1000Mb. Anders dan bij glasvezel internet is dat de uploadsnelheid hier wel lager is dan de downloadsnelheid, namelijk 50Mb.

In april kiezen voor een Ziggo abonnement is extra interessant. We hebben nu namelijk een exclusieve cashback actie waarbij je €50,00 extra korting krijgt op alle Ziggo-internetpakketten!
 

Bron: Financieel Dagblad

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.