100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Gratis bellen en sms’en naar Oekraïne kan bij deze providers!

Maandag 28 Februari 2022 3 minuten en 24 seconden leestijd

Gratis bellen en sms’en naar Oekraïne kan bij deze providers!

Vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne hebben een aantal providers het bellen en sms’en van en naar Oekraïne gratis gemaakt voor hun klanten. Op deze manier kan er makkelijk contact gehouden worden met mensen in Oekraïne. Ben jij benieuwd of jouw provider hier ook aan mee doet? Lees snel verder.

Er zijn meerdere internetproviders die het bellen en sms’en van en naar Oekraïne tijdelijk gratis hebben gemaakt. Dit hebben zij gedaan vanwege de oorlogssituatie. Het gaat om de volgende providers: KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile, Caiway en Delta.

KPN

KPN heeft dit nieuws vrijdag 25 februari bekend gemaakt aan haar klanten via social media. Wij quoten: “De situatie in Oekraïne  gaat ons aan het hart. Daarom brengen we in ieder geval tot eind maart voor mobiel (bellen en sms) en vast bellen naar Oekraïne geen kosten in rekening. Dat geldt voor alle consumenten en zakelijke klanten. Ook maken we voor onze klanten die in Oekraïne zijn roaming (bellen, sms’en en datagebruik) kosteloos.”

Normaal gesproken betaal je bij KPN €0,15 starttarief en €0,30 per minuut.

VodafoneZiggo

Naast KPN heeft ook Ziggo op vrijdag 25 februari bekend gemaakt dat klanten gratis kunnen bellen naar Oekraïne. “Onze gedachten zijn bij iedereen die door de oorlog in Oekraïne wordt getroffen. Vanwege de schrijnende situatie bieden we vanaf nu alle Vodafone-klanten in elk geval de komende twee weken gratis mobiel bellen en sms'en van Nederland naar Oekraïne en vice versa aan. Voor klanten in Oekraïne bieden we ook gratis data aan. Dit geldt voor zowel consumenten als zakelijke klanten.”

De normale kosten voor vast bellen vanuit Ziggo zijn een startarief van €0,14 en een minuuttarief van €0,39.

T-Mobile

Van 24 februari tot en met eind maart maakt T-Mobile het bellen van en naar Oekraïne gratis. Dit geldt voor alle T-Mobile merken, dus ook voor Tele2, Ben en Simpel. Daarnaast geldt dit voor zowel particulier als zakelijk. T-Mobile wilt het voor de mensen die geraakt worden door de gebeurtenissen in Oekraïne mogelijk maken om in contact te blijven met hun dierbaren.

“Juist in angstige en onzekere situaties is het contact met vrienden en familie van onschatbare waarde. Nu dit zo acuut onder druk staat, willen we mensen zo goed mogelijk de kans bieden verbonden te blijven met hun dierbaren.” – Aldus Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland.

Het startarief bij T-Mobile is normaal gesproken 0 euro. Per minuut betaal je €0,13 cent.

Caiway en Delta

Delta en Caiway vallen beide onder Delta Fiber. Ook Delta Fiber heeft besloten om het bellen en sms’en van en naar Oekraïne voor de komende twee weken gratis te maken. Dit geldt voor zowel vaste als mobiele consumenten klanten. Dit geldt in ieder geval tot 13 maart. Afhankelijk van de situatie op dat moment kijkt Delta Fiber of ze deze periode gaan verlengen.

“We leven mee met iedereen die wordt geraakt door de situatie in Oekraïne. Juist nu vinden we het belangrijk dat familie en vrienden met elkaar in contact kunnen blijven in deze zeer benauwende situatie.”

Het internationale starttarief is bij Caiway normaal gesproken €0,14. Het gesprekstarief is variabel.

Het starttarief bij Delta is normaal gesproken €0,11 en het gesprekstarief per minuut is €0,50.

Wil jij ook gratis bellen en sms’en naar Oekraïne?

Zit je bij een internetprovider die het gratis bellen en sms’en niet aanbiedt? Of heb jij helemaal nog geen vast bellen? Dan kun je overstappen of een nieuw contract afsluiten. Let op, je kunt pas overstappen als jouw oude contract al afgelopen is. Het contract wordt altijd in stilzwijgen verlengt, dan kun je wel maandelijks opzeggen.

Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er aanwezig zijn op jouw adres. Stap over naar KPN, Ziggo, T-Mobile, Caiway of Delta om gratis te kunnen bellen of sms’en met mensen in Oekraïne.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking