100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Internet via de schotel

Zondag 1 September 2019
Laatste update: Maandag 25 Mei 2020 2 minuten en 32 seconden leestijd

Internet via de schotel

Internet via de schotel is niet meer de enige optie als je geen kabel, ADSL of glasvezel beschikbaar hebt. Een 4G thuisnetwerk is makkelijker, sneller en meer van deze tijd

Internet via de schotel

Woon je in een buitengebied dan heb je helaas nog vaak te maken met een slechte internetverbinding. In deze gebieden is er vaak geen (goede) ADSL, kabelverbinding of glasvezel internet beschikbaar. Voorheen was dan je enige optie om over te gaan op internet via de schotel. Internet via de schotel valt onder dezelfde noemer als internet via de satelliet. Deze vorm van internet is inmiddels verouderd en heeft wat nadelen. Uiteraard moet hiervoor een schotelantenne aangeschaft worden en deze dient geplaatst te worden op de woning. Los daarvan zijn er niet veel providers (meer) die internet via de schotel aanbieden. Dus wat nu?

Kies voor 4G voor thuis

Gelukkig is er inmiddels een betere variant op de markt. Internet via de schotel is namelijk wat achterhaald en tegenwoordig kun je beter kiezen voor de vervanger van deze tijd, namelijk 4G internet voor thuis. 4G kennen we inmiddels allemaal wel als internet op je mobiel. Als je dit gebruikt dan weet je dat dit voor snel internet staat. Maar wist je dat dit nu ook beschikbaar is voor thuisgebruik? Vorig jaar kwamen de eerste aanbieders hiermee op de markt.

Het grootste nadeel was tot voor kort dat je vast zat aan een databundel. Een 4G databundel die was afgesteld op normaal internetgebruik. Ben je echter een grootgebruiker en stream je graag? Dan ben je zo door de standaard internet bundel heen. Inmiddels heeft 4G voor thuis zich ook verder ontwikkeld en komen de eerste aanbieders op de markt die onbeperkte databundels aanbieden. Hier zitten nog wat kleine restricties op maar de mogelijkheden worden hierdoor al groter. 

Internet via de schotel is niet meer van deze tijd

Was je dus van plan naar een buitengebied te verhuizen maar zag je internet via de schotel niet zitten? Of woon je er al en ben je op zoek naar een betere oplossing? Dan is er dus zojuist een wereld voor je opengegaan. Jij hoeft je dus in een gebied met slecht bereik niet alleen meer te focussen op internet via de schotel maar je kunt ook kiezen voor een 4G thuisnetwerk. Het fijne hiervan is, ondanks het nog een relatief klein aanbod is, deze abonnementen al makkelijker te vinden en af te sluiten zijn dan abonnementen met internet via de schotel. 

Voor het gebruik van 4G voor thuis heb je een 4G router nodig welke gelijk is aan een regulier modem. De aanschafkosten hiervan zijn ook nagenoeg gelijk en liggen weer lager dan de aanschaf van een schotel. Voor de kosten hoef je het dus niet te laten. 

Omdat nog niet iedere internet provider een onbeperkt aanbod aanbiedt is het aan te raden kritisch te kijken naar je internetverbruik en eventuele andere eisen. Via onze 4G internet vergelijker krijg je een onafhankelijk advies welke 4G provider het beste bij jou past en waarmee jij het meeste haalt uit je internet verbruik. Op dit moment wordt 4G internet aangeboden door Odido en beperkt door KPN.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking