100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Alle ins en outs over de nieuwe iPhone 12

Thursday 15 October 2020 2 minuten en 36 seconden leestijd

Alle ins en outs over de nieuwe iPhone 12

Voor de Apple-liefhebbers onder ons was het afgelopen dinsdagavond 13 oktober een kwestie van multitasken. Niet alleen begon de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge over het coronavirus om 7 uur, maar ook de officiële virtuele lancering van de iPhone 12 begon om 7 uur. Wij zetten alle ins en outs van de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 Mini voor je op een rij.

Op het virtuele evenement heeft Apple de volgende modellen aangekondigd: de iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro en 12 Pro Max. Hiervan gaan de iPhone 12 en 12 Pro deze maand al in de verkoop. De 12 Mini en 12 Pro Max volgen in november. Hieronder hebben wij de release datum:

 • iPhone 12 – 23 oktober 2020
 • iPhone 12 Pro – 23 oktober 2020​
 • iPhone 12 Mini – 13 november 2020
 • iPhone 12 Pro Max – 13 november 2020
   

Geen adapter meer maar wel draadloos laden (Magsafe)

Voor de officiële lancering van de iPhone 12, gingen er al de nodige geruchten. De nieuwe iPhones zouden niet langer worden geleverd met een adapter en oortjes in de doos. Apple maakt de doos hierdoor kleiner waardoor er voor transport 70 procent meer iPhones kunnen worden vervoerd. Apple zegt zelf dat het weglaten van de lader en oortjes een milieubewuste keuze is. Apple hoopt dan ook dat andere bedrijven dit ook zullen gaan doen.

De nieuwe iPhones hebben nieuwe toegevoegde sensors en magneten, dit heet Magsafe. Hierdoor kunnen die nieuwe iPhones draadloos worden opgeladen. Draadloze laders kunnen aan de achterkant van de telefoon worden bevestigd. Magesafe is een serie kleurrijke accessoires, die vanzelf vastklikken door de de ingebouwde magneetwerking aan de achterkant van de smartphones. Gebruik bijvoorbeeld een portemonnee, kaarthouder of hoesje. Ook kun je via MagSafe gemakkelijk draadloos opladen.

Meer over de camera van de nieuwe iPhones

De verschillende iPhone 12 modellen hebben een groothoeklens en ultragroothoeklens, de Pro-modellen hebben een camera met telelens. De Pro Max heeft een grotere primaire sensor, met 1,7 micron grote pixels. Dat is goed voor een sensor van ongeveer 35 vierkante meter. Video’s worden bij de iPhone 12-modellen opgenomen in maximaal 4K met 60fps.

Ondersteuning 5G-netwerk

Yes, je leest het goed. De nieuwe iPhone-modellen gaan het veelbesproken 5G-netwerk ondersteunen. 5G is de toekomst en opvolger van het bestaande 4G-netwerk. Alle telefoons uit de nieuwe iPhone 12-serie zijn klaar voor het 5G-netwerk. Het 5G-netwerk komt misschien al sneller dan je denkt dus handig als je telefoon hier al klaar voor is. Ook kan je zelf schakelen tussen het 4G- en het 5G-netwerk. Zo bespaar je energie, dit noemt Apple de Smart Data-modus.

Razendsnelle ervaring

Dankzij de nieuwe A14-bionic chipset (deze zit in alle iPhone 12-modellen) zijn je ervaringen nog beter tijdens het gebruik van apps die veel van je telefoon vragen, zoals games. De chip van Apple is zelfs tot 50% sneller dan die van veel andere smartphones. Ook is hij erg zuinig, waardoor jouw batterij de hele dag meegaat. Dankzij de Bionic-chip kan je videos’ opnemen in Dolby Vision; iets wat veel professionele filmcamera’s zelfs niet kunnen.

Voordelen op een rijtje

 • Perfecte foto’s en video’s maken
 • Bekend design in een nieuw jasje (retro design)
 • Topprestaties en razendsnel
 • Topbatterij met draadloos laden
 • Ondersteuning van het 5G-netwerk
 • Nieuw: MagSafe

Wil jij de iPhone 12?

Ben jij ook zo enthousiast over de nieuwe iPhone 12? Pre order dan nu jouw nieuwe telefoon. Je kunt kiezen voor de iPhone 12 in combinatie met een mobiel abonnement van T-Mobile, KPN of Vodafone. Ben je al voorzien van een abonnement en kun je niet langer wachten? Bestel je iPhone 12 dan online, zonder abonnement, via bijvoorbeeld Coolblue.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking