100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Viaplay verhoogt abonnementsprijzen

Vrijdag 27 Januari 2023 3 minuten en 8 seconden leestijd

Viaplay verhoogt abonnementsprijzen

De streamingdienst Viaplay is nu bijna een jaar in Nederland. De abonnementskosten waren €13,99 per maand, maar deze prijzen zijn omhoog gegaan. Ben je benieuwd wat de nieuwe kosten zijn? Lees snel verder…

Viaplay gaf aan dat ze hun prijzen niet zouden verhogen in 2023. Deze belofte is de streamingdienst helaas niet nagekomen want Viaplay verhoogt haar prijzen met maar liefst 2 euro per maand. Deze verhoging zou op 1 februari plaats vinden, maar Viaplay heeft dit al eerder doorgevoerd. Als je nu een abonnement afsluit betaal je geen €13,99  maar €15,99 per maand.

Gelukkig heeft Viaplay wel een hele mooie aanbieding. In plaats van een maandelijks abonnement kun je een jaarlijks abonnement afsluiten met korting. Bij deze tijdelijke aanbieding betaal je maar €10,94 per maand. Je kunt dus 12 maanden lang met 34% korting kijken. Als je dit abonnement nu afsluit weet je dat je met korting kunt genieten van het komende Formule 1 seizoen.

De prijzen van deze streamingdienst zijn verhoogt omdat het bedrijf flink geïnvesteerd heeft in de Nederlandse sportrechten. Daarnaast betaalt Viaplay heel veel geld om de uitzendrechten van bijvoorbeeld Formule 1, voetbal en darts weg te kunnen kapen bij andere zenders. Ook geeft Viaplay veel geld uit aan exclusieve films en series om het aanbod uit te breiden.

Wat is Viaplay?

Viaplay is een online streamingdienst met een ruim aanbod aan sport zoals Formule 1, darts en de Bundesliga. De eigenaar van Viaplay is de NENT Group. Dit staat voor Nordic Entertainment Group. Dit bedrijf vermaakt al miljoenen mensen in de hele Scandinavische regio met haar streamingdiensten, zoals Viaplay, Viafree, televisie kanalen en radio. Inmiddels heeft de NENT Group de streamingdienst Viaplay in meerdere landen uitgebracht, waaronder Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland, Estland, Letland en Litouwen.

Het aanbod van Viaplay is heel groot. Waardoor deze streamingdienst voor iedereen leuk is. Wij zetten een overzicht van het aanbod voor jou op een rij. Je kijkt naar:

  • Sport zoals de Formule 1, de Premier League, Darts en nog veel meer;
  • Topseries uit binnen- en buitenland;
  • Een uitgebreide selectie van films;
  • Films en series speciaal voor kinderen.

Je kunt naar Viaplay kijken via het web of met de applicatie. Je kunt de app downloaden op je smartphone of tablet. Je hebt wel een account nodig om te kunnen genieten van alle content. Heb jij een SmartTV? Dan is de kans groot dat je op deze tv ook de Viaplay app kunt downloaden.

Zodra je bent ingelogd op je account kun je kijken wat je maar wilt. Je kunt twee verschillende streams tegelijk afspelen op hetzelfde account en je kun maximaal 5 apparaten koppelen op een account. Om te genieten van deze dienst via het web, via de app of via de Smart TV heb je wel een goede internet verbinding nodig. Heb jij nog geen goede internetverbinding? Dan kun je met onze gratis postcodecheck kijken welke abonnementen er mogelijk zijn op jouw adres.

Ben je veel onderweg en wil je op zulke momenten graag verder kijken met je film of serie? Dan kun je de content die je wilt kijken downloaden. Zo kun je zonder internetverbinding toch kijken naar je film of serie. Je moet er wel op letten dat dit niet bij alle films en series kan. Dit komt omdat Viaplay hier niet voor alle content de rechten van heeft.

Er zijn twee soorten abonnementen die je af kunt sluiten. Een maandabonnement en een jaarabonnement. De nieuwe prijs voor het maandabonnement is €15,99 per maand. Dit abonnement kun je op elk moment opzeggen. Het jaarabonnement kun je nu aanschaffen met 34% korting. Dan betaal je €10,49 per maand. Deze actie is geldig tot en met 28 februari 2023.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking