100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Mythes ontkrachten: Overstappen is juist simpel

Maandag 7 Juni 2021 3 minuten en 48 seconden leestijd

Mythes ontkrachten: Overstappen is juist simpel

Wil jij graag overstappen maar vind je het spannend om eventueel zonder internet te zitten? Dit is helemaal nergens voor nodig, overstappen is namelijk heel makkelijk. Vooral omdat bijna elke internetprovider nu een overstapservice biedt. Met deze service zorgt de provider ervoor dat jouw overstap soepel verloopt. Wij gaan de mythes over het overstappen de wereld uithelpen.

Kom ik zonder internet te zitten?

Nee

Wanneer je gaat overstappen is een grote angst dat je zonder internet komt te zitten. Dit zou inderdaad kunnen gebeuren wanneer jij zelf je huidige contract opzegt. Als jij je contract opzegt op de 10e van de maand en je nieuwe contract gaat pas de 11e van de maand in dan zit je een dag zonder. Dit foutje is snel gemaakt en kan voor veel problemen zorgen. Gelukkig hebben internetproviders hier iets op bedacht, namelijk de overstapservice.

Wanneer je gebruik maakt van de overstapservice, zegt  je nieuwe internetprovider je huidige contract op. Ook zorgt ze ervoor dat je abonnementen vlekkeloos in elkaar over lopen en dat je dus niet zonder internet komt te zitten.

Moet ik dubbel betalen?

Nee

Wanneer jij gebruik maakt van de overstapservice van de internetproviders hoef jij nooit dubbel te betalen. Wanneer jij zelf je overstap regelt kan dit wel voorkomen. Als jij je nieuwe contract al in laat gaan wanneer je oude contract nog loopt kan het voorkomen dat je dubbel moet betalen. Omdat dit met de overstapservice niet kan gebeuren betaal je nooit dubbel.

Let er wel even op dat je huidige contract echt al opgezegd kan worden, meestal heb je een 12 maanden of een 24 maanden contract.

Ik ben na een jaar vergeten over te stappen, zit ik er nu weer een jaar aan vast?

Nee

Wanneer je contract verlopen is kun je altijd maandelijks overstappen. Je 12 maanden of 24 maanden contract gaat dan automatisch over op een contract die maandelijks opzegbaar is. Je kunt na deze periode dus op elk gewenst moment overstappen en de mooie aanbiedingen afwachten.

Kost overstappen veel tijd?

Nee

Het overstappen kost in principe niet heel veel tijd. Je kunt bij ons op de site binnen 1 minuut de postcodecheck doen. Door deze postcodecheck zie je meteen welke internet abonnementen je af kunt sluiten. Je kunt hier eventueel ook filteren op dingen die jij belangrijk vindt, zoals prijs, internetproviders en internetsnelheid. Je kunt in een oogopslag de abonnementen vergelijken, dit maakt het een stuk makkelijker om je keuze te maken. Heb je je abonnement gekozen? Dan wordt je doorverwezen naar de website van de provider. Hier vul je je gegevens in en vraag je het abonnement aan. Zo simpel is het!

Het overstappen naar een andere internetprovider kan dus heel snel klaar zijn.

Is de installatie van een nieuw modem moeilijk?

Nee

Het installeren van een nieuw modem is heel erg simpel.

Heb jij DSL internet? Zorg ervoor dat je modem op de stroom aangesloten wordt, en zorg ervoor dat de internetkabel (DSL kabel) aangesloten wordt op het modem. Je modem is nu aangesloten, je hoeft hem alleen nog in te stellen. Dit kun je ook gemakkelijk doen door de gebruiksaanwijzing.

Heb jij glasvezel internet? Dan komt er altijd een monteur om je nieuwe modem te installeren.

Heb jij kabelinternet? Sluit het modem aan op het internet en zorg ervoor dat je de coaxkabel aangesloten wordt op het modem.

Het installeren van een nieuw modem is dus eigenlijk heel erg simpel, al helemaal als je het modem vervangt voor een modem van een nieuwe internetprovider. Daarnaast verbetert de Wifi sterkte vaak door het nieuwe model modem dat je ontvangt, een mooie bijkomstigheid.

Conclusie

Er zijn veel mythes rondom het overstappen waardoor de drempel om over te stappen steeds hoger wordt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het overstappen juist heel simpel en kan er door de overstapservice eigenlijk weinig fout gaan. Wij raden dan ook aan om na het verloop van je contract te kijken of er nog mooie aanbiedingen zijn.

Hoe stap ik over?

Wil jij graag overstappen? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen. Hierdoor zie jij welke internetproviders er leverbaar zijn op jouw adres, welke snelheden zij kunnen halen en welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is.

Je kunt bij de meeste internetproviders kiezen tussen meerdere abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’ of ‘alles-in-1’.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking