100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

De Internationale Amazon Fire Stick komt naar Nederland!

Vrijdag 5 November 2021 3 minuten en 40 seconden leestijd

De Internationale Amazon Fire Stick komt naar Nederland!

Amazon gaat voor het eerst in Nederland een officiële streaming-dongel leveren, de Fire Stick. Door middel van de Fire Stick krijg je eenvoudig toegang tot streaming content. Je HDTV wordt verbonden met een wereld van online entertainment. Je krijgt eenvoudig toegang tot de content van Amazon Prime Video, Netflix en nog veel meer! Hoe kom je aan de Amazon Fire Stick en wat is het precies? Wij leggen het uit!

De Amazon Fire TV Stick heeft vanaf 17 november een internationale Nederlandse versie. Alleen het navigatiemenu is nog niet in het Nederlands beschikbaar. Door middel van de Fire Stick krijg je eenvoudig toegang tot streaming-content. Abonnementen zijn mogelijk vereist. Met de Fire Stick kijk je naast Internationale streamingdiensten zoals Netflix, YouTube en Prime Video ook naar Nederlandse streamingdiensten! Je kunt namelijk kijken naar NLZIET, Kijk en Ziggo Go.

Met de Fire Stick krijg je eenvoudig toegang tot content van Streamingdiensten. Je geniet van een groot assortiment aan films, tv-series en videogames. Ook krijg je direct toegang tot miljoenen websites zoals YouTube, Facebook en Reddit. Wij hebben de voordelen van de Fire Stick voor jou op een rijtje gezet!:

  • Bekijk films en tv-series. Je hebt toegang tot Amazon Prime Video, Netflix, Disney+ en nog veel meer. Er is dus altijd wel iets leuks te vinden om te kijken.
  • Speel videogames. Je kunt populaire games spelen zoals Hungry Shark Evolution en Pac Man 256 door middel van de afstandsbediening die ook dient als controller.
  • Luister naar muziek. Via apps zoals Spotify en Vevo zijn miljoenen muzieknummers beschikbaar.
  • Profiteer van sport. Je kijkt naar hoogtepunten van je favoriete sporten met Tennis TV, MLB en meer.
  • Je blijft op de hoogte van het laatste nieuws. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar TED Talks.

Wat zijn de eigenschappen van de Fire Stick?

Met de internationale Fire Stick heb je eenvoudig toegang tot Prime Video, Netflix, YouTube, NLZIET, Disney+ en nog veel meer. Je moet de Apps eerst downloaden en mogelijk zijn er abonnementen vereist. Door middel van de afstandsbediening kun je scrollen door het aanbod en kun je spelen wat je wilt. De leden van Amazon Prime video profiteren van onbeperkte toegang tot Prime Video. De beschikbare content verschilt per land.

De installatie van de Fire Stick is heel simpel en binnen enkele minuten kun je beginnen met streamen. Door een opslagruimte van 8 GB en een geheugen van 1 GB kun je ononderbroken streamen.

De internationale Fire Stick ondersteunt op het moment nog geen Nederlandse menunavigatie. Je kunt tijdens de installatie een taal selecteren. De taalondersteuning kan echter per app variëren.

Hoe sluit je de Fire Stick aan?

Je kunt de Fire Sitck heel eenvoudig aansluiten. Daarom kun je makkelijk je favoriete series thuis kijken, maar kun je hem ook meenemen voor onderweg. Je kunt de dongel namelijk in elke ruimte aansluiten.

Je sluit de Fire Stick aan op je HDTV. Je kunt ook gebruik maken van de optionele HDMI verlengkabel. Vervolgens sluit je de TV Stick aan op een stopcontact. Je verbindt met het internet en je bent klaar om te streamen. Je hebt dus wel een internetverbinding nodig. Wanneer je de Fire Stick aankoopt kun je kiezen voor ‘apparaat koppelen aan je Amazon account’. Als je al andere Amazon apparaten in huis hebt die gekoppeld zijn, is het handig om deze optie aan te vinken. Het nieuwe apparaat kan dan namelijk automatisch verbinding maken met je wifi thuisnetwerk.

Heb jij nog geen internet thuis? Dan kun je bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er op jouw adres leveren. Ben je benieuwd welke internetprovider in jouw buurt het snelst is? Dan kun je onze gratis speedtest doen.

De Fire Stick komt automatisch met een afstandsbediening, een EU-voedingsadapter, 2 AAA-batterijen voor de afstandsbediening en een HDMI verlengkabel.

Wat zij de specificaties van de Amazon Fire Stick?

Door het compacte formaat van de Fire Stick kun je hem makkelijk meenemen als je ergens anders naar toe gaat. De afmetingen zijn namelijk 86mm x 30mm x 13mm, met een gewicht van 32 gram. De interne opslagruimte is 8 GB en het geheugen is 1 GB. De Fire Stick kan verbinding maken met wifi en beschikt over bluetooth. Hij bevat een HDMI-Output en een Micro-usb (voor stroomvoorziening).

De Fire Stick is compatible met hdtv's via HDMI met 1080p- of 720p-ondersteuning op 60/50 Hz, inclusief populaire HDCP-compatibele modellen van onder andere: Hitachi, JVC, LG, Mitsubishi, NEC, Panasonic, Philips, Pioneer, Samsung, Sharp, Sony, Toshiba, Vizio en Westinghouse.

Bij aan koop heb je een garantie van 1 jaar.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking