100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Drie kwart van de Nederlandse jongeren gebruikt mobiel internet

Dinsdag 27 mei 2014 0 minuten en 42 seconden leestijd

Drie kwart van de Nederlandse jongeren gebruikt mobiel internet

Mobiel internet blijft onder de Nederlandse jongeren groeien, op dit moment gebruikt drie kwart van de jongeren mobiel internet. Hierbij is de smartphone het meest gebruikte apparaat voor mobiel internet.

Wanneer jongeren online zijn besteden ze vooral tijd aan gamen, filmpjes kijken en het bezoeken van sociale netwerken. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS naar ICT-gebruik, verder kopen jongeren vaak online kaartjes voor evenementen online.

Van de ondervraagde jongeren had bijna iedereen thuis toegang tot in internet. Daarnaast internetten ze vaak buitenshuis, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de smartphone en minder van laptops en tablets. Drie kwart van de jongeren tussen de 12 en 18 ging buitenshuis online met een smartphone. Bij gebruikers tussen de 18 en 25 lag dit op 90%. Boven de 25 neemt het aantal weer af en gebruikt 63% mobiel internet.

Jongeren onder 18 gebruiken mobiel internet vooral voor gamen, filmpjes kijken en het luisteren van muziek. In vergelijking met de groep onder de 18 maken gebruikers boven de 18 vooral gebruik van mobiel internet om kranten te lezen en werk te zoeken.