100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Kies jij voor glasvezel of kabel internet?

Dinsdag 12 Maart 2019
Laatste update: Maandag 25 Mei 2020 2 minuten en 6 seconden leestijd

Kies jij voor glasvezel of kabel internet?

Er gebeurd momenteel van alles in internetland. Internet providers zijn aan het ontwikkelen en innoveren om jouw de beste internet mogelijkheden te kunnen bieden. Providers zijn hard aan het werk om zowel het glasvezel als het kabel netwerken te verbeteren zodat jij sneller internet kunt ontvangen

Naast internet via koperdraad (ADSL & VDSL) en 4G internet heb je glasvezel internet en kabel internet. Onder andere Ziggo biedt in Nederland kabel internet aan en KPN en T-Mobile glasvezel internet. Beide infrastructuren zorgen nu al voor snel, maar misschien nog wel belangrijker, stabiel en betrouwbaar internet. Op beide infrastructuren wordt momenteel hard gewerkt om de gunst van de klant.

Waarom wordt er nu zo hard aan kabel en glasvezel internet gewerkt?

Zoals je eerder bij ons hebt kunnen lezen is Ziggo momenteel druk bezig met hun ‘netwerk van de toekomst’. Dankzij de DCSIS 3.1 techniek willen zij vanaf 2020 een internetsnelheid van wel 1000Mbps via kabel internet aan gaan bieden. Een snelheid die Delta overigens in Zeeland momenteel al aanbiedt.

Was KPN vooral druk met het verbeteren van hun koperdraadnetwerk, na de aankondiging van Ziggo konden zij niet achterblijven. De komende jaren gaan zij flink aan de slag met de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. KPN moet ook wel. De maximale internetsnelheid die zij met het huidige koperdraadnetwerk kunnen bieden is 400Mbps en dat is nogal een verschil met wat Ziggo haar klanten straks gaat bieden. Glasvezel internet is nog steeds één van de meest kwalitatieve vormen voor het leveren van diensten als internet en tv en voor KPN de manier om Ziggo voor te blijven.

T-Mobile glasvezel internet

Omdat KPN de afgelopen jaren heeft gebruikt om het koperdraadnetwerk te verbeteren ontstond er ruimte op de glasvezel markt. T-Mobile is daar ingesprongen. Koos KPN er nog wel eens voor geen glasvezel internet aan te leggen in steden. T-Mobile doet dit wel. Zo gaan zij de komende jaren aan de slag in Den Haag. T-Mobile blijft doorgaan met de uitrol van glasvezel. De verwachting is niet dat ze dit zullen doen in gebieden waar KPN al glasvezel internet heeft aangelegd.

Kies jij voor glasvezel internet of kabel internet?

Je hebt niet altijd de keuze voor glasvezel of kabel internet. Je moet tenslotte wel toegang hebben tot één van deze infrastructuren. Benieuw of glasvezel een optie is voor jou? Ga dan glasvezel internet vergelijken. Kabel internet blijft ook een goede en stabiele keuze. Met onze handige postcode check ontdek je binnen een minuut of kabel internet leverbaar is op jouw adres.

Met zowel glasvezel internet als kabel internet kun je gebruik maken van betrouwbaar en snel internet, er is dus geen verkeerde keuze. Ben je benieuwd welke internetsnelheid je nodig hebt met jouw internet gebruik? Dat lees je in ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking