100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Kijkcijfers fox blijven teleurstellend

Donderdag 29 augustus 2013 0 minuten en 40 seconden leestijd

Kijkcijfers fox blijven teleurstellend

Uit het overzicht van kijkcijfers van de Stichting Kijk- en Luisteronderzoek blijkt dat het de zender FOX de afgelopen week niet meer is gelukt om per programma gemiddeld meer dan 50 duizend kijkers te trekken. Een week geleden werd een record van 56 duizend gehaald.

Afgelopen donderdag bereikte de open zender FOX zijn hoogste kijkdichtheid met de Da Vincis Demos (188 duizend). Verder scoort FOX nog het meeste met buitenlandse series zoals Walking Dead, Bridge en in wat mindere mate de Simsons. De sportprogramma’s, waar het allemaal om begon, blijven steken op 58 duizend kijkers.

Afgelopen maandag trokken Fox Sport Centrala en Fox voetbal 46- en 58 duizend kijkers. Het programma daarna: Waking Dead, zat daar nog eens duizend kijkers boven. Voetbal international van RTL zat maandag echter op 835 duizend kijkers. Voetbalfans had 228 duizend kijkers en Voetbalhelden van Europa op 84 duizend.

De algemeen directeur van FOX Benelux, Raymond van der Vliet, had niet al direct hoge verwachtingen van het marktaandeel. Op dit moment hebben de betaalzenders van FOX zo’n 650 duizend abonnees, dat is ongeveer tien procent van de huishoudens.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.