100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Komt HBO Max naar Nederland?

Dinsdag 20 Juli 2021 3 minuten en 21 seconden leestijd

Komt HBO Max naar Nederland?

De films, series en documentaires van HBO zijn op dit moment in Nederland exclusief bij Ziggo te zien, maar komt hier verandering in? We kennen in Nederland al veel streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en NLZIET. Hier wordt HBO waarschijnlijk aan toegevoegd. Dit betekent dat we nog meer films en series kunnen gaan kijken!

In mei 2020 werd HBO Max al uitgebracht in Amerika en nu is de streamingdienst ook voorbereidingen aan het treffen om naar Nederland te komen. Wanneer dit gaat gebeuren en wat de kosten zijn is nog niet bekend. Op dit moment is HBO in Nederland exclusief bij Ziggo te zien met het Ziggo Movies & Series abonnement. De overeenkomst tussen VodafoneZiggo en HBO-eigenaar WarnerMedia loopt af op 31 december 2021. Wanneer WarnerMedia ervoor kiest om HBO Max naar Nederland te halen zal deze content waarschijnlijk bij Ziggo verdwijnen.

Wat is HBO Max?

HBO is de thuisbasis van de shows en films waar iedereen het over heeft. Van baanbrekende series en documentaires tot de grootste blockbuster-films ooit gemaakt. HBO is onderdeel van WarnerMedia en wordt al jaren erkend als een van de meest gerespecteerde entertainmentmerken ter wereld. De HBO programma’s worden verkocht in meer dan 155 landen. In Amerika zijn zelfs meerdere manieren om te genieten van HBO, namelijk het tv kanaal, HBO on Demand, de HBO-app en HBO Max. Naast films en series maakt HBO ook zeven 24 uursnetwerken op telvisie waaronder HBO Family, HBO Comedy en HBO Latino. HBO streeft ernaar om de beste shows en films te ontwikkelen die de kracht van verhalen vertellen illustreren.

HBO Max is een platform aangeboden door WarnerMedia, waar meer dan 10.000 uur aan content aangeboden wordt. Je ziet hier HBO-films, shows en originals voor heel het gezin. Denk hierbij aan Friends, South Park en The Big Bang Theory. Daarnaast kunnen alle HBO Max abonnees de Warner Bros Pictures filmpremières op dezelfde dag streamen als dat de film in de bioscoop komt.

HBO Max is beschikbaar voor bijna alle HBO abonnees. Je download de HBO Max app, logt in en kunt kijken. Het is nu nog niet mogelijk om in Nederland gebruik te maken van de HBO Max app.

Wie is WarnerMedia?

WarnerMedia is een Amerikaanse Mediaconglomeraat. Ze staat bekend om de onderdelen Warner Bros, Pictures, New Line Cinema, CNN en HBO. Er zijn drie belangrijke bedrijfsonderdelen bij WarnerMedia, namelijk:

  • Turner Broadcasting system: Bestaande uit kabeltelevisie-netwerken en digitale media op het gebied van nieuws, sport en entertainment.
  • Home Box Office (HBO): Diverse betaal tv diensten inclusief streaming media.
  • Warner Bros: Een producent van films voor tv en videospellen.

WarnerMedia heeft een krachtig portfolio van iconische entertainment-, nieuws- en sportmerken. Ze brengt mensen, technologie en ’s werelds beste verhalenvertellers samen om cultuur en betekenisvolle verbinding te stimuleren. Ze gelooft in authentieke, betekenisvolle verbinding met elkaar, met de cultuur en met de consument. Ook gelooft WarnerMedia dat creatief talent en partners de vrijheid en ondersteuning verdienen voor blijvende impact. Daarom biedt ze het breedste canvas van premium merken, platforms en formats aan om verhalen te laten schitteren. De blijvende kracht van verhalen kan onze ogen openen voor de wereld, voor elkaar en voor nieuwe perspectieven.

Wil je nu al naar HBO kunnen kijken?

Op dit moment kun je in Nederland nog exclusief bij Ziggo naar HBO kijken. De kans dat dit in 2022 veranderd is dus wel groot. Ziggo heeft de content van HBO in haar Movies & Series (X)L pakket. Ben je klant bij Ziggo dan kun je het extra tv pakket Movies en Series XL aanschaffen voor maar €11,95 per maand. Naast HBO series en films ontvang je ook meer dan 40 extra zenders. Combineer jij internet van Ziggo met Vodafone mobiel? Dan ontvang jij het Ziggo Movies & Series L pakket gratis.

Je kunt bij ons op de site de gratis postcodecheck doen om te kijken of Ziggo leverbaar is op jouw adres. Wanneer je naar HBO wilt kijken moet je ook voor een internet abonnement met tv kiezen. Je kunt kiezen voor een ‘internet en tv’ of een ‘alles-in-een’ abonnement.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij veel uitleg en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking