100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Glasvezel; nieuwe aanleg

Dinsdag 11 December 2018
Laatste update: Donderdag 14 Mei 2020 2 minuten en 17 seconden leestijd

Glasvezel; nieuwe aanleg

Snel, betrouwbaar en stabiel internet, wil jij dat ook? Dan is glasvezel internet ideaal voor jou. Helaas ligt glasvezel nog niet overal in Nederland, maar daar wordt aan gewerkt. Wij vertellen je graag meer over glasvezel nieuwe aanleg.

Ontdek de beste glasvezel aanbieding

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel wordt ook wel fiber of fibre genoemd, is een vezel zo dun als een haar en is gemaakt van een soort glas. De informatie wordt doormiddel van laserlicht door de glasvezel verzonden. Dit laserlicht wordt met zeer hoge snelheid aan en uit geschakeld wat ervoor zorgt dat de informatie wordt doorgegeven.

Net als met andere internetverbindingen als kabel en ADSL kun je ook met glasvezel internet naast internetten ook televisie kijken en vast bellen.

Op dit moment kun je in Nederland met glasvezel internet een internetsnelheid tot wel 1 Gbps behalen. Deze snelheid is niet voor iedereen nodig, maar voor bedrijven of consumenten die veel gebruik maken van het internet kan dit interessant zijn.

Nieuwe aanleg van glasvezel bij jou thuis

Dat glasvezel klinkt ideaal, maar is op dit moment nog niet overal beschikbaar. Wel wordt er hard gewerkt aan de aanleg van glasvezel. Onlangs maakte KPN bekend dat zij weer de focus leggen op de aanleg van glasvezel. 

Stukje bij beetje kan een steeds groter deel van Nederland dankzij de aanleg van glasvezel hier gebruik van maken. Is er op jouw adres nog geen glasvezel aangelegd dan zou je hier een verzoek voor kunnen doen. Dit is wel erg kostbaar. Per woning kost dit al snel honderden tot wel duizenden euro’s. Je kunt je dus wel voorstellen dat het voor bedrijven die glasvezel aanleggen erg kostbaar is om een wijk te voorzien van glasvezel internet. Het is voor hen aantrekkelijker als er al veel mensen in een wijk zijn die interesse hebben in glasvezel internet. Inventariseer daarom eens in je buurt of er meer bewoners zijn met deze wens.

Alternatieven voor glasvezel internet

Zoals gezegd is de aanleg van glasvezel erg kostbaar en zal het nog wel even duren voor heel Nederland beschikt over glasvezel internet. Maar er zijn goede alternatieven. Zo is kabel internet een betrouwbaar en snel alternatief. Aanbieders van kabel zijn bijvoorbeeld Ziggo, Caiway en Delta. Daarnaast heeft KPN de afgelopen tijd veel geld geïnvesteerd in het koperdraadnetwerk. Zij hebben Vplus internet geïntroduceerd, waarmee een hoge internetsnelheid tot wel 200 Mbps is te behalen.

Ben je benieuwd of glasvezel internet leverbaar is op jouw adres of dat ze nog moeten starten met de aanleg van glasvezel? Controleer dit met onze handige glasvezel vergelijker.
Ga je liever voor één van de alternatieven? Doe dan onze postcode check en ontdek binnen een minuut wat de mogelijkheden zijn op jouw huisadres.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking