100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe kun je het Viaplay F1 commentaar wisselen voor Olav Mol?

Vrijdag 25 Maart 2022
Laatste update: Dinsdag 7 Maart 2023 4 minuten en 53 seconden leestijd

Hoe kun je het Viaplay F1 commentaar wisselen voor Olav Mol?

Ben jij een echte formule 1 fan? Dan heb je misschien wel een Viaplay abonnement afgesloten. Het commentaar bij Viaplay is natuurlijk even wennen en wij kunnen ons voorstellen dat je het commentaar van Olav Mol mist. Wij hebben goed nieuws voor je! Je kunt het commentaar van Viaplay verwisselen voor het commentaar van Olav Mol. Maar hoe doe je dat?

Olav Mol heeft 30 jaar lang het commentaar gegeven bij de Nederlandse Formule 1 wedstrijden. Voor een deel van de formule 1 kijkers is een live verslag natuurlijk geen volwaardige F1-uitzending zonder de stem van Olav Mol. Het was in het verleden vrij makkelijk om het commentaar van Olav Mol alsnog bij de live beelden van Viaplay te krijgen. Het enige dat je hiervoor hoefde te doen is de app van Grand Prix Radio installeren. Sinds maart 2023 heeft Viaplay echter de Nederlandse radiorechten overgenomen, en moet je een VPN via België instellen om het commentaar van Olav Mol te luisteren. Gelukkig kun je dus alsnog luisteren, zolang je maar even weet hoe je dat aanpakt!

Hoe Grand Prix radio streamen in Nederland?

Je maakt gebruik van een VPN (Virtual Private Network), waarbij je je locatie kunt instellen op België (in plaats van standaard op Nederland). We vertellen hier nog uitgebreider over hoe een VPN werkt, maar kort samengevat betekent het dat jij je computer, laptop of smartphone kunt verbinden met een server in een ander land. In dit geval doe je dat dus met België, zodat je via de Belgische website van Grand Prix Radio van het commentaar van Olav Mol kunt genieten.

Nadat je de VPN-verbinding via België hebt ingesteld, surf je naar Grandprixradio.be/radio-luisteren/gpr-met-live-commentaar. Hier klik je op ‘GPR met live commentaar’ en dan start het commentaar van Olav Mol. Let op, als je de gewone radiozender te horen krijgt in plaats van het commentaar, dan betekent het dat je VPN niet goed ingesteld is op België. In dat geval hoor je de Grand Prix Radio (muziek) in plaats van het commentaar. Zorg dus dat de VPN voor Grand Prix Radio goed is ingesteld via jouw VPN-aanbieder.

Tegelijkertijd luisteren en kijken

In de Nederlandse app zat intelligentie verwerkt waardoor het verslag van Olav Mol aan de hand van geluiden kon synchroniseren met de beelden die op het televisiescherm worden weergegeven. Je kon ook naar Grand Prix radio luisteren via andere bronnen, zoals KPN en Ziggo. Momenteel luister je dus via de Belgische website. Olav Mol heeft aangegeven dat er hard wordt gewerkt aan een bruikbare Grand Prix app met commentaar voor Nederlandse gebruikers, die optimaal kan synchroniseren met de televisie. Dat synchroniseren blijkt vooralsnog wat lastiger te zijn, geluid en beeld lopen meestal, maar niet altijd, helemaal gelijk, terwijl dat in het verleden via de Nederlandse app wel zo was. Kwestie van zelf testen dus.

GP Formule 1 kijken met Olav Mol commentaar

Afgelopen weekend vond de GP in de Formule 1 in Bahrein plaats, waar Max Verstappen weer op nummer 1 eindigde in deze eerste race van het Formule 1-seizoen! En op 19 maart staat de GP in Saoedi-Arabië om 18.00 uur Nederlandse tijd op de planning. Je kunt deze race die plaatsvindt op het Jeddah Corniche Circuit dus kijken met het commentaar van Olav Mol! Het circuit is 6,1 km lang en is in Jeddah erg bijzonder. Deze baan is vorig jaar binnen 9 maanden gebouwd om zo snel mogelijk een Grand Prix te kunnen organiseren in 2021. De baan is verlicht door kunstlicht en het ontwerp is erg speciaal. Het is een hoge snelheidsbaan, maar desondanks zijn er 27 bochten en zes harde rempunten. De gemiddelde snelheid zal rond de 250 km/u liggen. De coureurs moeten 50 rondjes rijden.

Benieuwd naar het schema? Wij hebben de tijden voor jou op een rij gezet:

 • Eerste training: vrijdag 17 maart van 14:30 – 15:30 uur
 • Tweede training: vrijdag 17 maart van 18:00 – 19:00 uur
 • Derde training: zaterdag 18 maart van 14:30 – 15:30 uur
 • kwalificatie: zaterdag 18 maart van 18:00 – 19:00 uur
 • Race: zondag 19 maart van 18:00 – 20:00 uur

Na de race in Saoudi-Arabië, volgen in april Australië (Albert Park Street Circuit) en Azerbeidzjan (Baku City Circuit). Hieronder de data van de races in dit prachtige F1-seizoen, waarbij je alle races kan volgen via Viaplay of F1 tv, en met het commentaar van Olav Mol!

 • GP Australië: zondag 2 april om 7.00 uur
 • GP Azerbeidzjan: zondag 30 april om 13.00 uur
 • GP Miami: zondag 7 mei om 21.30 uur
 • GP Emilia-Romagna: zondag 21 mei om 15.00 uur
 • GP Monaco: zondag 28 mei om 15.00 uur
 • GP Spanje: zondag 4 juni om 15.00 uur
 • GP Canada: zondag 18 juni om 20.00 uur
 • GP Oostenrijk: zondag 2 juli om 15.00 uur
 • GP Groot-Brittannië: zondag 9 juli om 15.00 uur
 • GP Hongarije: zondag 23 juli om 15.00 uur
 • GP België: zondag 30 juli om 15.00 uur
 • GP Nederland: zondag 27 augustus om 15.00 uur
 • GP Italië: zondag 3 september om 15.00 uur
 • GP Singapore: zondag 17 september om 14.00 uur
 • GP Japan: zondag 24 september om 7.00 uur
 • GP Qatar: zondag 8 oktober om 16.00 uur
 • GP Verenigde Staten: zondag 22 oktober om 21.00 uur
 • GP Mexico: zondag 29 oktober om 21.00 uur
 • GP Brazilië: zondag 5 november om 18.00 uur
 • GP Las Vegas: zondag 18 november om 7.00 uur
 • GP Abu Dhabi: zondag 26 november om 14.00 uur

Wat is Viaplay?

Viaplay is een streamingdienst van de NENT Group die sinds maart 2022 beschikbaar is in Nederland. Viaplay heeft de uitzendrechten overgenomen van onder andere Formule 1, de Bundesliga en Darts. Daarnaast heeft Viaplay ook films en series in haar aanbod en maakt ze haar eigen originals. Viaplay is een van de grootste Scandinavische producenten van series en heeft in 2022 al meer dan 60 premières gepland staan. Het aanbod van haar originals groeit dus snel.

Omdat het Formule 1 seizoen weer begonnen is hebben sommige internet providers een actie met Viaplay. Viaplay is namelijk nog maar een van de weinige plekken waar je naar de Formule 1 kunt kijken, samen met F1 tv. De volgende providers hebben een actie met Viaplay:

Wil jij gebruik maken van een mooie actie met Viaplay? Stap dan over! Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internet providers er leveren zijn op jouw adres. Ook kun je meteen zien welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres en welke internetsnelheden er gehaald kunnen worden.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking