100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

HBO Max lanceert een documentaire over de Olympische Spelen

Donderdag 27 Juni 2024 1 minuut en 20 seconden leestijd

HBO Max lanceert een documentaire over de Olympische Spelen

Op 3 juli lanceert HBO Max de documentaire ‘August 4th – An Olympic Odyssey’ op haar platform. De documentaire gaat over de datum 4 augustus, die veel Olympische helden heeft voortgebracht. Daarnaast is het een mooie opwarmer voor de Olympische Spelen in Parijs 2024. Meer weten over de documentaire? Lees dan snel verder!

4 augustus is een datum dat in de geschiedenis van de Olympische Spelen veel helden heeft voortgebracht. Denk hierbij aan Fannie Blankers-Koen die een van haar vele gouden medailles won, net als Jesse Owens. Daarnaast ook oud-atleet Carl-Lewis die op 4 augustus 1984 begon aan zijn zegetocht van 4 keer goud.

Interviews

De documentaire bevat verschillende interviews met de sporters, hun families en andere betrokkenen. Zo wordt er met de kleinzoon van Jesse Owens teruggekeken op Owens’ historische overwinning in Berlijn in 1936. Ook blikt voormalige atlete Ellen van Langen terug op de opmerkelijke prestatie van Fannie Blankers-Koen, die als ‘vliegende huisvrouw’ de vooroordelen over vrouwen, leeftijd en het moederschap overwon.

Iconische verhalen

De documentaire op HBO Max zoomt ook in op andere opmerkelijke momenten en sporters. Denk hierbij aan de eerste Paralympische Spelen op televisie in Toronto en de prestaties van sporters zoals Sky Brown die op 13-jarige leeftijd de jongste Britse medaillewinnaar ooit werd in Tokio in 2021.

Olympische Spelen bij HBO Max

HBO Max zal de volledige Olympische spelen uitzetten, met de mogelijkheid om alle momenten live te kunnen bekijken. Er zullen meer dan 50 livestreams zijn en handige functies waardoor jij als sportfan niks meer hoeft te missen. Elk abonnement van HBO Mac biedt toegang tot het volledige aanbod van de Olympische Spelen. Dit ook inclusief de 100m finale bij de mannen op 4 augustus!


August 4th – An Olympic Odyssey is vanaf woensdag 3 juli te bekijken op HBO Max. Mis deze kans niet om de inspirerende verhalen van Olympische helden te herbeleven en jezelf klaar te stomen op de Olympische Spelen van Parijs 2024!

Bestel nu HBO Max!  

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking