100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Volg het Amsterdam Dance Event vanuit huis!

Maandag 17 Oktober 2022 2 minuten en 59 seconden leestijd

Volg het Amsterdam Dance Event vanuit huis!

Het Amsterdam Dance Event (ADE) begint weer bijna. Vanaf woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober staat Amsterdam weer helemaal in het teken van muziek. Dit muziekfestival is wereldwijd populair en jij kunt er bij zijn vanuit huis! Ben je benieuwd hoe? Lees snel verder

Heb je geen tijd of zin om helemaal naar Amsterdam te gaan, maar wil je het muziek festival wel volgen? Dat kan gewoon vanuit huis via diverse radio- en tv zenders. Wij hebben voor jou uitgezocht via welke radio- en tv zenders je het ADE kunt volgen. De SLAM! radiozender houdt jou helemaal op de hoogte van wat er allemaal gebeurd op ADE. De SLAM!-studio verhuist namelijk speciaal voor ADE naar het Room Mate Aitana Hotel in Amsterdam om live radio te maken. Ze nodigen de beste dj’s uit voor interviews en reporters gaan op stap om verslag te doen van de beste feesten. SLAM! is dus onlosmakelijk verbonden met het ADE. Naast de radiozender kun je ook alles volgen op het Youtube kanaal SLAM! Music en via de tv zender SLAM! TV. Als je SLAM! in de gaten houdt mis je dus niets van het ADE.

Naast SLAM! kun je ook genieten van het ADE via NPO Extra. Op vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober staat de avondprogrammering van NPO 2 Extra namelijk in het teken van het ADE. Je kijkt naar registraties van concerten van Underworld, Colin Benders en Hardwell. Ook zie je een documentaire over Jean Michel Jarre.

Op zaterdag 22 oktober om 21:56 kun je nog genieten van een visuele afterparty op NPO3 van het ADE met aandacht voor muziek, dj’s, gasten, minidocumentaires en interviews met artiesten.

De radiozender 3FM is live aanwezig bij het ADE vanuit de Tolhuistuin. Deze radiozender staat vanaf woensdag 19 tot en met zaterdag 22 oktober in het teken van het ADE. In samenwerking met de NTR, VPRO en PowNed zijn er bijzondere ADE-specials te horen die gepresenteerd worden door de 3FM-dj’s. Op de radiozender 538 volg je van 17 tot en met 19 oktober ook het ADE, live vanuit de A’DAM Toren. De radiozender Amsterdam Most Wanted besteed ook uitgebreid aandacht aan het muziekfestival.

Dus hoe kijk of luister je het ADE vanuit huis? Wij zetten de opties nog even voor je op een rij:

  • SLAM! radiozender
  • SLAM! TV
  • SLAM! Music (Youtube)
  • Tv zender NPO Extra 2
  • Radiozender 3FM
  • Radiozender 538
  • Radiozender Amsterdam Most Wanted
  • Tv zender NPO 3 op 22 oktober

Heb je nog geen internet & tv abonnement? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken welke internetproviders internet en tv leveren op jouw adres.

Wat is het Amsterdam Dance Event?

Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie en festival. Het is een wereldwijd ontmoetingspunt gericht op elektronische muziek. Het vindt al sinds 1996 jaarlijks plaats. Het is altijd in oktober in Amsterdam. Het programma bestaat uit een ADE By Day en een ADE By Night gedeelte. Het dagprogramma functioneert als een platform voor de elektronische muziekindustrie waar netwerken centraal staat. De programmering bestaat uit conferenties, lezingen, workshops, installaties en demonstraties.

Het avond- en nachtprogramma bestaat uit feesten in poppodia, clubs en andere uitgaansgelegenheden in Amsterdam. Het is een paradijs voor danceliefhebbers met een indrukwekkende line-up. Dj’s en musici uit binnen- en buitenland treden op. Niet alleen in het centrum van Amsterdam kun je terecht voor een mooie avond uit, maar ook op festivallocaties zoals Ziggo Dome, Warehouse Elementenstraat en RAI.

In het totaal komen er 400.000 muziekliefhebbers, artiesten en professionals op het ADE af. Er zijn ruim 1000 evenementen op meer dan 100 locaties.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking