100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Premier League voetbal gaat ook naar Viaplay

Woensdag 14 Juli 2021 3 minuten en 8 seconden leestijd

Premier League voetbal gaat ook naar Viaplay

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen in een van onze blogs worden de uitzendrechten van Formule 1, Darts en de Bundesliga overgenomen door het Zweedse bedrijf ‘Nordic Entertainment Group’ (de NENT Group). Er is nu ook bekend dat Premier League voetbal overgenomen wordt door de NENT Group. Dit betekent dat Ziggo ook hier haar uitzendrechten voor verliest.

In de toekomst kun je dus niet meer kijken naar Premier League voetbal op Ziggo Sport. Het verdwijnen van de Premier League is erg jammer voor Ziggo Sport. Klanten van Ziggo kunnen gratis genieten van de zender ‘Ziggo Sport’, maar klanten van ander providers zoals T-Mobile en KPN kunnen een aanvullen Ziggo Sport abonnement nemen. Ziggo sport is erg belangrijk voor het bedrijf met 3,9 miljoen kijkers. Het verlies van Formule 1 en Premier League zou tot een klantverlies kunnen leiden. Komend seizoen is de Premier League nog te zien bij Ziggo Sport, vanaf het seizoen 2022 / 2023 kun je de Premier League live volgen via Viaplay. De streamingdienst Viaplay van de NENT Group wordt vanaf het eerste kwartaal in 2022 geïntroduceerd in Nederland.

Wat is de Premier League?

De Premier League is de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Deze competitie bestaat uit twintig clubs die in het totaal 38 wedstrijden spelen. Deze competitie vindt plaats tussen augustus en mei. In mei 1992 werd de eerste Premier League opgericht en werd er gespeeld met 22 clubs. Sinds 1995 is het aantal clubs teruggebracht naar twintig. Viaplay heeft de uitzendrechten gekocht voor 5 jaar.

Een opvallend kenmerk van de Premier League van 2000 tot 2010 was de dominantie van de zogenaamde ‘grote vier’. Dit waren de clubs ‘Arsenal’, ‘Chelsea’, ‘Liverpool’ en ‘Manchester United’. De eerste vier plaatsen in de competitie werden bijna altijd door deze clubs bezet. In de jaren daarna slaagden ‘Tottenham Hotspur’ en ‘Manchester City’ er ook in om de top vier binnen te dringen.

Wat is Viaplay?

Viaplay is de streamingdienst van de NENT Group die inmiddels al in diverse landen actief is, zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland, Estland, Letland en Litouwen. Op 3 augustus 2021 treedt Viaplay toe tot de markt in polen, voor het eind van 2021 komt Viaplay beschikbaar in Amerika en in het eerste kwartaal van 2022 volgt ook Nederland. Welke abonnementen je af kunt sluiten en wat de kosten ervoor gaan zijn is nog niet bekend.

Wie is Nordic Entertainment Group?

De NENT Group vermaakt al miljoenen mensen in de hele Scandinavische regio met haar streamingdiensten. Ze wil nu ook de Europese Streamingkampioen worden. Via Viaplay, een video on demand platform, kun je genieten van onder andere sport, films en programma’s. Met onder andere Formule 1, Bundesliga, Darts en Premier League.

Naast Viaplay heeft De NENT Group meer producten. Namelijk de streamingservice ‘Viafree’, gericht op recente tv afleveringen en exclusieve content in de Scandinavische regio, Premium tv kanalen ‘V Sport, series & film’, voor mensen in de Scandinavische regio, ‘tv’, ‘radio’ en ‘NENT Group producties’.

Als je wilt kunnen blijven kijken naar de Premier League via de streamingdienst Viaplay is een goede internetverbinding erg belangrijk.

Wil jij een goede internetverbinding afsluiten?

Je kunt via onze website de gratis postcodecheck doen. Wanneer jij deze check hebt gedaan zie je welke internetproviders er internet op jouw adres leveren, welk soort internet ze bieden en welke internetsnelheden ze kunnen halen op jouw adres. Er zijn drie soorten internet, namelijk kabel internet, DSL internet en glasvezelinternet. Kabelinternet is traditioneel breedband internet via het kabeltelevisienetwerk. DSL internet is internet via de telefoonlijn en glasvezelinternet is internet via glasvezel, waar informatie door middel van laserlicht door wordt verzonden.

Je kunt ook kiezen uit meerdere internetabonnementen. Je hebt namelijk ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’ en ‘alles-in-1’. Dan heb je ook nog de keus tussen meerdere internetsnelheden. Je kunt dus het internetabonnement kiezen dat het beste bij jou past.

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg ons dan op onze social media pagina’s!

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking