100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wat is de speedtest?

Monday 24 September 2018
Laatste update: Friday 15 May 2020 1 minuut en 56 seconden leestijd

Wat is de speedtest?

Het is al langer bekend en onlangs heeft Radar er zelfs een uitzending aan gewijd. De internetsnelheid die je ontvangt is niet altijd de snelheid die jouw provider belooft. Wanneer je kiest voor een internetabonnement dan hangt daar een bepaalde internetsnelheid aan. In de praktijk blijkt dat je deze snelheid vaak niet ontvangt. Dit heeft meerdere oorzaken. Zo is de daadwerkelijke internsnelheid afhankelijk van de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Ook is dit afhankelijk van welke vorm van internet je kiest. Ga je voor ADSL, VDSL, 4G, kabel of kies je voor glasvezel internet.

Maar hoe weet je nu welke internetsnelheid je daadwerkelijk ontvangt? Daar komt de speedtest in beeld. De speedtest berekent namelijk voor jou de snelheid die je nu ontvangt.

Hoe werkt de speedtest?

Wanneer je de speedtest opent klik je als eerste op ‘Start de speedtest’. Nu vul je je postcode en huisnummer in en geef je aan welke internetprovider je op dit moment hebt. Daarnaast kun je je internet provider op deze pagina een cijfer geven. Nu gaat de speedtest voor je aan de gang, een momentje, en dan weet je welke internetsnelheid je daadwerkelijk ontvangt. De speedtest geeft aan welke snelheid je nu ontvangt en welke snelheid je via andere internet providers kunt ontvangen.

Dankzij de speedtest kun je nu heel makkelijk internet vergelijken! Je ziet namelijk niet alleen de internetsnelheid van de andere internetproviders, maar ook wat een internet abonnement bij hen kost. Blijkt dat een internetabonnement van een andere internetprovider toch beter aansluit bij jouw wensen en behoeften? Dan kun je vanuit de speed test makkelijk overstappen. 

Kort gezegd is de speedtest dus een handige tool om het vergelijken van de verschillende internet aanbieders nog makkelijker te maken.

Kan de speedtest nog meer?

Jazeker, je kunt in de speedtest ook zien wat de meest gekozen pakketten zijn in jouw buurt en welke internetsnelheid je buurman behaald.

Doe dus nu net als vele andere een speed test en ontdek welke internetsnelheid je ontvangt en wat er nog meer mogelijk is op jouw adres.

Om het internet vergelijken met de speedtest nog iets makkelijker te maken kun je ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig? lezen. Zo weet je precies wat je kunt met welke internetsnelheid om de juiste keuze te maken voor een nieuw internet abonnement.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking