100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Welke films kijk jij met Halloween?

Donderdag 27 Oktober 2022 5 minuten en 34 seconden leestijd

Welke films kijk jij met Halloween?

Het is weer bijna Halloween en je komt de versieringen van spinnenwebben en pompoenen inmiddels op veel plekken tegen. Wij kennen Halloween natuurlijk als een griezelfeestdag. Ben jij een griezelfan? Lees dan snel verder voor de films die je echt niet kunt missen deze Halloween!

Wij hebben het over Halloween, maar wat is het eigenlijk? Halloween was het keltische nieuwjaar. De kelten dachten dat op deze laatste dag van het jaar de doden herrezen uit de graven om rond te spoken bij de levenden. De kelten probeerden deze geesten te verjagen door zich te verkleden en de spoken voor de gek te houden. Ze droegen maskers en zetten eten bij de graven neer om de doden op het kerkhof te houden. De tradities zijn in de 19e eeuw meegenomen naar de VS.

Het klinkt allemaal heel spooky en hier komt Halloween dus vandaan. Wij vieren het vandaag de dag natuurlijk wel iets anders, maar het verkleden hoort er wel echt bij! Natuurlijk spelen veel tv zenders en streamingdiensten in op de spanning rond Halloween. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet wat je echt niet kunt missen.

Wat kijk je met Halloween op tv?

 • Horns: Ig Perrish wordt beschuldigd van zijn vriendin zijn overlijden en hij ontdekt dat er hoorns uit zijn hoofd verschijnen. Hij probeert dit te verbergen, maar er gebeuren nog meer rare dingen in het dorp.
  vrijdag 28 oktober – 22:45 uur op RTL 7
   
 • Predator: De CIA stuurt een groep militairen de Zuid-Amerikaanse jungle in. Ze moeten gijzelaars bevrijden uit handen van guerrillastrijders. De missie slaagt maar ze worden achtervolgd door een mysterieuze en dodelijke vijand.
  vrijdag 28 oktober – 21:35 uur op Veronica
   
 • Dark Waters: Advocaat Robert Bilott ontdekt een verband tussen mysterieuze sterfgevallen en chemiebedrijf DuPont. In dit waargebeurde verhaal gaat hij de strijd aan tegen dit machtige bedrijf.
  vrijdag 28 oktober – 22:25 uur op Net 5
   
 • Midsommar: Een Amerikaans koppel met relatieproblemen gaat naar een zweeds midzomerfestival. Het paradijs veranderd in een nachtmerrie. 
  zaterdag 29 oktober – 21:45 uur op RTL 7
   
 • Se7en: Rechercheur William gaat bijna met pensioen en moet zijn opvolger David opleiden. William wordt geconfronteerd met de gruwelijke seriemoordenaar uit zijn loopbaan. Elke moord verwijst naar een van de zeven hoofdzonden.
  zaterdag 29 oktober – 22:20 uur op Veronica
   
 • Winchester: Sara winchester is weduwe en woont in een groot huism et 160 kamers. Als haar man overlijdt breidt ze de villa uit omdat ze gelooft dat er boze spoken zijn die alleen tevreden gehouden kunnen worden zolang er gebouw wordt.
  zondag 30 oktober – 20:00 uur op RTL 7
   
 • Incarnate: Ember komt na een gruwelijk ongeval in een rolstoel. Hij kan zich verdiepen in de geest van bezeten mensen om hun demonen van binnenuit te bezweren.
  zondag 30 oktober – 22”00 uur op RTL 7
   
 • Escape Room: Mensen die een kubus ontvangen zijn uitgenodigd voor een escape room en ze kunnen 10.000 euro winnen. De telefoons moeten ingeleverd worden, maar het blijkt niet zomaar een escape room te zijn. Het is een gevaarlijke puzzel waar veel doden vallen.
  maandag 31 oktober – 20:30 uur op RTL 7
   
 • Leatherface: De beruchte, moordlustige familie Sawyer woont in Texas. De jongste zoon, Jedidiah wordt in een gesticht gestopt. 10 jaar later veroorzaakt hij een bloedbad voor zijn ontsnapping.
  maandag 31 oktober – 22:30 uur op RTL 7
   
 • The Witches: Een weesjongen wordt door zijn oma meegenomen naar Engeland waar ze in een hotel verblijven. Hier is een groep heksen ingetrokken die de wereld wilt verlossen van kinderen.
  maandag 31 oktober – 22:30 uur op Net 5
   
 • The Sixth Sense: Een bang jongetje, Cole, ziet dode mensen. Hij wordt geholpen door een kinderpsycholoog.
  maandag 31 oktober – 20:30 uur op SBS 9
   

Wat kijk je met Halloween op streamingdiensten?

Er zijn meerdere streamingdiensten die inspelen op Halloween. Wij hebben de films die je echt niet mag missen per streamingdienst voor jou op een rij gezet.

Disney+

Disney+ heeft een Halloween collectie. Kijk onder andere naar:

 • Matriarch: Een vrouw gaat naar haar ouderlijk huis om haar demonen te confronteren, maar ze ontdekt echte demonen.
 • No Exit: Een vrouw is gestrand in een sneeuwstorm en vindt een ontvoerd kind in een busje.

Bekijk de Halloween collectie

HBO Max

 • Annabelle: John heeft het perfecte geschenk voor zijn zwangere vrouw, de oude pop Mia. Maar als een duivelse cult hun huis binnendringt wordt de pop voorzien van demonische krachten.
 • Don’t be afraid in the dark: Sally is bij zijn vader ingetrokken en ontdekt dat het landhuis heel wat geheimen heeft.
 • Follow me: Een influencer reist naar Moskou om een vlog op te nemen. De grenzen tussen social media en het echte leven vervagen wanneer ze moeten vechten om te overleven.

Bekijk het aanbod

Amazon Prime Video

 • Get out: Een Afro-Amerikaanse jongen reist met zijn vriendin Rose naar een landgoed van haar familie. Haar moeder is hypnotiseur en eenmaal daar gebeuren er rare dingen.
 • Shutter: Een echtpaar combineert hun huwelijksreis met een foto-opdracht in Tokio, maar ze worden achtervolgt door de geest van een meisje.
 • The Mummy: Deze film gaat over de legende The Mummy.

Bekijk het aanbod

Pathé Thuis

Heb je geen abonnement op een streamingdienst en wil je dit ook niet? Kijk dan eens bij Pathé thuis. Je kunt hier films tegen een kleine betaling kijken zonder abonnement.

 • The retreat: Valerie en Renee verblijven samen met vrienden een weekend in een blokhut in de natuur. De vrienden zijn nergens te bekennen en dan komen ze een strijdlustige seriemoordenaar tegen.
 • The curse of Rosalie: Een gezin met hun dochter verhuist naar een kleine stad. Langzaam beginnen de buren te overlijden. Heeft het kwaad hun achtervolgd?
 • Hereditary: Een verschrikking neemt het huis van de familie Grahams over. Annie wordt gedwongen duistere paden te nemen om te ontsnappen.

Bekijk alle films

Netflix

Netflix heeft speciaal voor Halloween een aparte categorie aangemaakt met halloweenfilms. Een aantal films die je echt niet kunt missen zijn:

 • Halloween: Michael Myers is ontsnapt uit een gesticht en keer terug naar huis om meer dood en verderf te zaaien.
 • Friday The 13th: Clay zoekt zijn vermiste zus bij Cyrstel Lake. Hij wordt met een groep tieners belaagd door een moordenaar.
 • US: Een familievakantie die gezellig hoort te zijn veranderd in een nachtmerrie. Griezelige dubbelgangers van het gezin verschijnen bij hun strandhuis.

Videoland

 • The Wretched: Ben is een rebelse tiener. In de zomer ontdekt hij dat zijn buurvrouw bezeten is door een kwaadaardige entiteit.
 • The Others: Grace is streng religieus. Ze wacht op haar man die tijdens de oorlog vermist is geraakt. Haar dochtertje denkt een geest te zien, dat is de start van een reeks van ijzingwekkende gebeurtenissen.
 • Malicious: Adam en zijn vrouw nemen hun intrek in een landhuis. Ze hebben een antieke doos geopend waardoor hun leven drastisch veranderd.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking