100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Apple TV vs Google Chromecast

Vrijdag 2 Juli 2021 4 minuten en 33 seconden leestijd

Apple TV vs Google Chromecast

De Apple TV en de Google Chromecast worden vaak met elkaar vergeleken, maar ze zijn toch zo anders. Met beide apparaten kun je content vanaf bijvoorbeeld je mobiele telefoon streamen naar de tv, maar toch zijn er ook heel veel verschillen. Wij gaan beide apparaten voor jou toelichten, zodat je weet wat het apparaat doet en wat de voor- en nadelen zijn, maar ook zodat je weet wat de verschillen zijn. Hiermee kun jij zelf kiezen of je gaat voor de Apple TV of de Google Chromecast. 

Wat is een Google Chromecast?

Door middel van een Google Chromecast kun jij het scherm van je Smartphone, Tablet of computer op je televisie tonen. Je maakt eigenlijk van je televisie een soort Smart TV met bijvoorbeeld je telefoon als afstandsbediening. Het is wel van belang dat zowel de Chromecast als het apparaat dat je wilt gebruiken als afstandsbediening verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk. Je sluit de Chromecast heel gemakkelijk aan door de HDMI kabel in de televisie te stoppen en de stroomkabel in het stopcontact of ook in de tv te stoppen. 

Om de Google Chromecast te gebruiken heb je het volgende nodig:

 • Een HDMI-aansluiting, hier kun je je Chromecast op aansluiten. 
 • Een Wifi-netwerk. Hierdoor kan de Chromecast verbinding maken met andere apparaten die op hetzelfde netwerk aangesloten zijn. 
 • De Google Home App. Deze app heb je ook nodig om de Chromecast in te stellen en om met je mobiel contact te maken met de Chromecast. 
 • Een apparaat die door de Google Chromecast wordt ondersteunt om te kunnen streamen. 

Wanneer je Chromecast geïnstalleerd is kun je heel makkelijk je favoriete films en series van bijvoorbeeld Netflix of Videoland naar je tv streamen. Dit doe je door de film te openen die je wilt kijken. Zorg dat je apparaat verbonden is met het wifi net als je Chromecast en klik op het Chromecast-logo in je app. De film speelt zich nu af op je televisie. Je kijkt dus via de Google Chromekast op tv. 

Heb je nog geen goede wifi in huis? Doe dan via ons de gratis postcodecheck om te kijken welke internetprovider er internet op jouw adres levert. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een Google Chromecast?

Een Google Chromecast lijkt ideaal, maar wat zijn de voor-en nadelen precies? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. 

Voordelen:

 • Je hebt geen afstandsbediening nodig, maar het apparaat zoals je telefoon of tablet wordt de afstandsbediening. 
 • Je kunt apps zoals Netflix, Videoland en YouTube streamen naar je tv waardoor je met groot scherm kunt kijken. 
 • Je kunt zowel een Android Smartphone als een IPhone gebruiken. 
 • Het is een klein apparaat waardoor je hem ook mee kunt nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.
 • De Google Chromecast is makkelijk in gebruik. 
 • De Google Chromecast is niet te duur. 

Nadelen:

 • Je kunt met je laptop het beeld op de televisie laten zien, met andere apparaten zoals je telefoon kun je helaas alleen apps laten zien die de Chromecast ondersteunen. 
 • Je hebt geen afstandsbediening meer dus je moet het apparaat zoals je telefoon of tablet gebruiken, dit is zowel een nadeel als een voordeel. 
 • Je kunt alleen bestanden afspelen vanaf het internet, je kunt geen lokale bestanden afspelen. 

Wat is een Apple TV?

Met de Apple TV kun je net als met de Chromecast films, series en andere apps op je televisie afspelen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar Netflix en Videoland, maar je kunt ook filmpjes afspelen via Youtube of muziek luisteren via Spotify. De Apple TV bestaat uit een zwarte box (de mediaspeler) en een afstandsbediening. De afstandsbediening kun je ook met je stem bedienen via Siri. 
Naast dat je muziek, films en series kunt streamen met een Apple TV, kun je ook films huren of kopen uit de Apple ITunes store, Apple Music of Apple TV. 
Je sluit de Apple TV aan op je tv via de HDMI ingang en je sluit hem aan op het stroomnetwerk. Je kunt zowel met een vaste kabel als via Wifi verbinding maken met het internet. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een Apple TV?

De Apple tv heeft ook een aantal voor- en nadelen, ook deze hebben wij voor jou 

Voordelen:

 • Je kunt lokale bestanden afspelen. 
 • Je kunt apps zoals Netflix, Videoland en Youtube streamen naar je tv waardoor je met groot scherm kunt kijken. 
 • De Apple TV is makkelijk in gebruik. 
 • Je kunt zowel met een vaste kabel als via Wifi verbinding maken met het internet. 

Nadelen:

 • Je kunt geen Android apps gebruiken in combinatie met de Apple TV. Heb je een Android telefoon? Dan kun je niet streamen. 
 • De Apple TV is duur in vergelijking met de Google Chromecast. 
 • Je hebt een afstandsbediening. 

Koop je nu een Apple tv of een Chromecast?

Wil je een Apple TV of een Google Chromecast kopen, dan moet je voor jezelf overwegen welk apparaat jij het fijnst vindt. Heb jij al je producten van Apple? Dan is een Apple TV ideaal. Heb jij een Android telefoon? Dan kun je beter voor een Google Chromecast gaan omdat de Apple TV geen Android ondersteunt. Wij hebben de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet. Je kunt deze tegen elkaar afwegen om zo de beste keuze te maken. 
 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking