100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

HBO Max in 2022 definitief naar Nederland

Dinsdag 12 Oktober 2021 3 minuten en 16 seconden leestijd

HBO Max in 2022 definitief naar Nederland

We hebben een tijdje geleden al aangekondigd dat HBO Max waarschijnlijk ook naar Nederland komt. Op dit moment is HBO Max nog te zien bij Ziggo, maar dat zal te komen vervallen. In mei 2020 werd HBO Max al uitgebracht in Amerika, nu komt het in 2022 ook definitief als zelfstandige streamingdienst naar Nederland.

Op dit moment is de HBO content exclusief ondergebracht bij Ziggo. De overeenkomst tussen HBO en Ziggo loop op 31 december dit jaar af. VodafoneZiggo, de eigenaar van Ziggo, liet al eerder weten dat de overeenkomst werd beëindigd. De eigenaar van HBO Max is WarnerMedia. WarnerMedia en VodafoneZiggo hebben wel de intentie om de samenwerking voort te zetten, maar hoe ze dit gaan doen is nog onduidelijk.

Wat is HBO Max?

HBO Max is een Amerikaanse streamingdienst van WarnerMedia Entertainment. Deze streamingdienst is op 27 mei 2020 gelanceerd in de Verenigde Staten. Je kunt hier zowel film- als televisiecontent bekijken van WarnerMedia, maar ook van andere film- en televisieproducenten.

Op dit moment kun je in Nederland nog geen lid wordt van HBO Max. Wanneer dit mogelijk wordt in 2022 ziet het er naar uit dat het lid worden net zo makkelijk wordt als van Netflix of Disney+. HBO Max bestaat namelijk al wel in andere landen. Je maakt een account aan en betaalt iedere maand een vast bedrag.

WarnerMedia is sinds 2018 een dochteronderneming van AT&T. AT&T is het grootste telecombedrijf van Amerika. WarnerMedia is naast HBO ook eigenaar van Turner Broadcasting System en Warner Bros Entertainment. Hierdoor beschikt het bedrijf over veel licenties van films, series en games.

Wat is het aanbod van HBO Max?

Het aanbod van HBO Max bestaat hoofdzakelijk uit content van WarnerMedia. Dit zijn onder meer filmproducties van Warner Bros en televisieproducties van HBO en WarnerBros Television. In de Verenigde staten beschikt HBO Max bijvoorbeeld over de streamingrechten van ‘The Big Bang Theory’. Daarnaast werden ook de Amerikaanse streamingrechten op ‘Friends’ van concurrent Netflix overgenomen. Naast bestaande content biedt HBO Max ook originele content aan onder de naam ‘Max Originals’. Een kleine greep uit het aanbod van HBO Max is als volgt:

 • The Fresh Prince of Bel Air;
 • Rick & Morty;
 • South Park;
 • De Game of Thrones Spin-off;
 • DC Universe originals;
 • Matrix;
 • Kill Bill;

Wij hebben ook een aantal HBO Originals voor jou op een rijtje gezet:

 • I May Destroy You (serie);
 • Perry Mason (serie);
 • The Plot Against America (serie);
 • An American Pickle (film);
 • Tour de Pharmacy (film).

HBO Max is nu nog onderdeel van het Ziggo Movies en series abonnement. Zij hebben dan ook een top 5 gemaakt met eigen favorieten:

 • Game of Thrones: Deze serie gaat over de strijd om de macht in het fictieve continent Westeros. Elk seizoen wordt de spanning over wie de ijzeren troon bemachtigt groter en groter.
 • The Sopramos: Deze serie gaat over de Italiaans-Amerikaanse maffia. Er worden op een realistische manier moeilijke thema’s aangesneden.
 • The Wire: Deze serie laat de rauwe werkelijkheid van Baltimor zien, met armoede, werkloosheid, corruptie en racisme.
 • Boardwalk Empire: In deze film geld een drankverbod in Amerika. Goed nieuws voor de onderwereld, die zien daar wel een handeltje in.
 • True detective: Deze misdaaddrama gaat over een intrigerende moordzaak en de onheilspellende landschappen van Louisiana.

Wat gaat HBO Max kosten?

Wat de kosten gaan zijn van deze streamingdienst is nog niet bekend. In Amerika kost de streamingdienst 15 dollar. In Spanje en Finland is de dienst ook al beschikbaar en daar kost het HBO Max abonnement €8,99 per maand. Voor een jaarabonnement betaal je €69,99.

Wel weten we dat we in Nederland de bioscoopfilms van WarnerMedia al na 45 dagen na de bioscooprelease via HBO Max in de huiskamer kunnen bekijken. Dit geldt ook in andere Europese landen. Het Contentaanbod van HBO Max zal ook groter zijn dan het aanbod van HBO dat je nu bij Ziggo kunt kijken. Bij Ziggo kun je nu bijvoorbeeld nog niet de HBO Originals bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking