• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel abonnement bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Automakers hebben de mogelijkheid om telecomprovider te worden na wetswijziging

Maandag 17 maart 2014 0 minuten en 42 seconden leestijd

Automakers hebben de mogelijkheid om telecomprovider te worden na wetswijziging

Autofabrikanten en andere bedrijven krijgen de mogelijkheid om een onafhankelijke telecomprovider te worden na een Nederlandse wetswijziging, hierdoor vallen simkaarten onder de controle van de bedrijven zelf en niet meer onder de controle van mobiele operators.

Tijdens een presentatie van OESO medewerker Rudolf van Berg wordt aangegeven dat twee autofabrikanten op dit moment interesse hebben in het gebruiken van simkaarten in hun auto’s. Ook andere bedrijven in consumentelektronica hebben hier interesse in. Met deze nieuwe diensten kunnen autofabrikanten internet aanbieden in de auto, vorige week maakte Audi bekend dat ze in samenwerking met AT&T 4G wil aanbieden in auto’s.

Door de nieuwe regels wordt het makkelijker voor bedrijven om eigen simkaarten aan te bieden. Deze simkaarten kunnen hierna op de bestaande netwerken roamen en zitten niet vast aan een provider. Door afspraken tussen de bestaande providers en nieuwe initiatieven kan er een vast bedrag per maand afgesproken worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter en mis nooit meer een bericht!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.