100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Waar kijk ik de Oscars 2024?

Dinsdag 5 Maart 2024
Laatste update: Woensdag 13 Maart 2024 3 minuten en 46 seconden leestijd

Waar kijk ik de Oscars 2024?

De Oscar, officieel de Academy Award genoemd, is de belangrijkste filmprijs in de Verenigde Staten. Elk jaar worden de prijzen uitgereikt in het voorjaar in het Dolby Theatre in Hollywood. De grote winnaar van de Oscars in 2023 was ‘Everything Everywhere All at Once’. De film sleepte maar liefste zeven Oscars binnen. Wie dit jaar de grote winnaar wordt is nog niet bekend, maar alle genomineerde wel. Benieuwd wie dit zijn en waar je naar de Oscars kan kijken? Lees dan snel verder.

Wie zijn er genomineerd voor de Oscars?

Afgelopen week zijn de genomineerde voor de Oscars bekend gemaakt. Er zijn 24 categorieën waarin de prijzen worden verdeeld. Zoals verwacht zijn er grote namen te zien tussen de genomineerde. De grootste kanshebbers zijn:

  • Oppenheimer (13 nominaties)
  • Killers of the Flower Moon (10 nominaties)
  • Poor Things (11 nominaties)
  • Barbie (8 nominaties)
  • Maestro (7 nominaties)
  • Anatomy of a Fall (5 nominaties)

Wanneer is de Oscars uitreiking?

De Oscars worden uitgereikt op zondag 10 maart in het Dolby Theatre in Los Angeles. De presentatie zal gedaan worden door Jimmy Kimmel. Door het tijdsverschil kan je in Nederland in de nacht kijken op maandag 11 maart van 00:00 tot 03:00.

Waar kan ik de Oscars kijken?

Omdat de Oscars in de Verenigde Staten worden uitgereikt, wordt het in Nederland nachtwerk om te kunnen genieten van dit spektakel. Je kan het natuurlijk gewoon volgen. De Amerikaanse zender ABC zendt het hele evenement uit. Je kunt wereldwijd de livestream bekijken via hun website. Als je niet wil opblijven voor de uitreiking, kan je de volgende dag genoeg nieuwsartikelen lezen met de uitslag.

Als je internet en tv hebt bij Ziggo, Online.nl, Delta, Caiway of een abonnement op CANAL+ kan je de uitreiking gewoon kijken bij FilmBox.

Ben je benieuwd of een van deze providers op jouw adres levert? Doe dan snel onze gratis postcodecheck!

De geschiedenis van de Oscars

De eerste Oscars werden uitgereikt op 16 mei 1929 in het Hollywood Roosevelt Hotel tijdens een privébrunch. Er werden toen 15 prijzen uitgereikt voor filmprestaties in de periode van 1927 tot en met 1928. De winnaars werden drie maanden voor de uitreiking bekend gemaakt. Vanaf de tweede uitreiking in 1930 werd dit veranderd naar de vooravond. In 1941 werd er besloten om alleen de genomineerde bekend te maken en de winnaars pas op de avond van de uitreiking.

Onze mening over drie van de genomineerde films

Julien over Killers of the Flower Moon

“Killers of the Flower Moon overtuigt met een meeslepend verhaal, sterke karakters en prachtige beelden. Gebaseerd op historische gebeurtenissen, biedt de film een diepgaande ervaring, ondersteund door uitstekende cinematografie. Ondanks deze sterke punten, zouden kortere scènes het tempo kunnen verbeteren en de toegankelijkheid vergroten. Desondanks blijft het een must-see voor liefhebbers van boeiende verhalen en visueel verbluffende cinema.”

Anouk over Barbie

De film Barbie laat een boeiende kijk zien op de stereotypen rondom Barbie. De reis van Barbie vanuit Barbieland naar de echte wereld zorgt voor zowel grappige als diepgaande momenten omdat Barbie geconfronteerd wordt met maatschappelijke verwachtingen. De film laat serieuze thema’s zien als zelfontdekking en genderrollen en behandelt deze op een luchtige manier. De film is een must-see voor de Barbie fans en mensen die benieuwd zijn naar het leven van Barbie. ”

Mirjam over Oppenheimer

“In deze film zie je de ontwikkeling van de atoombom, maar ook die van de wetenschapper J. Robert Oppenheimer. Hij leidt tijdens de Tweede Wereldoorlog het Manhattanproject waarin hij samen met een team de atoombom ontwikkelt. De bom die een einde zal maken aan de Tweede Wereldoorlog. Ook het privéleven van Oppenheimer komt aan bod. Je volgt het pad van Oppenheimer naar zijn werk aan de atoombom en zijn ondergang als wetenschapper.

Het verhaal van Oppenheimer en zijn werk aan de atoombom is interessant, vooral omdat dit grote invloed heeft gehad op de geschiedenis en heeft op het heden. Het is een aanrader om je, voordat je de film gaat bekijken, alvast in te lezen in het leven van J. Robert Oppenheimer. Dit helpt om de film beter te kunnen volgen. Er wordt nogal gesprongen tussen de verschillende periodes in het leven van Oppenheimer. De film had, naar mijn mening, sterker kunnen zijn als de film in chronologische volgorde was gemonteerd. Maar een aanrader is Oppenheimer zeker.”

Wie zijn de winnaars van de Oscars 2024?

De uitreiking is weer geweest en de winnaars zijn bekend. De grote winnaar is, zoals verwacht Oppenheimer. De film sleepte maar liefst 7 Oscars binnen, waaronder de Oscar voor beste film. Killers of de Flower Moon, die genomineerd was voor 10 Oscars, won er geen een. Een andere grote winnaar was de voor 11 Oscars genomineerde Poor Things. Zij namen maar liefst 4 prijzen mee naar huis. 

Waar kan ik de Oscars terugkijken?

De Oscars zijn terug te kijken bij Filmbox. Dit houdt in dat als jij een abonnement hebt op CANAL+, jij 7 dagen (na 11 maart) de tijd hebt om de Oscaruitreiking terug te kijken. Dit geldt ook als je een abonnement hebt bij Ziggo, Caiway, Online.nl en Delta

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking