100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo stopt met Formule 1

Vrijdag 21 Mei 2021 2 minuten en 55 seconden leestijd

Ziggo stopt met Formule 1

Helaas stopt Ziggo met het uitzenden van Formule 1. Dit gaat gelden vanaf maart 2022. Na 9 jaar verliest Ziggo haar uitzendrechten. Ziggo bevestigd dit zelf op haar Twitter account @ZiggoWebcare met de tweet: ‘Vanaf 2022 zal Formule 1 helaas verhuizen naar een andere zender. Wij hebben dan 9 jaar met veel plezier en trots de Formule 1 uitgezonden! In die jaren zijn de tarieven voor de uitzendrechten zo sterk gegroeid dat het voor ons helaas niet mogelijk was om Formule 1 te behouden.’

Om de beelden van de Formule 1 uit te kunnen zenden moet je als zender flink wat geld uitgeven. De televisierechten van de grootste autosport ter wereld kosten namelijk erg veel. Ziggo wilde de rechten graag houden, maar er zou meer dan 30 miljoen geboden zijn op deze rechten. Hierdoor greep Ziggo mis. Naast Ziggo had RTL ook oren naar de rechten, ook zij greep mis. Het lijkt er op dat Nordic Entertainment Group vanaf volgend seizoen de uitzendrechten overneemt.

Sinds Max Verstappen meedoet met de Formule 1 is de Formule 1 heel populair geworden in Nederland. Tijdens elke Grand Prix kijken er zo’n 1.500.000 Nederlanders naar. Het was voor Ziggo dus heel interessant om hier een bedrag voor neer te leggen. Toen Ziggo 9 jaar geleden de rechten voor Formule 1 overnam waren de kosten nog vrij behapbaar.

Wat gaat er nu gebeuren met de Formule 1 programma’s?

Ziggo zendt een aantal zenders uit in het teken van de formule 1. Dit zijn praatprogramma’s zoals voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het Formule 1 Café. Wat hier verder mee gaat gebeuren is niet duidelijk.

Hoe je nu vanaf volgend seizoen naar Formule 1 kunt kijken is ook nog niet duidelijk. Nordic Entertainment Group heeft namelijk nog geen sportzender in Nederland om Formule 1 uit te kunnen zenden. Het is een Zweedse partij en een grote speler in Scandinavië. Haar zenders zijn te vinden op de Zweedse kabel. Nordic Entertainment Group heeft wel al twee streamingplatform, ViaPlay en Viafree, waar ook al live vrouwenvoetbal op uitgezonden wordt. Naast de Formule 1 zou Nordic Entertainment Group ook in onderhandeling zijn over andere sportrechten zoals de Bundesliga. 

Wat is de Formule 1?

Formule 1 is de hoogste klasse in de autosport. Het is een groot televisie-evenement waar door miljoenen mensen naar gekeken wordt. De houder van de commerciële rechten is Formula One Group. Het Formule 1 seizoen bestaat uit een aantal series races, waarvan elke individuele race een grand prix genoemd wordt. Europa is het traditionele centrum van de Formule 1, maar het bereik is zo gegroeid dat Grand Prix nu over de wereld gehouden worden.

Je kon in Nederland alleen Formule 1 kijken bij Ziggo. Dit kan dus vanaf volgend seizoen niet meer. Er zijn wel een aantal illegale live streams waar je Formule 1 kunt volgen. De FIA (Formula One World Championship) doet er wel alles aan om deze streams zo snel mogelijk offline te halen.

Wie is Ziggo?

Ziggo is een internetprovider die zo’n 9,7 miljoen diensten aanlevert. Ze levert meerdere internet abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’ en ‘alles-in-1’. Wanneer je internet bij Ziggo afneemt ontvang je een gratis wifi-modem en kun je gebruik maken van de 2 miljoen wifiSpots. Wanneer jij naast internet ook tv afneemt, ontvang je een gratis mediabox. Ziggo heeft haar eigen sportzender, Ziggo Sport, en is exclusief aanbieder in Nederland van HBO. Met de Ziggo Go app kun jij altijd en overal tv kijken.

Bij Ziggo ontvang jij internet via de kabel en kun jij een snelheid ontvangen van wel 1000 MB. Kabelinternet is breedband internet dat wordt geleverd via het traditionele kabeltelevisienetwerk. Het kabelinternet is een stabiel soort internet met een hoge snelheid. Ziggo is een van de grootste aanbieders van kabelinternet in Nederland. Naast Ziggo zijn er wat kleinere spelers van kabelinternet op de markt zoals Delta in Zeeland.

Ben jij benieuwd of Ziggo ook beschikbaar is op jouw adres? Je kunt bij ons binnen 1 minuut de gratis postcodecheck doen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking