100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Disney+ komt eraan

Dinsdag 26 maart 2019 2 minuten en 33 seconden leestijd

Disney+ komt eraan

Misschien kijk jij al films en series via streamingdiensten als Netflix en Videoland. Het duurt niet lang meer of daar komt een nieuwe speler bij. Disney+ is namelijk in aantocht.

Naar verwachting is streamingsdienst Disney+ nog voor het eind van het jaar beschikbaar in Amerika. Onlangs lekte uit dat Nederland één van de landen is waar Disney+ als eerste wordt aangeboden. Dat zal dan nog voor Amerika zijn. Wanneer Disney+ definitief haar content aan gaat bieden is nu nog niet bekend.

Wat kun je op Disney+ gaan zien?

In tegenstelling tot Netflix en Videoland heeft Disney al veel eigen content in haar bezit. Hoewel Netflix en Videoland ook eigen films en series aanbieden moeten zij voor het grootste gedeelte van hun content betalen voor de uitzendrechten aan andere partijen.

Disney heeft al bekend gemaakt voor Disney+ de ‘Disney-kluis’ te gaan openmaken. In deze kluis zitten de oude Disneyklassiekers waar op dit moment de uitzendrechten niet voor worden aangeboden. Deze films zijn nu dus nergens te zien. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de originele versies van films als Belle en het Beest en De Leeuwenkoning.

Daarnaast gaat het aanbod op Disney+ ook bestaan uit Disneyfilms die dit jaar nog in de bioscoop te zien waren, maar ook programma’s en series die op tv worden uitgezonden en eigendom zijn van Disney. Dit zijn bijvoorbeeld films en series van Pixar, Marvel en Star Wars. Ook wordt er nieuwe content speciaal voor Disney+ gemaakt.

Dan is onlangs ook nog eens bekend geworden dat Disney, 21st Century Fox heeft overgenomen. Daaronder vallen de filmstudio’s Fox Searchlight Pictures en Twentieth Century Fox, maar ook National Geographic en de Fox Networks Group International. Met de aanvulling van de Fox films, series en programma’s wordt het aanbod dat Disney+ straks gaat bieden nog completer.

Disney in Nederland

Momenteel heeft Disney haar eigen tv-zenders, maar daar komt per 1 april verandering in. Per die datum stoppen zij met de zender Disney Junior in Nederland. Als reden voor het stopzetten geeft Disney aan dat zij een andere invulling gaan geven aan de content. Logischerwijs betekent dit dat zij deze content gaan gebruiken voor Disney+. Dan is er ook nog Disney XD. Deze zender deelt een tv-kanaal met Veronica. Daardoor kun je dagelijks van 04:00 tot 18:00 naar Disney XD kijken.

Wil je niets van Disney+ missen?

Wanneer Disney+ precies beschikbaar wordt in Nederland is nu nog niet bekend. Dat het niet lang meer gaat duren wordt steeds meer duidelijk. Wil jij op de hoogte worden gehouden? Je kunt je e-mailadres doorgeven op de Disney+ preview pagina. Je wordt dan per e-mail op de hoogte gehouden van het laatste Disney+ nieuws.

Als Disney+ straks leverbaar is op de Nederlandse markt heb je natuurlijk wel een internetverbinding met een goede kwaliteit nodig. Je wilt tenslotte niet met haperingen naar Star Wars kijken en het is wel zo handig als je andere online apparaten tijdens het kijken gewoon blijven werken.
Dit is dan ook een goed moment om internet abonnementen te vergelijken. In onze vergelijker vind je zowel de grote als kleinere internet providers. Je ontdekt door het doen van de postcodecheck binnen een minuut de mogelijkheden op jouw adres. Misschien kan het wel veel voordeliger?