100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Televisie fabrikanten brengen Netflix-apps uit in Nederland

Donderdag 05 september 2013 0 minuten en 56 seconden leestijd

Televisie fabrikanten brengen Netflix-apps uit in Nederland

Samsung is vorige week vrijdag begonnen met de uitrol van zijn Netflix-app naar zijn smart-tv’s. Philips heeft zijn app al eerder uitgebracht en LG heeft ook een app in de planning. De applicaties zijn echter pas te gebruiken als Netflix mogelijk deze maand van start gaat in Nederland.

Een Tweaker ontdekte dat de Netflix-app voor Samsung smart-tv’s beschikbaar is gekomen. Tweakers zelf verifieerde dit en het bleek dat bij het opstarten van de tv de Netflix-app automatisch wordt gedownload. Volgens Anne ter Braak van Samsung worden alle modellen uit de E- en F-series ondersteund. Daarnaast zullen ook de high-end modellen in de D-serie worden ondersteund. 

Momenteel is de app nog niet te gebruiken. Pas als Netflix van start gaat in Nederland zal dit wel kunnen. Nu komen gebruikers niet verder dan het loginscherm. Netflix komt mogelijk in September al uit in Nederland. Met Netflix kunnen gebruikers voor een bedrag van waarschijnlijk €8 per maand onbeperkt films en series streamen.

Sabrina Eilers van LG laat weten dat alle LG smart-tv’s uit 2012 en 2013 door de Netflix-app worden ondersteund. De app van LG zal echter pas worden vrijgegeven wanneer Netflix ook daadwerkelijk beschikbaar is in Nederland. De woordvoerster belooft dat de applicatie daarna automatisch zal worden gedownload.

Terwijl Philips al een Netflix-app voor smart-tv’s uitbracht geeft Panasonic nog niet aan of het bedrijf ook een Netflix-app in de planning heeft staan.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.