100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Deze zomer formule 1 kijken op de camping?

Donderdag 26 April 2018
Laatste update: Dinsdag 26 Mei 2020 3 minuten en 34 seconden leestijd

Deze zomer formule 1 kijken op de camping?

Dat kan! Vanaf 1 april gelden er namelijk nieuwe regels waardoor je in alle EU-landen ook naar series, films en tv programma’s van ‘thuis’ kunt kijken. Het gaat om diensten zoals Videoland en Netflix, maar ook om live tv-programma’s die je via je televisieaanbieder kunt bekijken. Je hoeft deze zomer dus geen wedstrijd van Max meer te missen.

Hoe zit dat dan precies?

Geoblocking is in de EU vanaf nu wettelijk verboden. Geoblocking zorgde voor een blokkade waardoor je betaalde online abonnementsdiensten niet buiten Nederland kon bekijken zoals je dat thuis bent gewend. Deze nieuwe wetgeving zorgt er niet voor dat Nederlanders met een buitenlands adres en met een buitenlands bankrekeningnummer een abonnement af kunnen sluiten bij een Nederlandse aanbieder. Het gaat alleen om tijdelijk gebruik van online tv-diensten die horen bij het in eigen land afgesloten abonnement. Vanaf 1 april is Geoblocking niet langer toegestaan en aanbieders hebben tot uiterlijk 1 mei de tijd om Geoblocking uit te zetten.

Maar waarom alleen in de EU?

Dit heeft te maken met rechten. In vrijwel alle gevallen mogen online diensten vanwege de rechten content niet wereldwijd aanbieden.

Wat kun je nu allemaal tijdens je vakantie?

De meeste aanbieders hebben inmiddels Geoblocking uitgezet. Onderstaand het nieuws van enkele van deze aanbieders die je nu al in alle EU landen kunt bekijken.

Met Ziggo Go kun je niet alleen kijken naar alle tv-zenders die met de app buitenhuis te bekijken zijn, maar ook kun je kijken naar Replay TV en Movies & Series – onderdeel van de abonnementsvormen Ziggo Movie & Series L en XL. Ziggo is momenteel in onderhandeling met de Vlaamse publieke omroep VRT om ook de VRT-zenders buitenhuis via Ziggo Go beschikbaar te maken.
Let op! Om buiten Nederland, maar wel binnen de EU gebruik te maken van de Ziggo Go app moet deze wel eerst naar de nieuwe versie ge-up-date worden. Deze update is gratis in de appstores van Apple (iOS) en Google (Android) beschikbaar.

Ook met KPN hoef je deze zomer niets meer te missen. Zij bieden de Interactieve TV-app. De app is gratis te downloaden in de appstores van Apple (iOS) en Google (Android). Met deze app kon je al tv kijken, de tv gids gebruiken en opnames inplannen, maar de app is inmiddels compleet vernieuwd. Het is nu ook mogelijk om programma’s 7 dagen terug te bekijken via de tv gids, via een Chromecast kun je op jouw televisie tv kijken en je kunt via de app programma’s en films kijken. Wanneer je via 3G/4G wilt kijken is het wel nodig om je locatie te delen. KPN heeft dit nodig om vast te stellen of je in de EU bent.

Canal Digitaal heeft speciaal voor Nederlanders op vakantie een aantal nieuwe abonnementen samengesteld. Allereerst bieden zij het abonnement Canal Digitaal Op Vakantie aan. Bij dit abonnement kun je van 21 maart tot en met 21 september onafgebroken via de satelliet naar de belangrijkste zenders kijken. Het wordt alleen geen Max Verstappen die je te zien krijgt. Omdat tijdens een groot gedeelte van de periode waarin dit abonnement actief is de Eredivisie zijn zomerstop heeft, heeft Canal Digitaal ervoor gekozen bij dit abonnement FOX Sports niet aan te bieden. Daarnaast zijn er twee flexibele abonnementen waaruit je kunt kiezen. Zij bieden op Vakantie Flex 3 en 6 aan. Bij deze abonnementen kun je tot twaalf maanden na het afsluiten van het abonnement gedurende drie of zes maanden naar tv via Canal Digitaal kijken. Je kunt zelf kiezen hoe je deze drie of zes maanden verdeeld en wanneer je hier gebruik van maakt. Bij deze abonnementen hoef je geen race of wedstrijd meer te missen want deze abonnementen zijn wel inclusief FOX Sports.

Ga je deze zomer genieten van de Caribische stranden?

Ook dan kun je in een aantal gevallen gebruik maken van de nieuwe regels omtrent Geoblocking. Diverse eilanden en enkele landen in het Caribische gebied vallen namelijk onder meer door Nederland en Frankrijk binnen de Europese Unie. Daardoor kun je ook daar gebruik maken online tv-diensten als Ziggo Go en de KPN Interactieve TV-app.

Bij enkele apps en streamingdiensten is het zelfs mogelijk om via Google Cast, beelden naar een groot beeldscherm zoals je televisie te streamen.

Dankzij het verbod op Geoblocking hoef je deze zomer dus niets meer te missen van je favoriete tv programma’s en Max Verstappen die ‘hopelijk’ in hoog tempo naar de winst rijdt!

Wil je overstappen naar een provider waarmee je in de EU online naar je favoriete series en wedstrijden kunt kijken? Doe dan nu onze postcode check en maak hier deze zomer nog gebruik van.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking