100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN of Ziggo - Wat zijn de voor- en nadelen van de providers?

Donderdag 18 februari 2021 6 minuten en 0 seconden leestijd

KPN of Ziggo - Wat zijn de voor- en nadelen van de providers?

KPN en Ziggo zijn twee grote spelers in de markt voor internet en tv. Maar wat zijn de voordelen van KPN en wat zijn de voordelen van Ziggo? In dit kennisbankbericht zetten we de voordelen en de verschillen voor jou op een rijtje. KPN vs Ziggo, wat zijn de grote verschillen?

Wie is KPN?

KPN is een populaire internet en tv provider in Nederland. KPN gelooft dat technologie het antwoord is op de vragen van vandaag en morgen. Wat KPN erg belangrijk vindt zijn:

 • Haar netwerk: Door vaste en mobiele netwerken zijn we zowel privé als zakelijk met alles en iedereen verbonden. Door het betrouwbare netwerk van KPN zorgen zij voor een snelle, veilige en toekomstbestendige verbinding.
 • Innovatie: De oplossingen van KPN zijn innovatief en helpen Nederland verder. Door bijvoorbeeld minder energie te verbruiken en efficiënter te werken. Elke dag kijkt KPN welke nieuwe rol haar technologie kan spelen bij maatschappelijke thema’s van vandaag en morgen.
 • De samenleving: KPN brengt mensen met elkaar in verbinding. Ze richt zich onder meer op initiatieven binnen sport en kunst & cultuur die Nederlanders met elkaar verbinden.
 • Veiligheid: Een groot deel van ons leven speelt zich online af, daarom is het belangrijk dat de data veilig is. Hier houdt KPN zich elke dag opnieuw mee bezig.
 • Duurzaamheid: KPN wil met haar netwerk en medewerkers vooruitgang boeken voor mens en milieu. Ze is dan ook uitgeroepen tot een van de duurzaamste telecombedrijven van Nederland.

Wil je naar KPN overstappen? Door de overstapservice die KPN biedt hoef je niet zelf je huidige internetprovider op te zeggen.

KPN biedt naast internet & tv ook mobiel aan.

Wie is Ziggo?

Ziggo levert maar liefst 9,7 miljoen diensten aan. Het netwerk van Ziggo bestaat uit 38.500 kilometer glasvezelkabel en wel 410.000 kilometer coaxkabel. Op het gebied van kabelinternet heeft Ziggo zo ongeveer een monopolie in Nederland. Wat Ziggo erg belangrijk vindt zijn innovatie en service. Ziggo heeft onder andere WifiSpots geïntroduceerd. Ook richtte ze een eigen sportkanaal op, Ziggo Sport, en is ze exclusieve aanbieder van HBO-series in Nederland. De klantenservice van Ziggo is 7 dagen per week bereikbaar. Wil je overstappen naar Ziggo? Dit heeft ze heel makkelijk gemaakt door haar overstapservice. Wanneer je een abonnement afsluit bij Ziggo ontvang je een gratis wifi-modem en gratis internetbeveiliging.

Ziggo biedt naast internet & tv ook mobiel aan via dochters Vodafone en Hollandsnieuwe.

Wat zijn de voordelen van KPN?

KPN heeft een aantal sterke voordelen. Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje.

 • Het nieuwe modem van KPN, de KPN Box 12, is gemaakt van gerecycled plastic;
 • KPN levert zowel glasvezel internet als DSL internet;
 • KPN is heel druk bezig met het aanleggen van glasvezel;
 • Veel andere providers, zoals Youfone en Online, leveren via het netwerk van KPN;
 • Wil je een nog beter dekkende wifi in huis? Daar heeft KPN SuperWifi voor. Hiermee creëer je overal in huis een betrouwbaar en snel eigen wifinetwerk;
 • KPN heeft KPN TV. Hiermee vind je alles op één plek en kun je zappen van Prime video, naar ESPN, naar YouTube tot televisieprogramma’s;
 • Je kunt bij KPN interactieve tv ‘live pauzeren’, ‘tv opnemen’ en makkelijk ‘terugkijken’;
 • Door de iTV app kun je overal waar je maar wilt, op elk apparaat, naar je favoriete films, series en programma’s kijken;
 • Wanneer je een basispakket tv afneemt bij KPN krijg je maar liefst 65 zenders. Dit kun je uitbreiden met extra zenderpakketten;
 • KPN biedt een combivoordeel. Heb je al mobiel bij KPN of Telfort? Dan krijg je korting wanneer je ook internet en tv afsluit;
 • Je kunt je abonnement, ook omlaag, maandelijks aanpassen;
 • KPN levert meestal binnen 7 dagen.
   

Wat zijn de voordelen van Ziggo?

Ziggo brengt ook veel voordelen met zich mee. Wij hebben de voordelen van Ziggo daarom ook voor jou op een rijtje gezet:

 • Ziggo levert kabelinternet met een internetsnelheid tot wel 1000 mbit/s. Daarnaast is Ziggo een van de weinige aanbieders van kabelinternet in Nederland;
 • De Mediabox van Ziggo zorgt ervoor dat je direct toegang krijgt tot apps als Netflix, youtube en Videoland;
 • Heb je de Mediabox Next? Dan kun je de afstandsbediening bedienen door middel van je stem;
 • Ziggo heeft haar eigen sportzender, namelijk Ziggo Sport, die bestaat uit 6 kanalen. Omdat deze zender van Ziggo is, kun je Ziggo sport op KPN alleen tegen extra kosten bekijken;
 • Het basis zenderpakket van Ziggo bestaat uit 80 zenders, inclusief Ziggo Sport. Daarnaast kun je extra zenderpakketten aanschaffen;
 • Ziggo is een exclusieve aanbieder van HBO-series in Nederland;
 • Je kunt met de Ziggo Go app overal wat en wanneer je wilt kijken. Wil je live tv kijken? Dat is mogelijk, maar kijk je liever iets terug? Dat kan ook!;
 • Ziggo levert meestal binnen 3 tot 5 werkdagen;
 • Met interactieve tv van Ziggo kun je programma’s ‘live pauzeren’, ‘terugkijken’, ‘vanaf het begin afspelen’ en ‘opnemen’;
 • Ziggo biedt een combivoordeel. Heb jij een mobiel abonnement bij Vodafone of Hollandsnieuwe? Dan krijg je extra korting.
   

Ziggo vs KPN, wat zijn de verschillen?

We gaan Ziggo en KPN even tegenover elkaar zetten: KPN vs Ziggo, wat zijn de grote verschillen?

Het grootste verschil tussen KPN en Ziggo is het soort internet dat ze aanbieden. KPN biedt DSL internet en glasvezelinternet aan terwijl Ziggo kabelinternet aan biedt. Glasvelinternet en kabelinternet leveren beiden de beloofde snelheid en de upload- en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar. DSL internet is internet over de telefoonlijn. Hierbij heeft de snelheid van je internet te maken met de afstand tot de telefooncentrale. Hoe groter de afstand, hoe minder de kwaliteit van je internet. Ook is de downloadsnelheid hoger dan de uploadsnelheid.

Verder zijn Ziggo en KPN erg aan elkaar gewaagd. Ze bieden beide interactieve tv met veel zenders in het basispakket. Ook hebben beide providers een app waarmee je altijd en overal tv kunt kijken. Zowel KPN als Ziggo kunnen binnen een week leveren en bieden een overstapservice en installatiegarantie aan.

Wil je overstappen van Ziggo naar KPN? Of wil je overstappen van KPN naar Ziggo? Dit is beide geen probleem. Door de overstapservice zullen de providers ervoor zorgen dat je huidige abonnement opgezegd wordt.

KPN of Ziggo, welke provider moet ik kiezen?

Of je nu voor Ziggo of KPN kiest, beide internetproviders leveren een betrouwbare en snelle internetverbinding. Het is wel zo dat beide providers niet op elk adres leveren. Door bij ons de gratis postcodecheck te doen kom je er achter of Ziggo en KPN ook op jouw adres leverbaar zijn.

Zowel Ziggo als KPN leveren meerdere abonnementen. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten: ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’ en ‘alles-in-1’.

Wanneer Ziggo en KPN op jouw adres beide leverbaar zijn, is het aan jou om de keuze te maken. Je kunt wel kijken welke provider op jouw adres het snelste internet kan leveren. Dit zou invloed kunnen hebben op je keuze.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op Facebook, Instagram en Twitter.