100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Starzplay vs Apple TV+

Donderdag 6 Januari 2022 3 minuten en 38 seconden leestijd

Starzplay vs Apple TV+

Een streamingdienst is een aanbieder van content zoals films en series. Je kunt je op deze diensten abonneren waardoor jij altijd en overal naar films en series kunt kijken, via bijvoorbeeld je telefoon. Ook kun je de content streamen naar je tv door bijvoorbeeld een Google Chromecast of een Apple TV. Starzplay en Apple TV+ zijn beide streamingdiensten, maar toch zijn ze heel anders. Om jou te helpen in een keuze zetten wij ze tegenover elkaar!

Wat is Starzplay?

Starzplay was een streamingdienst voor tv, films en meer. Je kunt met een abonnement op deze streamingdienst kijken naar seizoenen van STARZ originele series, maar ook naar andere films en favorieten. STARZ is een Amerikaans premium kabel- en satelliettelevisienetwerk en is eigendom van Lions Gate Entertainment. Je kunt genieten van het aanbod van Starzplay door een abonnement af te sluiten. Je kunt het eerst 7 dagen gratis uitproberen, daarna betaal je slechts €4,99 per maand. Je kunt de app downloaden zodat je via je telefoon altijd en overal naar deze app kunt kijken. Je kunt de content ook naar groot scherm streamen door middel van de Google ChromeCast.

Starzplay was een hele tijd alleen in Amerika beschikbaar, maar is tegenwoordig ook in Nederland beschikbaar. Je kunt in Nederland zelfs op meerdere manieren naar Starzplay kijken. Dit kan via de app van Starzplay zelf, maar dit kan ook via Canal Digitaal en Amazon Prime Video. Bij Prime Video betaal je maandelijks een klein bedrag om naar deze content te kijken. Abonnees van Canal Digitaal kijken gratis naar het Starzplay aanbod.

Starzplay heeft veel voordelen. Wij hebben deze voor jou op een rijtje gezet:

 • Het aanbod van Starzplay is origineel;
 • Je kunt Starzplay ook bekijken via andere kanalen, namelijk Amazon Prime Video en Canal Digitaal;
 • Je hebt een proefperiode van 7 dagen;
 • Je kunt de app downloaden zodat je altijd en overal kunt kijken;
 • Starzplay is compatibel met de Google Chrome Cast.

Wat is Apple TV+?

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple. Deze Streamingdienst is op 1 november 2019 van start gegaan. Het aanbod van deze dienst is heel erg uniek, omdat een groot deel geproduceerd en gemaakt is door Apple. Dit zijn Apple TV Originals. Onder dit aanbod vallen televisieshows als ‘The Morning Show’  en ‘see’.

Naast het aanbod van deze shows, kun je ook films kijken en zijn er Apple TV Channels. Deze channels zijn helaas in Nederland niet beschikbaar. In deze channels zie je een verzameling van de content van de zenders zoals CNN, Starz en HBO.

Apple TV+ heeft heel wat voordelen. Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet:

 • Origineel aanbod;
 • Je kunt programma’s, series en films downloaden;
 • Je kunt programma’s, series en films streamen;
 • Het is reclamevrij;
 • Je kunt het abonnement delen met maximaal 5 andere gezinsleden;
 • Er is 4K Ultra HD aanbod.

Naast deze voordelen zitten er ook een aantal nadelen aan deze streamingdienst vast. Namelijk dat de app niet beschikbaar is op alle apparaten, zoals op Android. Daarnaast is het aanbod ook iets beperkten dan wanneer je naar andere streamingdiensten zoals Netflix en Videoland kijkt.

Kies je voor Starzplay of Apple TV+?

Of je voor Starzplay of Apple TV+ gaat is geheel jou keuze. Heb jij bijvoorbeeld al tv bij Canal digitaal? Dan kun je beter voor Apple TV+ gaan. Dit komt omdat je de content van Starzplay al gratis kunt bekijken met Canal Digitaal.

Heb jij een Google Chromecast thuis? Dan kun je beter voor Starzplay kiezen. Dit komt omdat Apple TV+ niet compatibel is met de Chromecast, alleen met de Apple TV. Heb jij een telefoon van Android? Ook dan kun je beter kiezen voor Starzplay.

Wij adviseren om beide streamingdiensten uit te proberen. Bij beide diensten heb je een proefperiode van 7 dagen. Zo kun je kijken welke content jij het leukst vindt.

Om te kunnen streamen heb je wel een goede internetverbinding nodig. Heb jij nog geen goede internetverbinding of ben je benieuwd of het goedkoper kan? Doe dan bij ons de gratis postcodecheck.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking