100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat krijg je bij een HBO abonnement en waar neem je dit af?

Donderdag 3 Juni 2021 3 minuten en 2 seconden leestijd

Wat krijg je bij een HBO abonnement en waar neem je dit af?

HBO is een aanbieder van shows, films en series die door de jaren heen heeft laten zien dat ze een van de beste zijn als het gaat om alle soorten televisie. Wanneer je vanuit Nederland naar je favoriete programma op HBO wilt kijken kun je helaas tegen problemen oplopen. Waar kun je dan wel naar HBO kijken? En kun je een abonnement nemen op HBO?

De rede dat je in Nederland soms tegen een probleem aan kunt lopen wanneer je HBO wilt kijken komt door de geografische restricties. HBO biedt zijn diensten aan in drie pakketten, een regulier tv-abonnement, streamen met HBO Now of streamen met HBO Go. Er zijn wel twee essentiële vereisten om hier gebruik van te kunnen maken, dit zijn namelijk dat je bij een Amerikaanse kabelprovider aangesloten moet zitten en een Amerikaanse creditcard moet hebben. Hierdoor wordt het onmogelijk om je buiten de VS aan te melden voor HBO.

Waar kan ik dan wel HBO bekijken?

HBO is in Nederland exclusief te zien bij Ziggo. HBO heeft veel eigen producties en het aanbod is volledig te zien bij Ziggo met het Ziggo Movies & Series XL pakket. Je kunt kijken waar en wanneer je maar wilt. Je hebt hier een actief televisie abonnement voor nodig bij Ziggo, plus het Movies & Series XL pakket van €11,95 per maand. Hiermee heb je toegang tot alle series van HBO, maar heb je ook toegang tot meer dan honderden series en films van andere producenten. Wanneer je de Ziggo Go app download kun jij ook via mobiel of tablet naar HBO kijken.

Er bestaat een manier om op een andere manier te kijken naar HBO. Dit kan door middel van een VPN verbinding. Je hebt een verbinding nodig waarmee het mogelijk is een Amerikaans IP-adres te gebruiken in plaats van je Nederlandse IP-adres. Wanneer je dit hebt kun je een account aanmaken op de site van HBO en direct genieten van de films en series.

Daarnaast is er sinds mei 2020 ook een streamingdienst van HBO, namelijk HBO Max. Deze streamingdienst kost in Amerika €14,99 per maand. Het is het plan om de dienst in 2021 ook naar Europa en Latijns Amerika te brengen. WarnerMedia is eigenaar van HBO Max en ontwikkelt ook exclusieve content voor deze streamingdienst. WarnerMedia heeft bekend gemaakt dat HBO Max in de tweede helft van 2021 naar Europa komt, maar naar welke landen HBO Max komt is nog niet bekend. Of het in Nederland beschikbaar wordt weten we dus nog niet. Daarnaast heeft Ziggo exclusiviteit op HBO in Nederland, dit kan er ook voor zorgen dat HBO Max in Nederland wat vertraging oploopt.

Wat krijg je te zien bij HBO?

Het aanbod van HBO is heel breed. Je kunt kijken naar series, films, documentaires of je kunt luisteren naar podcasts. Daarnaast heeft HBO ook een aantal tv zenders, namelijk HBO, HBO 2, HBO Signature, HBO Family, HBO Comedy, HBO Zone en HBO latino.

Wanneer je bij Ziggo een abonnement afneemt voor HBO kun je niet kijken naar de tv zenders, wel naar alle films en series.

Ben je benieuwd of jij ook naar HBO kunt kijken?

Je kunt bij ons op de site onze gratis postcodecheck doen. Hierdoor kun jij zien of Ziggo ook leverbaar is op jouw adres. Is Ziggo leverbaar op jouw adres? Als jij bij Ziggo een abonnement afneemt kun je ook Ziggo Movies en Series XL afnemen. Hiermee kun jij genieten van alle films en series die HBO biedt.

Widget

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking