100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Hoe Kijk je naar de Formule 1 GP van Zandvoort?

Donderdag 1 September 2022 3 minuten en 20 seconden leestijd

Hoe Kijk je naar de Formule 1 GP van Zandvoort?

Ben jij een echte F1 fan? Dan kijk je natuurlijk al uit naar de GP van Zandvoort op zondag 4 september. Net als alle andere races kun je de GP van Zandvoort natuurlijk via F1tv of Viaplay bekijken, maar je kunt deze race ook gratis kijken. Ben je benieuwd hoe? Lees snel verder!

Je kunt de GP van Zandvoort gratis bekijken via de NOS. Dit betekent dat je geen streamingdienst of extra zenderpakketten nodig hebt om deze race te bekijken. Het enige wat je wel nodig hebt is een tv abonnement. De voorbeschouwing, een liveverslag van de race en de nabeschouwing zijn namelijk gratis te bekijken via NPO1 op zondag 4 september. Voordat de race begint zijn er eerst vrije trainingen en de kwalificatie. Deze worden helaas niet uitgezonden op de NOS.

Bij welke internet provider kun je de Formule 1 gratis kijken?

Als jij een tv abonnement bij een internet provider hebt kun je gratis kijken naar de F1 GP van Zandvoort, dit kan namelijk zoals hierboven beschreven bij NPO1. Alle internet providers hebben deze zender in hun basis pakket. Heb jij nog geen tv abonnement? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welk internet & tv abonnement het beste bij jou past!

Ben jij klant van Ziggo? Dan kun jij genieten van iets extra’s, namelijk het Ziggo Sport Race Café! Je kijkt naar het Ziggo Sport Race Café op Ziggo Sport kanaal 14. Je kijkt naar het Ziggo Sport Race Café op:
- donderdag 1 september om 22:30 uur;
- vrijdag 2 september om 22:30 uur.

Heb jij via Ziggo een abonnement bij Viaplay? Dan kun je de race bekijken op het Viaplay Xtra kanaal 200. Als jij via KPN een abonnement bij Viaplay hebt kun je de race bekijken op het Viaplay Xtra kanaal 225.

Wat is het programma van GP Zandvoort?

Als echte F1 fan wil je niets missen van de race in Zandvoort. Daarom hebben wij een overzicht van het programma voor jou gemaakt met waar je naar alle omtrent deze race kunt kijken:

 • Eerste vrije training: Je kunt deze bekijken via Viaplay of F1 tv.
  Vrijdag 2 september van 12:30 tot 13:30 uur
 • Tweede vrije training: Je kunt deze bekijken via Viaplay of F1 tv.
  Vrijdag 2 september van 16:00 tot 17:00 uur
 • Derde vrije training: Je kunt deze bekijken via Viaplay of F1 tv.
  Zaterdag 3 september van 12:00 tot 13:00 uur
 • Kwalificatie: Je kunt deze bekijken via Viaplay of F1 tv. Je kunt de kwalificatie ook gratis bekijken via NPO1 om 17:10 uur. Het wordt dus niet live uitgezonden op NPO1.
  Zaterdag 3 september van 15:00 tot 16:00 uur
 • Voorbeschouwing: Gratis bij NPO1.
  Zondag 4 september om 13:30 uur
 • F1 Race GP van Zandvoort: Je kunt deze bekijken via Viaplay, F1 tv en gratis bij NPO1.
  Zondag 4 september van 15:00 tot 17:00 uur
 • Nabeschouwing: Gratis bij NPO1.
  Zondag 4 september om 17:17 uur

Alles over het circuit Zandvoort

De eerste Grand Prix die op het circuit van Zandvoort plaats vond was in 1952. Het circuit heeft een lengte van 4,252 kilometer. De coureurs moeten 72 rondes rijden met een totale race afstand van 306,144 kilometer. Het ronde record op dit circuit is in 2021 gehaald door Lewis Hamilton, met een tijd van 1:11:079.

Het circuit heeft 14 bochten en de meest roemruchte bocht is de Tarzanbocht. Dit is een lange en trage bocht aan het eind van de start/finish. De race start dus al meteen spannend, komt iedereen schadevrij door deze bocht heen? Ook is de start erg belangrijk omdat er weinig inhaalmogelijkheden zijn. De zevende bocht van de baan, Scheivlak, is een van de mooiste bochten van de baan. Deze razendsnelle rechtsbocht moet bijna blind ingestuurd worden vanwege het hoogteverschil. De laatste bocht is de Arie Luyendykbocht. Deze is met de laatste verbouwing vernieuwd. De coureurs moeten hier vol gas over het schuin oplopende asfalt racen.

Er zijn tot nu 31 F1 GP’s gereden op het Zandvoort Circuit, dit jaar wordt race 32. De meest succesvolle coureur op dit circuit was Jim Clark met vier zeges. De winnaar van vorig was Max Verstappen, gaat hij dit jaar weer winnen?

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking