100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Gaat Netflix account delen stoppen?

Dinsdag 30 Maart 2021 3 minuten en 20 seconden leestijd

Gaat Netflix account delen stoppen?

Netflix, hèt streamingsplatform dat iedereen kent. De meeste mensen zijn wel bekend met een avondje Netflixen, of met het bingewatchen van je favoriete serie op Netflix. Omdat Netflix geld kost worden de accounts vaak gedeeld. Deel jij ook een Netflix account met je vrienden? Dan heb jij iets minder geluk, Netflix wilt het delen van een account namelijk stoppen! Maar hoe gaat ze dat doen en per wanneer?

Veel mensen delen hun Netflix account  met vrienden en familie. Dit is eigenlijk niet helemaal de bedoeling. Een Netflix-abonnement is eigenlijk alleen bedoelt voor één huishouden. Netflix weet dat veel accounts gedeeld worden door mensen die niet onder hetzelfde dak wonen, en daar is ze klaar mee.

Hoe kan Netflix het account delen stoppen?

Netflix is op dit moment bezig met een test waarbij sommige gebruikers gevraagd worden naar een extra code bij het inloggen in Netflix. Wanneer je inlogt krijgt de persoon van wie het account is een sms of een mailtje met de gevraagde code. Wanneer je als eigenaar die code invult kun je weer verder kijken. Gebruik jij bijvoorbeeld stiekem het account van een oude vriendin of een oud huisgenootje? Dan vraag je deze code niet zo makkelijk meer terug. Kijk jij op het account van je beste vriendin of je ouders? Dan zal dit iets makkelijker gaan. Voor nu is het nog mogelijk om de verificatie later te doen, maar de melding komt elke keer terug wanneer je Netflix weer opent. Netflix kan deze code uiteindelijk verplicht maken.

Wanneer je met vrienden je account deelt kun je dit natuurlijk nog even blijven doen. Voor de kijkers die stiekem nog op jouw account kijken is het nu wel over. Wanneer deze code bij iedereen wordt gebruikt is nog niet bekend.

Wie is Netflix?

Netflix is een streaming-service waar je je op kunt abonneren. Wanneer je abonnee bent kun je genieten van series en films zonder reclame. Dit kan wel alleen op apparaten met een goede internetverbinding. Heb jij nog geen goede internetverbinding? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welk internetabonnement bij jou past.

Wanneer je onderweg gaat en je wilt films en series kijken zonder internetverbinding is dit wel mogelijk. Je kunt namelijk een film of serie downloaden wanneer je wel een internetverbinding hebt. Deze kun je dan later kijken. De content die op Netflix te zien is kan per regio verschillen. Wanneer jij op vakantie bent kan het aanbod heel anders zijn dan wanneer jij thuis Netflix kijkt. Hoe meer je kijkt, hoe beter Netflix weet wat voor soort films en series jij interessant vindt. Netflix kan jou dan ook films en series aanbevelen.

Je kunt Netflix op veel apparaten downloaden, zoals op een SmartTV, een gameconsole, een smartphone, een tablet of op een streaming mediaplayer. Wil je liever niet de app downloaden? Je kunt het ook kijken via een internetbrowser.

Je kunt bij Netflix kiezen tussen 3 verschillende abonnementen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Netflix Basic: Bij dit abonnement betaal je €7,99 per maand en kun je maar op 1 scherm tegelijkertijd kijken en maar op 1 apparaat downloads opslaan.
  • Netflix Standaard: Bij dit abonnement betaal je €10,99 per maand en kun je op 2 schermen tegelijkertijd kijken en op 2 apparaten downloads opslaan. Daarnaast zijn de films en series in HD beschikbaar.
  • Netflix premium: Bij dit abonnement betaal je €13,99 per maand en kun je op 4 schermen tegelijkertijd kijken en op 4 apparaten downloads opslaan. Daarnaast zijn de films en series in HD en Ultra HD beschikbaar.
     

Netflix is een van de populairste streamingsdiensten met wereldwijd ruim 200 miljoen abonnees. Daarnaast is ze ook een van de duurste streamingdiensten.

Welke andere streamingdiensten zijn er?

Naast Netflix bestaan er nog meer streamingdiensten. In de blog ‘Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?’ lees je hier alles over.  Zo heb je bijvoorbeeld ook Videoland, Disney Plus en Amazon Prime. Videoland is een streamingdienst in samenwerking met RTL. Hierbij kun je je favoriete programma’s van RTL terugkijken, maar je kunt ook bekende series en goede films terugkijken. Disney Plus is de streamingdienst van Disney. Naast Disney heeft ze ook Pixar, National Geographic, Marvel, Star Wars en Star in haar aanbod. Amazon prime is een streamingdienst die eigendom is van Amazon. Ze biedt originele content van Amazon Studio’s, maar ook films en series van andere entertainment bedrijven.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking