100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is zakelijk internet?

Donderdag 11 Oktober 2018
Laatste update: Donderdag 14 Mei 2020 2 minuten en 1 seconde leestijd

Wat is zakelijk internet?

Internetabonnementen voor de consument zijn je waarschijnlijk wel bekend. Dat is het abonnement die je misschien wel thuis hebt, maar wist je dat er ook zakelijk internet is?

Zakelijk internet lijkt best wel op het internet dat je thuis als consument ontvangt. Zo zijn de internetsnelheden vaak hetzelfde. Wel liggen de kosten voor een zakelijk internet abonnement in veel gevallen hoger. Waarom dat toch kiezen voor zakelijk internet?

Een goede en betrouwbare internetverbinding is voor een onderneming natuurlijk heel erg belangrijk. Je wilt, juist in deze tijd, constant bereikbaar zijn. Ook wordt er steeds meer gewerkt via het internet. En als je onderneming door een storing 2 uur platligt is dat erg kostbaar.

Daarnaast biedt zakelijk internet je een aantal extra’s waaronder vaste IP-adressen, VoIP, extra firewalls en back-up opslag en pinbetalingen. Ook kun je bij een aantal internetproviders 24-uur per dag terecht bij de klantenservice. Er is ook een financieel voordeel. Je kunt je zakelijke internetabonnement namelijk aftrekken van de belasting. Je gebruikt dit tenslotte voor je onderneming.

Zakelijk internet voor bedrijf aan huis

Werk jij vanuit huis, dan heb je waarschijnlijk al een internetabonnement voor consumenten. Je kunt in dat geval twee dingen doen. Je neemt naast je eigen abonnement privé abonnement nog een zakelijk internetabonnement, maar dat is wat dubbelop. Je kunt er ook voor kiezen je consumenten internet zakelijk te gebruiken. En het mooie is, ook dan kun je de kosten aftrekken van de belasting. Het is daarbij wel van belang dat je kunt aantonen dat je het internet daadwerkelijk gebruikt voor je onderneming.

Veel consumenten hebben een internet, tv en bellen pakket. Internet en vaste telefonie gebruik je waarschijnlijk voor je onderneming, maar vaak hoort tv kijken niet tot je zakelijke activiteiten. Wat je dan kunt doen is je factuur opsplitsen voor het doen van je aangifte. Je maakt bijvoorbeeld voor 50% zakelijk gebruik van je internet, je kijkt geen tv en je vaste telefonie is 100% zakelijk, dan splits je je factuur op deze manier uit en kun je het zakelijke gedeelte aftrekken van de belasting.

Zelf zakelijk internet?

Veel internet providers bieden internet en Alles-in-1 abonnementen aan voor de zakelijke markt. Dit zijn onder andere KPN, Ziggo en XS4ALL.

Natuurlijk begin je met internet vergelijken om te ontdekken welk internet abonnement het beste bij jouw past. Of je nu kiest voor zakelijk internet of internet voor consumenten is daarbij helemaal afhankelijk van jouw situatie.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking