100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Hoe koppel je NLZIET?

Woensdag 9 Augustus 2023 3 minuten en 13 seconden leestijd

Hoe koppel je NLZIET?

Wat is NLZIET?

NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en Talpa. Met een abonnement op deze streamingdienst is het mogelijk tv-programma’s terug te kijken van deze omroepen. Dit kan zowel live terwijl ze op televisie zijn als later zonder reclames. Daarnaast vind je op deze streamingdienst ook films, series en documentaires. In totaal bestaat het aanbod uit meer dan 150.000 verschillende dingen die je kunt bekijken!

Het grote voordeel van NLZIET is dat je televisie kunt kijken bij de grootste omroepen van Nederland, zonder dat je hiervoor een kastje nodig hebt. Een NLZIET abonnement kost €8,95 per maand. Dat maakt het combineren van een internet only abonnement met een NLZIET abonnement een goede en soms ook goedkoper alternatief dan een internet en tv abonnement. Houd er dus wel rekening mee dat je niet alle zenders live kunt bekijken, maar een beperkt aantal.

NLZIET op televisie kijken

Om NLZIET te kunnen gebruiken op je televisie dien je deze te koppelen. Dit werkt in een paar eenvoudige stappen:

  1. Sluit een abonnement af bij NLZIET (14 dagen gratis te proberen).
  2. Installeer de app op het apparaat waarop je deze wilt gebruiken, zoals je smart tv, Apple TV of Chromecast met Google TV (op een iPad of smartphone kan natuurlijk ook).
  3. Open de NLZIET app. Je krijgt een koppelcode te zien.
  4. Ga op een ander apparaat naar https://www.nlziet.nl/koppel
  5. Log in en vul de koppelcode in.
  6. Voilà!

Is NLZIET iets voor mij?

NLZIET presenteert zich als “tv, maar zonder kabels”. Je bekijkt ruim 38 televisiezenders. Naast live tv kijk je programma’s van onder andere RTL XL, KIJK en NPO Plus. Het is bovendien relatief goedkoop, waardoor het een goed alternatief is voor een internet + tv abonnement. Je hoeft geen kastje aan te sluiten, maar kijkt tv via een handige app, ook onderweg.

NLZIET is geschikt voor jou wanneer je een abonnement voor alleen internet thuis hebt, maar toch af en toe tv wilt kijken zonder een kastje aan te moeten sluiten. NLZIET is minder interessant wanneer je graag ook internationale televisiezenders bekijkt of al een internet abonnement met tv hebt. Bovendien is tv kijken zonder kastje ook bij steeds meer providers mogelijk, waaronder Ziggo en T-Mobile.

Is NLZIET goedkoper dan internet en tv?

Kijken we puur naar de prijs per maand van NLZIET dan is dit vaak goedkoper dan tv afnemen bij je internet pakket. Ben je dus van plan om een lange tijd bij dezelfde provider te blijven, dan is NLZIET goedkoper. Zoals we echter vaak zeggen bij ProviderCheck loont het om regelmatig over te stappen van internetprovider. Als nieuwe klant krijg je namelijk regelmatig enkele voordelen, zo bieden KPN Internet en T-Mobile thuis regelmatig de eerste 6 maanden tv gratis aan. Na een jaar kun je weer overstappen.

  • NLZIET 1 jaar: €8,95 * 12 = €107,40, eerste 14 dagen gratis
  • T-Mobile Thuis met tv 1 jaar: €12,50 * 6 (eerste 6 maanden gratis) = €75

Daarbij krijg je van ons bij ProviderCheck.nl ook telkens nog eens €10 cashback wanneer je overstapt, waardoor het T-Mobile abonnement in feite op €65 neer komt.

NLZIET is in daarmee pas goedkoper dan een internet abonnement met tv na 21 maanden, waarbij je in die tijd bij T-Mobile ook nog eens meer zenders tot je beschikking had. Daarentegen krijg je bij NLZIET automatisch ook een NPO Plus abonnement (anders €2,95 per maand) en RTL XL (anders €3,95 per maand).

Na een jaar zou je echter vervolgens weer over kunnen stappen naar bijvoorbeeld KPN en hetzelfde trucje nog eens herhalen. Daarmee blijft een abonnement met tv goedkoper. Op deze manier is een NLZIET abonnement alleen goedkoper wanneer je anders ook een NPO Plus abonnement én een RTL XL abonnement zou nemen.

Kortom: is NLZIET goedkoper dan internet en tv? Nee, tenzij je per se NPO Plus én RTL XL wilt hebben.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking