100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Onze top 10 series en films op HBO

Woensdag 8 Juni 2022 4 minuten en 37 seconden leestijd

Onze top 10 series en films op HBO

Ben jij een echte film en serie liefhebber? Dan is HBO Max echt iets voor jou! We konden voorheen in Nederland alleen kijken naar films en series van HBO met een Ziggo abonnement. Gelukkig is dat verleden tijd. HBO Max is namelijk een van de nieuwste streamingdiensten in Nederland. Iedereen kan een abonnement nemen sinds maart 2022, je hebt dus geen Ziggo meer nodig! Maar wat zijn nu de beste series die je kunt kijken?

Zodra het kon hebben wij van ProviderCheck (Dirk, Remco, Mirjam en Tessa) natuurlijk meteen een HBO Max abonnement aangeschaft. Net als heel veel andere Nederlanders. Wij hebben een top 10 samengesteld van onze favoriete series:

1. Game of Thrones: Deze Populaire serie is gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Het verhaal speelt zich af in een mythische wereld. Er barst een eeuwenoude machtsstrijd los in een wereld waar het gevaar op de loer ligt. Vooral de ijzeren troon is in trek. En dat terwijl het steeds kouder wordt… ‘Winter is coming!’. Deze serie is zeker onze favoriet, door de spannende verhaallijnen blijf je tot het einde onwetend over hoe het verhaal gaat aflopen. Daarbij kunnen we ook genieten van de Nederlandse actrice Carice van Houten en de Nederlandse acteur Michiel Huisman.

2. Sex and the City: Ondanks dat de laatste aflevering van deze serie uit 2004 komt, blijft het een tijdloze en komische serie. We volgen Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), een schrijfster uit New York met een column die vooral over seks en relaties gaat. Hierin omschrijft ze alle oprechte, emotionele en humoristische daden van haar vrienden en geliefden. Daarbij zijn veel van deze verhalen herkenbaan in ons echte leven. Dit maakt het tot zo een goede serie.

3. The Flight attendant: Deze donkere komedie drama gaat over de stewardess Cassie Bowden. Zij brengt een dronken nacht door met een passagier, maar als ze wakker wordt ligt ze naast zijn dode lichaam. Ze heeft geen idee wat er gebeurd is en er hangen grote problemen boven haar hoofd. Hoe zou jij reageren als dit je zou overkomen?

4. Friends: Deze serie draait om een groep van zes vrienden die wonen en werken in Manhattan, New York. Deze vrienden hebben ieder hun eigen karakter, waar je vaak een stukje van jezelf in kan herkennen. Het mooie aan Friends is dat de personages hun alledaagse leven leiden waarin situaties naar voren komen die iedereen mee kan maken. Ook al is de laatste aflevering uitgekomen in 2004, blijft dit een tijdloze serie die nooit verveelt.

5. Chernobyl: In 1986 vond een van de ergste door mensen veroorzaakte rampen in de geschiedenis plaats. Dit verhaal vertelt het nucleaire ongeluk en het verhaal van de dappere mannen en vrouwen die offers hebben gebracht om Europa te redden. Deze serie is van topkwaliteit.  

6. The Time Traveler’s wife: Deze serie is gebaseerd op de roman ‘The Time Traveler’s Wife’ van Steven Moffat. Je volgt het magische liefdesverhaal tussen Claire en Henry en hetgeen wat een probleem veroorzaakt in hun huwelijk, tijdrijzen.

7. The Big Bang Theorie: Met The Big Bang Theorie volgen we het leven van 4 vrienden  die we wel echt nerds kunnen noemen. Ze werken met zijn allen als wetenschappers op een universiteit en brengen hun vrije tijd door in de stripboekenwinkel. Gedurende het verhaal komen er vrouwen in hun leven waardoor de vriendengroep heel divers wordt. Dit is een hilarische en tijdloze serie.

8. The staircaise: Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het leven van Michael Peterson en zijn familie. Zijn vrouw is op een verdachte manier overleden, heeft Michael hier iets mee te maken? Je wordt helemaal meegesleept in dit waargebeurde verhaal.

9. Superman & Lois: Ben jij een fan van de superhelden films? Dan is deze serie echt iets voor jou. Superman is het natuurlijk gewend om confrontaties met schurken en monsters aan te gaan, maar hij is het niet gewend om als ouders in de samenleving te functioneren. Dit creëert hilarische beelden.  

10. Starstruck: Wat gebeurd als er je naar bed gaat met een grote filmster, maar je het zelf niet door hebt? Dit is de millennial Jessie overkomen. Dit maakt het best wel ongemakkelijk en voor ons dus heerlijk om naar te kijken.

Wat is HBO Max?

HBO Max is de streamingsdienst van WarnerMedia, sinds 2022 beschikbaar in Nederland! Je kijkt naar films en series van onder andere HBO, Warner Bross, DC, Cartoon Network en nog veel meer. Deze streamingsdienst is gelanceerd in de VS in 2020 en in 2021 begin deze dienst zich al uit t breiden. Langzamerhand zijn er films en series van anders streamingdiensten zoals Netflix verdwenen, omdat dit producten van HBO zijn. Omdat zij nu haar eigen streamingsdienst heeft uitgebracht, zijn deze niet meer bij andere streamingdiensten te zien. Denk hierbij aan series zoals Friends, The Big Bang Theory en Game of Thrones .

Je kunt kiezen uit vier abonnementen, namelijk maandelijks Basic (€5,99 per maand) en standaard (€7,99 per maand) of jaarlijks basic (€46,99 per jaar) en standaard (€59,99 per jaar).

Om te kunnen kijken naar een streamingdienst heb je wel internet nodig. Heb je nog geen internet? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken welke internet provider bij jou past.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking