100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN of Ziggo - Wat zijn de voor- en nadelen van de providers?

Donderdag 18 Februari 2021
Laatste update: Vrijdag 7 Januari 2022 5 minuten en 57 seconden leestijd

KPN of Ziggo - Wat zijn de voor- en nadelen van de providers?

KPN en Ziggo zijn twee grote spelers in de markt voor internet en tv. Maar wat zijn de voordelen van KPN en wat zijn de voordelen van Ziggo? KPN vs Ziggo, wat zijn de grote verschillen?

Vergelijk direct de beste aanbiedingen van KPN en Ziggo

Wie is KPN?

KPN is een populaire internet en tv provider in Nederland. KPN gelooft dat technologie het antwoord is op de vragen van vandaag en morgen. Wat KPN erg belangrijk vindt zijn:

 • Haar netwerk: Door vaste en mobiele netwerken zijn we zowel privé als zakelijk met alles en iedereen verbonden. Door het betrouwbare netwerk van KPN zorgen zij voor een snelle, veilige en toekomstbestendige verbinding.
 • Innovatie: De oplossingen van KPN zijn innovatief en helpen Nederland verder. Door bijvoorbeeld minder energie te verbruiken en efficiënter te werken. Elke dag kijkt KPN welke nieuwe rol haar technologie kan spelen bij maatschappelijke thema’s van vandaag en morgen.
 • De samenleving: KPN brengt mensen met elkaar in verbinding. Ze richt zich onder meer op initiatieven binnen sport en kunst & cultuur die Nederlanders met elkaar verbinden.
 • Veiligheid: Een groot deel van ons leven speelt zich online af, daarom is het belangrijk dat de data veilig is. Hier houdt KPN zich elke dag opnieuw mee bezig.
 • Duurzaamheid: KPN wil met haar netwerk en medewerkers vooruitgang boeken voor mens en milieu. Ze is dan ook uitgeroepen tot een van de duurzaamste telecombedrijven van Nederland.

Wil je naar KPN overstappen? Door de overstapservice die KPN biedt hoef je niet zelf je huidige internetprovider op te zeggen.

KPN biedt naast internet & tv ook mobiel aan, waarbij combivoordeel (KPN Hussel) toegepast kan worden.

Wie is Ziggo?

Ziggo is die andere grote speler en levert internet via de kabel. Op het gebied van kabelinternet heeft Ziggo bijna een monopolie in Nederland. Ziggo vindt innovatie en service erg belangrijk. Zo heeft Ziggo bijvoorbeeld de WifiSpots geïntroduceerd. Ook richtten ze een eigen sportkanaal op, Ziggo Sport, en is het exclusieve aanbieder van HBO-series in Nederland. De klantenservice van Ziggo is 7 dagen per week bereikbaar. Wil je overstappen naar Ziggo? Dit is eenvoudig via de overstapservice. Wanneer je een abonnement afsluit bij Ziggo ontvang je een gratis wifi-modem, gratis internetbeveiliging en gratis popcorn voor je eerste film.

Ziggo biedt naast internet & tv ook mobiel aan via dochters Vodafone en Hollandsnieuwe, waarbij combivoordeel mogelijk is.

Wat zijn de voordelen van KPN?

 • Het modem van KPN, de KPN Box 12, is gemaakt van gerecycled plastic;
 • KPN levert zowel glasvezel internet als DSL-internet;
 • Het KPN-glasvezelnetwerk wordt steeds groter;
 • Beter wifi in huis? Daar heeft KPN SuperWifi voor. Hiermee creëer je overal in huis een betrouwbaar en snel wifinetwerk;
 • Met KPN TV vind je alles op één plek en zap je van Prime Video, naar ESPN, naar YouTube tot televisieprogramma’s;
 • Je kunt bij KPN interactieve tv ‘live pauzeren’, ‘tv opnemen’ en makkelijk ‘terugkijken’;
 • Door de iTV app kijk je overal waar je maar wilt, op elk apparaat, naar je favoriete films, series en programma’s;
 • Bij tv via KPN krijg je maar liefst 65 zenders. Dit kun je uitbreiden met extra zenderpakketten;
 • KPN biedt combivoordeel. Heb je al mobiel bij KPN? Dan krijg je korting op internet en tv;
 • Je kunt je abonnement maandelijks aanpassen, ook naar beneden;
 • KPN levert meestal binnen 7 dagen.

Bekijk KPN-aanbiedingen (altijd up-to-date)

Wat zijn de voordelen van Ziggo?

 • Ziggo levert kabelinternet met een downloadsnelheid tot 1000 mbit/s.
 • Met de Mediabox van Ziggo krijg je direct toegang tot apps als Netflix, YouTube en Videoland;
 • Heb je de Mediabox Next? Dan kun je de afstandsbediening bedienen via je stem;
 • Ziggo heeft haar eigen sportzender, namelijk Ziggo Sport, die bestaat uit 6 gratis kanalen. Ziggo Sport kijk je bij andere providers alleen tegen extra kosten;
 • Het basis zenderpakket van Ziggo bestaat uit 80 zenders, inclusief Ziggo Sport. Daarnaast zijn er extra zenderpakketten verkrijgbaar;
 • HBO bekijk je in Nederland alleen via Ziggo;
 • Met de Ziggo Go app kijk je overal wat en wanneer je wilt.
 • Ziggo levert meestal binnen 3 tot 5 werkdagen;
 • Met interactieve tv van Ziggo kun je programma’s ‘live pauzeren’, ‘terugkijken’, ‘vanaf het begin afspelen’ en ‘opnemen’;
 • Ziggo biedt combivoordeel. Heb je een mobiel abonnement bij Vodafone of Hollandsnieuwe? Dan krijg je extra korting.

Bekijk Ziggo-aanbiedingen (altijd up-to-date)

Ziggo vs KPN, wat zijn de verschillen?

Het grootste verschil tussen KPN en Ziggo is het soort internet. KPN biedt DSL-internet en glasvezelinternet aan, terwijl Ziggo kabelinternet aanbiedt. Bij zowel glasvezel als kabel is een downloadsnelheid tot 1000 Mbit/s (1Gb/s) mogelijk, afhankelijk van je locatie. Bij glasvezelinternet is de uploadsnelheid echter gelijk aan de downloadsnelheid, terwijl deze bij kabelinternet vaak lager is. DSL-internet is internet over de telefoonlijn. Hierbij is de snelheid van je internet afhankelijk van de afstand tot de telefooncentrale, maar bijna altijd lager dan glasvezel of kabel. Hoe groter de afstand, hoe minder de kwaliteit van je internet. Ook is de downloadsnelheid hier hoger dan de uploadsnelheid.

Is er bij jou glasvezel beschikbaar? Dan zal KPN altijd automatisch leveren via glasvezel en niet meer via DSL, ook als je al een abonnement had voor dit aangelegd werd. Dit vanwege de snelheid en stabiliteit van het glasvezelnetwerk.

Verder zijn Ziggo en KPN erg aan elkaar gewaagd. Ze bieden beide interactieve tv met veel zenders in het basispakket. Ook hebben beide providers een app waarmee je altijd en overal tv kunt kijken. Zowel KPN als Ziggo kan binnen een week leveren en heeft een overstapservice en installatiegarantie.

Wil je overstappen van Ziggo naar KPN? Of wil je overstappen van KPN naar Ziggo? Dit is beide geen probleem. Door de overstapservice zullen de providers ervoor zorgen dat je huidige abonnement opgezegd wordt.

KPN of Ziggo, welke provider moet ik kiezen?

Of je nu voor Ziggo of KPN kiest, beide internetproviders leveren een betrouwbare en snelle internetverbinding. Het is eerder afhankelijk van welke soort internet je wilt en kunt gebruiken en of er momenteel een goede aanbieding is. Bovendien is niet op elk adres Ziggo én KPN beschikbaar. Gebruik onze gratis postcodecheck om te ontdekken welke provider op jouw adres levert en welke verbinding er mogelijk is. We laten je dan ook direct de beste aanbiedingen zien.

Zowel Ziggo als KPN levert meerdere abonnementen. Je hebt hierbij de keuze uit: ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’ en ‘alles-in-1’.

Wanneer Ziggo en KPN op jouw adres beide leverbaar zijn, is het aan jou om de keuze te maken. We raden je dan aan om te kiezen voor de provider met de snelste verbinding voor de beste prijs.

Vergelijk internetpakketten

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking